29.08.2012.

Neon nails

 For my last August post I picked one of my favouriteT-shirts (also worn HERE) and the tackiest pair of sandals in my possession. Nail polishes are the only thing I accepted from the neon trend 2012, I think they're great for summer but still can't wait for autumn and all its beautiful colours: maroon, gold, dark green, brown, burgundy etc.
  
Moj jedini ustupak ovogodišnjem trendu neon boja su lakovi, jer leti i inače volim da nosim živopisne boje na noktima. Odeća, obuća, torbe u vrištećim bojama me uopšte nisu privukle pa ih nisam ni kupovala, mada u ormaru imam par neon majica koje sam dobila na poklon. Lepo je iskočiti iz (nekima) dosadne, sveprisutne crne i bele, ali su mi se ovog leta oči prosto zamorile od gledanja u drečave haljine i druge odevne predmete, pa sam u radosnom iščekivanju jeseni i toplih tonova opalog lišća. 
Za danas sam obukla sam jednu od svojih omiljenih majica (već viđenu OVDE) i par najkičerastijih sandala koje posedujem, a na noktima je Don Juan.

24.08.2012.

Fuchsia dress

I wore this dress for my birthday last week. It was a gift from my cousin Ana and I love it because it's very feminine and comfortable at the same time and also didn't have anything in this colour in my wardrobe so far. Didn't take so many photos because I was in a rush that day. I matched the dress with simple black shoes and added some extra colour with my nails. 

Ovu haljinu sam nosila prošle nedelje za svoj rođendan. Poklon je moje rođake Ane i veoma mi se dopala jer je veoma udobna i ženstvena. Nema mnogo fotografija jer sam tog dana bila pomalo u žurbi. Uparila sam je s jednostavnim crnim cipelama (koje uvek nosim kad ne znam šta bih drugo jer mi ''idu uz sve'') i dodala malo boje čitavoj kombinaciji pomoću žutog laka na noktima.

22.08.2012.

Heidi Klein

Heidi Klein is an UK brand based in London and founded by two business ladies, Heidi Gosman and Penny Klein (therefore the company is called Heidi Klein). Their idea was to provide a perfect summer holiday wardrobe for women, men and children: swimwear, beach kaftans, flip-flops, wide brim hats, beach bags etc. Last summer they opened a new store in Tivat, Montenegro and I took some shots a couple weeks ago.     The store has a true summery atmosphere with coconut scented candles and Brazilian music playing inside and I enjoyed every single minute of it. 

Heidi Klein je britanski brend sa sedištem u Londonu. Osnovale su ga dve preduzimljive dame, Hajdi Gosman (Heidi Gosman) i Peni Klajn (Penny Klein) sa idejom da obezbede savršen letnji program za žene, muškarce i decu: kupaće kostime, tunike za plažu, japanke, šešire širokog oboda itd. Prošlog leta su otvorile i prodavnicu u Tivtu, u Crnoj Gori, pa sam svratila tamo pre par nedelja i napravila ove snimke. Uživala sam svakog minuta provedenog u pravoj letnjoj atmosferi, začinjenoj svećama s mirisom kokosa i zvucima brazilske muzike.

20.08.2012.

Today's greatest sin and bunny jewelry

I usually don't eat fried foods in summer (instead of it I eat tons of yogurts and ice creams because it's so bloody hot). However I couldn't resist and made this semi-healthy dinner with french fries and soya with carrots and chilli sauce. 
Also wanted to show you some of my new jewelry. As you may know, I'm a proud owner of a white bunny, so I asked a girl named Aleksandra to make me a bunny ring and a key-ring. I got them a couple days ago and I'm absolutely thrilled. 

Obično ne jedem prženu, masnu hranu leti (umesto toga proždirem tone jogurta i sladoleda jer je previše vruće za preznojavnje pored šporeta), ali nisam mogla da odolim da ne spremim ovo polu-zdravo jelo od prženih krompirića i komadića soje sa šargarepom i (kupljenim) čili sosom.
Takođe sam želela da vam pokažem i svoj novi nakit. Kao što možda znate, ponosna sam vlasnica belog zeke pa sam zamolila Aleksandru sa bloga Kreativan nakit da mi napravi prsten i privezak za ključeve u obliku zeca. Dobila sam ih pre par dana i apsolutno sam oduševljena, prsten ne skidam od tada. Takođe mi je napravila i minđuše u obliku parčeta pice (pošto mi je to omiljeno jelo, je l' te) i mogu vam reći da uživo izgledaju još bolje. 
Kladim se da bih mnogima ovo mogla da podvalim kao meso :-D

18.08.2012.

