30.06.2012.

Floral maxi

Par snimaka uhvaćenih juče tokom šetnje pored mora. Cvetna maksi haljina, šarene japanke i tek oprana kosa. Iako spadam u niže osobe (166-167 cm), obožavam da nosim dugačke haljine i ravnu obuću. Možda i nisam toliko niska, ali se u poređenju s ovdašnjim Crnogorkama ponekad osetim kao Palčica.
Uživajte u vikendu!

27.06.2012.

Blue shutters

These wooden shutters are among my favourite things here in Montenegro. I just love their vintage look and various colours and I grab every opportunity to pose in front of them. 
Drvene žaluzine spadaju u omiljene mi stvari u Crnoj Gori. Uglavnom su beli, zeleni ili, u ovom  slučaju, plavi. Kad god ugrabim priliku, dosađujem suprugu da me slika ispred nekog od njih.

23.06.2012.

Olive and White

Olive and white with a hint of orange...
Back to the streets of Kotor  

20.06.2012.

Put a ring on it

Ne nosim često prstenje i vrlo sam probirljiva po tom pitanju, pa sam prošle nedelje rešila da se malo poigram i isprobam veoma zanimljivo i neobično prstenje. U pitanju su radovi nekolicine mladih londonskih dizajnera. Mislila sam da biste voleli da vidite nešto malo drugačije. Pa, da počnem sa onim koji mi se najviše svideo:
Violet Darkling's Fossa Ring - silver and blue topaz
Violet Darkling (Louisa Richwhite), inspirisana stvorenjima noći. Zaronite u svet mračnog luksuza.
Silver and amethyst
Christos M
Christos M je, nakon rada za čuveni Tifani, osnovao svoju liniju nakita 2008. godine. Kod njega mi se dopada raznolikost boja i oblika, što ne čudi s obzirom na to da inspiraciju i materijal za svoj nakit traži širom sveta.
Enamel rings: Silver with 18k yellow gold, rubies and rose quartz, Silver with gold and diamonds and quartz, Silver with gold and blue sapphires and quartz.
Veoma lep, ali neudoban jer je preširok pa pristiska ostale prste.
Kamelia ring: 18k rose gold with white diamonds and white onyx. Retail price: 3.885 eur
Jacqueline Clarke's caviar rings:
Gold plated silver with glass beads
Jacqueline Clarke, čiji su zaštitni znak zrna u obliku kavijara. Svaka staklena perlica je ručno i s pažnjom dodavana podlozi od pozlaćenog srebra. 
Eleftheria
Eleftheria Lamprou, grčka dizajnerka nakita; navodno je svaki njen dizajn inspirisan grčkim mitovima. Ovaj prsten može da se nosi kada medveđa glava gleda prema nama, ili u pravcu noktiju.
Bear in circus: silver, sapphires, gold, diamond
Isharya
Nakit dveju Indijki nose i brojne poznate ličnosti, poput Dru Barimor, Kameron Dijaz,Dž.K. Rouling, Marije Šarapove...
FS Augusta
Iza ovog imena krije se dvojac iz Londona, Zinzi i Ursula. Njihov nakit je zaista nezaboravan, a čest motiv im je prase. Jedinstveno i dekadentno. Ovaj prsten je zaista originalan, ali i težak i glomazan. Cenu da ne pominjem. 
Gold with black diamonds
SHO Jewellery
Sarah Ho, rođena u Hong Kongu, a odrasla u Engleskoj, donosi nam spoj Istoka i Zapada.
Clementina rings (525,00 eur each)
Gold, pink silver, tiger's eye, rhodolite
Silver, black agate, white sapphires
Ja sam se lepo zabavila isprobavajući ovaj nakit, a nadam se da se i vama dopao. Do sledećeg posta :-*

15.06.2012.

