28.09.2012.

Beauty products review - Essence

S ovim brendom prvi put sam se susrela letos, pa sam, vođena znatiželjom, nedavno svratila u DM (obično idem u Lilly, ali oni ne drže Essence proizvode, bar ne u onim radnjama u koje sam ja zalazila) i kupila nekoliko stvarčica. Koliko sam primetila, Essence je vrlo popularan među tinejdžerkama i mladim devojkama zbog svog izbora boja i pristupačne cene. Na žalost, to znači i da se dosta toga već probralo, pa nisam imala onoliki izbor koliki bih htela. Svejedno, mrzelo me je da izlazim iz Zemuna i tražim drugi DM pa sam pokupila sledeće:


 Tu su 3 senke za oči, 1 lak za nokte, 1 ruž i 1 korektor. Gledala sam da uzmem nešto što ću svakako koristiti jer ne volim da nagomilavam šminku. (U mom neseseru nikad nećete zateći po 4 korektora, 6 maskara i 7 pudera za lice). 

26.09.2012.

Red as wine

 Another beautiful day in Sarajevo, accompanied by my cousin. Burgundy is one of my favourite autumn colours, so I wanted to show you how I match it - usually with neutral colours such as black, white or grey. Love this colour because of its warmth; it reminds me of rich red wine, filled with flavours.

Još jedan divan dan u Sarajevu, ovog puta izlazak na sokić s mojom sestrom u tržni centar Tom u Istočnom Sarajevu. Nisam htela da je maltretiram da me slika pa zato konačan rezultat i nije na zavidnom nivou. Ipak, trebalo bi da bude dovoljno da vidite moj izbor za jesenje dane, kada nije ni previše toplo niti hladno. Koga ja lažem, bilo je toliko toplo da je ova jakna služila samo kao ukras, vukla sam je bez potrebe. Prethodne večeri sam se smrzla (znate kakvi su planinski krajevi), tako da nisam htela da rizikujem.


25.09.2012.

Welcome to Sarajevo

Grad Mome Kapora, Sime Milutinovića, Gorana Bregovića, Emira Kusturice, Zdravka Čolića i mnogih drugih nije se mnogo promenio od moje poslednje posete pre nekoliko godina. I dalje predstavlja neobičan spoj Istoka i Zapada, modernog sveta i daha Orijenta. Sarajlije obožavaju svoj grad i ne bi ga menjali ni za šta na svetu. 

19.09.2012.

Singing my blues

This is one of my daily outfits that I wear around the city. However, it's not very convenient for long walks because of the shoes. Though the heels are pretty short and thick, my feet are used to flats so they start craving help after a couple of hours in these. Still, I love these shoes because they are so easy to combine with almost everything and are perfect for fall. Today I matched them with my comfy olive pants and blue cotton tank top. Ready to go!

Jedna od mojih dnevnih kombinacija za odlazak do grada. Ipak, gledam da se ne upuštam u duže šetnje jer moja stopala, naviknuta na ravnu obuću, počnu da zapomažu. Bez obzira na to, obožavam ove cipele jer se lako kombinuju i idealne su za jesen. Udobne i prilično iznošene pantalone obično nosim uz sivu atlet majicu, ali mi je danas došlo da obučem plavu. Pokret!


17.09.2012.

Weekend getaway/Vršac

WINE AND GRAPE FESTIVAL. Ovogodišnji Grožđebal, 55. po redu, okupio je veliki broj posetilaca iz cele Srbije, kao i iz susednih zemalja. Iskoristila sam priliku da posetim svoju dragu kumu, Vrščanku, pa smo zajedno uživale u atmosferi i degustaciji vina, kao i u razgledanju i kupovini simpatičnih suvenira. Provela sam izuzetno prijatan vikend, a delić toga možete videti na ovim fotografijama:


13.09.2012.

Beneath my roof of leavesO Autumn, laden with fruit, and stain'd
With the blood of the grape, pass not, but sit
Beneath my shady roof; there thou may'st rest,
And tune thy jolly voice to my fresh pipe,
And all the daughters of the year shall dance!
Sing now the lusty song of fruits and flowers.

                                                                William Blake


Јесени тешког воћа, пуна мрља
Од крви грожђа, немој проћ' већ сједни
Под мој сјеновит кров; ту починућеш
И запјеват уз моју нову фрулу;
Најљепше теби дјевојке плесаће!
Воћа и цвијећа запој страшни пјев. 

                                                                                      Вилијам Блејк
    Shirt: Terranova, Trousers: New Yorker, Shoes: Asos, Earrings: Aldo, Lipstick: Rimmel Firecracker

11.09.2012.

Weekend getaway/Bosnia and Herzegovina

 Otišla sam u dvodnevnu posetu rođacima i usput provela i vrlo prijatno nedeljno popodne u Etno selu Stanišići, nadomak Bijeljine. Dosta toga se izgradilo od moje poslednje posete pre nekoliko godina. U međuvremenu je i broj posetilaca značajno porastao, tako da je sve vrvelo od ljudi (ja više volim kad nije gužva). Ipak, ima gde da se sedne i popije piće uz pogled na kamene kućice, grmove ruža i labudove koji glatko klize zelenom površinom jezera.


08.09.2012.

Falling like a leaf

  
No outfit post for today just because I didn't find anyone to accompany me in my walk through the city centre (as some of you might know, my husband/photographer is abroad, so I'm on my own now. Still, it doesn't matter cause I wanted to show you a couple of new jewelry pieces that caught my eye yesterday and I just had to get them home :-) 

05.09.2012.

Grey dress for sunny day

Divan dan u divnom društvu (koje nije na slikama). Hvatam poslednje trzaje leta, pre nego što me jesenje kiše primoraju da se zavučem u sobu uz beskrajne šolje čaja i tone knjiga. Kad malo razmislim, to i ne zvuči tako loše.

01.09.2012.

Chestnut terrace


Though summer is still present, I decided to go for autumn colours.  This outfit is something closest to my personality - casual with a touch of elegance. I wore my new brick pants and shoes I bought last week. With a different bag, it can be perfect for work, don't you agree?

Iako je leto još uvek prisutno, uželela sam se jesenjih boja pa sam prosto morala nekako da ih primenim. Konačno sam prošetala svoje nove pantalone u boji cigle i  cipele kupljene prošle nedelje. Ovo je otprilike nešto najbliže mom stilu i nešto u čemu se najbolje osećam - udobno je, a opet dovoljno elegantno. S drugačijom torbom, može biti idealno za posao, zar ne?