New in August

Kao što sam i najavila, juče sam proslavila rođendan u društvu dragih osoba, a evo i stvarčica koje sam dobila, i nekih koje sam sama sebi kupila. Iako nikad ne razmišljam o poklonima, volim da ih tog dana nagomilam na komodi i obigravam oko šarenih kesa i ukrasnih papira (što me podseti, vreme je da ih sklonim).  Ostatak plena ćete gledati na meni u narednim postovima. Uživajte u letnjoj večeri, ja idem na Beer Fest :-)

17.08.2012.

Birthday

Today's my 28th birthday (though I feel and act like I'm at least five years younger) and I'm gonna spend all day shopping and hanging with my friends and family. The only thing missing is my husband who had to go to USA for business and will be away till December. However,  I am trying to keep myself busy all the time so I wouldn't think about that too much. 

Danas slavim 28. rođendan (mada se osećam i ponašam kao da mi je bar pet godina manje) i nameravam da ceo dan provedem u kupovini i druženju s porodicom i prijateljima. Jedino što nedostaje je moj suprug, koji je juče službeno otišao u SAD i ostaće tamo sve do decembra. Ipak, trudim se da stalno budem zaokupljena nečim kako ne bih previše razmišljala o tome. 
p.s. sramota me je da slikam tortu jer je kupljena - juče sam doputovala i otad sam stalno u nekoj frci, nisam stigla lično da je napravim. Mada to znam da radim, hehe.

15.08.2012.

Packing

Tomorrow morning I'm leaving Montenegro and going back to my hometown. I'm gonna miss the sea and some great people I met here, but I'm also happy because I'll be with my family and friends again. Bon voyage to us!

Sutra ujutru se vraćam u Srbiju, pakovanje je, kao što vidite, u toku, a moj ljubimac mi svesrdno odmaže. Nedostajaće mi more i sjajni ljudi koje sam upoznala ovde, ali sam srećna jer ću ponovo videti svoju porodicu i prijatelje. Nameravala sam da ostanem još mesec dana ovde, ali su me obaveze koje me čekaju u Srbiji sprečile u tome. Nadam se da će moj zekan dobro podneti putovanje, još uvek se nije vozio avionom (iz Srbije smo ga prevezli autom), ovo će mu verovatno biti bolje jer traje neuporedivo kraće. Pišemo se iz BG!
 Ne, ne možeš u kofer!

12.08.2012.

week in pics #2

 Nameravala sam da jednom nedeljno izbacujem slike koje su obeležile taj period, ali, kako u proseku imam dva posta nedeljno, ispalo bi da svaki drugi bude 'weekly recap', a to bi bilo previše, tako da ću to raditi na 3-4 nedelje (ili kad mi se ćefne).
Šta sam radila? Svašta i ništa. Lenčarenje na plaži (nemam slika plaže jer ovde nema lepih peščanih plaža već samo beton i šljunak), koncert grupe Orthodox Celts (odlična svirka), uživanje u novim ukusima King sladoleda. Probala sam i novi zeleni čaj divnog izgleda (tamni, osušeni listići čaja sa cvetićima jasmina) i mirisa i jurila se po stanu sa svojim ljubimcem. Za mene dovoljno :-)
at Saddlers Union
 afternoon snack
 some of my summer essentials
 at Orthodox Celts concert
 just a pinch of the new tea - it's pretty strong and bitter
 new ice cream flavours
 brown eye shadows - I rarely use other colours
 souvenir shop in Kotor
 Bvlgari Omnia Amethyste - my favourite fragrance for the past few years

06.08.2012.

Polka dot in the park

Retro. Don't you just love polka dots? That pattern brings such joy into my mood, especially when on a dress. I felt so happy, weightless and feminine wearing it. Also received a lot of compliments from my colleagues. Nature, white framed sunglasses, soft summer hat and a good book, what else can I ask for?

Prosto obožavam tufnice jer unose razigranost u moje srce, naročito kada su na haljini. Osećala sam se srećno, lepršavo i ženstveno, a dobila sam i mnogo komplimenata od svojih koleginica. Priroda, naočare s belim okvirom, mekani letnji šešir i dobra knjiga - šta bih više mogla da poželim?

03.08.2012.

Thursday's Trip

My mom came to visit me in Montenegro, so I'm extremely happy these days. Yesterday I arranged a short trip to Herceg Novi, so the three of us enjoyed the town of thousand stairs - visiting churches, souvenir shops, walking on the seashore and eating pizza & ice cream.

Mama je došla da me poseti, tako da sam neizmerno srećna ovih dana (a i da se iskupa, da se ne lažemo). Juče sam organizovala izlet do Herceg-Novog, tako da smo nas troje proveli prijatno popodne i veče (moj muž je bio sa nama). Obišli smo Crkvu Svetog Arhangela Mihajla, šetali obalom, obilazili prodavnice suvenira, jeli picu i sladoled. Nisam mnogo fotografisala jer sam već više puta bila ovde, ali se nadam da sam uspela da prenesem delić atmosfere.