26.10.2012.

Belgrade Book Fair 2012


When you're a trained librarian, visiting Book Fair makes you feel like a child in a candy shop. Belgrade Book Fair is an international annual event that I'm always looking forward - checking out publishers' websites, making lists and enjoying the smell of the new books. 

Kada ste diplomirani bibliotekar, na Sajmu knjiga se osećate kao dete u prodavnici slatkiša. Upravo zbog toga sam se sa prehladom i leđima ušinutim od boksovanja zaputila tamo. Kući sam se vratila sa rancem punim knjiga i temperaturom, uz podsećanje da više nikada ne idem četvrtkom kada je školski dan, i kada se na svakom koraku sudarate sa decom koja ne znaju gde će i šta će. 
Ubedljivo najveća gužva bila je na štandu Lagune, gde su se ljudi i (najviše) deca tiskali kao da se džabe deli - što je zamalo pa tačno jer su se mogle naći knjige po ceni od 30 RSD naviše. I ja sam probrala nekoliko za sebe, što ćete videti na slikama dole. 

23.10.2012.

Fall favourites

Pošto ni mene nije zaobišla prehlada usled nestabilnosti vremenskih prilika tj. oscilacija u temperaturi, u nedostatku pametnijeg posla dostavljam vam slikovni prikaz mojih omiljenih jesenjih aksesoara, kozmetičkih proizvoda i drugih potrepština. Posle dugog i toplog leta, ponovo uživam u ispijanju aromatičnih čajeva (ovih dana je to najčešće Fruktusov čaj od crvenog afričkog grma, sa aromom pomorandže i cimeta), ali nije ni toliko hladno da bih se odrekla svog omiljenog jogurta. Isprobala sam i najnoviji Jogood od belog grožđa, ali mi se nije toliko dopao, tako da i dalje uzimam ovaj od jabuke i kruške. Uglavnom biram nakit u boji zlata i šminku u toplim tonovima boje jesenjeg lišća, kao što se može videti iz priloženog. 
I tako, ostatak dana ću provesti u čitanju knjiga i posetama svojim omiljenim blogovima, a vas ostavljam da pogledate moje must have stvarčice:


20.10.2012.

Golden October

These days the weather is so pleasantly warm, without those famous October rains, so I'm really enjoying this extended summer, trying to go for long walks as often as I can and wearing light, soft fabrics in autumn colours. Tunics are also great for covering any unusual bumps when you feel bloated and not very comfortable in your own skin - I think every girl knows what I'm talking about. 
Edit: If you check the layout bar on the right, you will see the list of my upcoming posts - not necessarily in that order.

Vreme je toliko lepo ovih dana, toliko neuobičajeno za inače kišni oktobar, tako da ga koristim koliko god mogu, uživajući u dugim šetnjama i nošenju laganih materijala, s posebnim osvrtom na tunike. One su velika pomoć kada se ne osećate otečeno i ne baš prijatno u svojoj koži - mislim da većina devojaka ponekad ima taj problem. Uveče volim da sklupčam na stolici uz čaj i mafine i prelistavam časopise, a neretko se i nasmejem predlozima nekih kreatora (pogled na poslednju sliku, desno). 15.10.2012.

Fair of Cosmetics

Prvi put sam posetila ovaj sajam, u nadi da ću uspeti da nabavim nekoliko neophodnih stvarčica, u čemu sam samo polovično uspela. Naoružana odštampanom mapom štandova izlagača i u društvu dveju prijateljica, za relativno kratko vreme sam stigla da snimim jesenju ponudu, a nakon toga svratila i do Hale 3 gde je u toku bio Dečiji sajam. 
Opšti utisak je osrednji i dolazak bih savetovala samo onima koji unapred znaju šta hoće i od koga to da nabave - spisak izlagača uvek osvane na sajtu Beogradskog sajma koji dan ranije. Najveći deo ponude čine preparati za kosu i oprema za frizerske salone (profesionalni fenovi i četke za kosu, lutke na čijoj se kosi vežbaju budući frizeri, zatim čitav asortiman krema i šećernih pasti za depilaciju, kao i lakovi za nokte koji verovatno najviše interesuju većinu devojaka, a koji teško da se mogu kupiti u Srbiji (kao što je China Glaze, na primer). 


12.10.2012.

Jewellery collection

Kao što sam najavila, našla sam vremena i volje da fotografišem svoju kolekciju nakita (ili bar njen najveći deo). Ranije sam držala svoje džidža-bidže u 6-7 manjih kutija za nakit, ali me je nervirao njihov toliki broj pa sam ih prebacila u 2-3 veće. Vredne stvari (zlato) uglavnom ne nosim, sem burme i vereničkog prstena, zato što imam sklonost da ih gubim. Ne sećam se da sam ikad izgubila ijedan komad bižuterije, ali sam sejala zlato okolo dok se nisam opametila. Ono što je preostalo držim u kutijici i ne diram. Sem toga, nisam neki ljubitelj žutog zlata, a uglavnom to imam jer ga nisam sama kupovala već sam dobijala na poklon. Neka ih mojim budućim unucima jednog dana. 
Neke od ovih stvari na slikama su nove, dok su druge stare i više od decenije, tako da vas ne sme začuditi raznolikost u stilovima - priznajem da sam u srednjoj školi obožavala cirkone i svu tu kičericu, da bi mi kasnije to postalo neizrecivo odbojno.  
05.10.2012.

Night Sky dressSomething sparkly this time, an Asos dress I bought this summer. It's so weightless and fairylike, absolutely love it. I'm gonna wear it to a theatre premiere this fall - with a jacket, of course - October is not THAT hot in Serbia. The sequins remind me of a hundred sparkling stars on a night sky. Gosh, I'm so poetic :-)

01.10.2012.

week in pics #3


Za sobom ostavljam još jednu više nego uzbudljivu nedelju, koju je obeležio povratak iz Sarajeva, kao i putovanje u Novi Sad i Sremske Karlovce. Povod kratkog puta u Vojvodinu bio je karlovački grožđenbal, tako da sam ponovo uživala degustirajući različite sorte vina i na kraju kupila crni bermet po imenu Aleks :-) Bermet je slatko, desertno vino po kojem je Vojvodina poznata (ovo napominjem za slučaj da među vama nema vinopija, hehe). Sutradan sam sa društvom posetila novosadski sajam konjarstva (Horseville), lova, ribolova i turizma. Vreme nas je poslužilo, tako da sam se sita napešačila po Novom Sadu, nakratko predahnuvši od beogradske užurbanosti. 

Sinoć sam se vratila kući i slatko ugnjavila svog ljubimca, koji mi uvek nedostaje kad skoknem negde izvan grada. Što me podseti, moraću mami da kupim bombonjeru jer je ona ta koja ga hrani i pazi dok sam odsutna. Počela sam i da pospremam svoje kutije s nakitom, tako da ću moći i da napravim post o svojoj kolekciji u skorije vreme, nadam se. Ako ponovo negde ne odlutam...
 
 
Ove slatkice sam kupila pre neki dan u Springfildu. Neverovatno su lagane i udobne, kao da nemam ništa na nogama, tako da sam morala da ih ponesem kući.