Orange Wave

 "Orange is red brought nearer to humanity by yellow."  Wassily Kandinsky
Orange is definitely my favourite colour this summer. Yesterday I wore a blouse that I designed myself : love those loose garments. Matched it with simple white shorts and comfortable, low-heel shoes. Sorry about the hair, it was a bit windy.
Ovu narandžastu bluzu sam sama osmislila, htela sam da jedan rukav bude duži i da bude opuštenog kroja - ne volim da me išta steže, a moja krojačica iz Zemuna je to i realizovala. Nikad ne kombinujem zlatne i srebrne detalje, ali sam ovde napravila izuzetak. Uostalom, burma mi je od belog zlata, tako da moram ponekad da pomešam boje (ili da je ostavim kod kuće?).
  Blouse: personal design
Shorts: Gap
Clutch: handmade (by myself)
Necklace: Avon (old) 
Ring: Six

13.06.2012.

Buttons Up

This is what I wore for work yesterday. Not very innovative, however work isn't the right place to experiment with clothes, especially when you expect to be taken seriously.
Posao i nije pravo mesto za eksperimentisanje s odećom, naročito ako želite da vas shvate ozbiljno. Od mene se ne traži da budem zakopčana do grla, ali mi se u ovom slučaju to dopalo. Uz minimum nakita i šminke, sebi sam dala malo oduška ovim mandarina lakom za nokte iz OVOG posta.

07.06.2012.

Tivat

Danas sam dosta šetala i fotografisala okolinu. Kad kažem danas, mislim ujutro i predveče - ostatak dana je previše topao za šetkanje, a jako sunce izaziva umor i vrtoglavicu. Tivat je prilično mali grad (zapravo opština), tako da se veoma brzo obiđe. Najviše mi se sviđa priroda, na sve strane cveće i palme i, da mogu, fotografisala bih svaku od njih. Iako već neko vreme boravim u Crnoj Gori, još uvek se iznenadim i obradujem kad ih ugledam. Na drugom mestu se nalaze prozori. Oni sa drvenim žaluzinama ofarbanim u belo ili zeleno. Kafići su veoma brojni kada se uzme u obzir površina samog grada, a nikad mi i nisu bili preterano zanimljivi. Šta treba videti u Tivtu zavisi od toga šta koga zanima: Nautički muzej, marinu, gradski park, eventualno Centar za kulturu koji organizuje predstave tokom leta (u kojima gostuju naši glumci), staru Župu (od zgrade nije ostalo maltene ništa, ali je okolina prikladna za piknik). To bi bilo to. Ovde ne dolaze ljudi željni senzacija već radi odmora i uživanja u dugim šetnjama pored mora. 

Hotel Palma
Centar grada i glavno mesto za blejanje
Ovo na vrhu izgleda kao ptica, međutim, nije prava.
Lep detalj za baštu
Marina Porto Montenegro
Divim se vlasnicima ove terase
A u prodavnici sam kupila ove dukate, koje sam poslednji put videla kad sam bila dete, dakle, pre dvadesetak godina. Stavila sam ih u ovu kutijicu da ih imam pri ruci naredne sedmice, kad me uhvati kriza za čokoladom.

01.06.2012.

Pizza Friday and Tiger Shirt

Montenegro, again  Expect a lot of summery posts because and I'm gonna stay and work in Porto Montenegro all summer season 2012. So, I'm already looking for swimwear and looking forward  to meeting a lot of interesting people and drinking cocktails in the evening.
Looks like summer finally came and I felt a bit ashamed showing off my white legs amongst all those tanned people, but who cares, as long as I'm having fun. 
Enjoy the weekend!

Ponovo u Crnoj Gori - Leto je konačno stiglo, barem ovde gde sam doputovala pre nekoliko dana i bilo mi je malo nezgodno da pokažem svoje noge koje sunca nisu videle od prošlog leta, ali ne mari. Inače izbegavam sunce jer znam koliko štete može da nanese koži, ali već vidim da je neminovno da pocrnim, htela ne htela. Još uvek čekam da mi iz Beograda stigne ostatak stvari, tako da moram da se snalazim s ovim što imam :-) Mislim da mi za sada dobro ide.
Uživajte u vikendu!