Favourite nail polishes



I chose several nail polishes that are my absolute faves at the moment. As you can see, I don't have one favourite brand that I stick to - all I care about is that I like the shade and that's it. Oh, and I'm not the kind of person who will spend more than 10$ for a nail polish when I can buy a nice book instead. Which one is your favourite?
Ovog puta sam rešila da predstavim svoje trenutne ljubimce iz sveta lakova - kao što možete da vidite, nijedan brend ne bih izdvojila posebno jer ne obraćam toliko pažnju na to koliko na boju tj. nijansu. Neki lakovi me odbiju i zato što mi se ne dopadne ambalaža, kao npr. Manhattan, tako da im i ne dam šansu, iako su možda stvarno dobri. Takođe mi je bitno da nije preskup jer nikad ne bih dala više od desetak dolara (to jest, nekih 800 dinara) na lak za nokte. Pa, da krenemo! 
 Sally Hansen Cherry Charisma je crvena nijansa u divnoj boji trešnje. Kada se namaže jedan sloj, dođe do izražaja taj hladni podton (podseća na boju maline), ali ja više volim da namažem dva sloja, kao što je ovde na slici. Ne znam da li ovih lakova ima kod nas, još nisam naišla na njih. Ovaj mi je doneo brat iz SAD, a videla sam da ih ima i u Tesku.
China Glaze Cast a spell je sedefasti tamnozeleni lak sa sićušnim zlatnim iskricama; jedan sloj je dovoljan za potpunu pokrivenost. Zbog boje je idealan za jesen, a zbog šljokica unosi veselu atmosferu zimi. Kod njihovih lakova mi se sviđa što je pakovanje prilično izdašno (14ml), a čini mi se i da su najbolji kad pogledamo odnos cene i kvaliteta. 
 H&M Disney Make me blush je divna, romantična roze nijansa. Moram da priznam da sam ga uzela prvenstveno zbog ambalaže - kako da odolim ovoj ljupkoj Snežani? Mažem ga u tri sloja jer je u suprotnom providan, a to mi se ne sviđa. Iz ove kolekcije sam zapazila još jedan, sedefasto beli, ali ga nisam uzela jer mi je izgledao gotovo identičan ovom Astorovom na donjoj slici.
Alessandro Ocean Blue sam uzela još prošlog leta i moram reći da mi je to prvi plavi lak u životu! Ranijih godina sam mazala nokte samo u roze i crveno, a plava, zelena, žuta itd. su mi delovale neprirodno i odbojno (šta mi bi?). Oko nijanse Blue Nuit se nisam dvoumila jer obožavam tamnoljubičastu boju, koja me asocira na noć i misteriju. 
Ako biste da vidite kako izgleda na noktima, imate ih u postovima ovde i ovde.
Astor Quick 'N Go! Dopada mi se biserna nijansa ovog laka, kao i to što relativno brzo suši. Ne baš za 45 sekundi kao što piše, ali ipak brže od ostalih lakova koje imam. Piše i da se nanosi u jednom sloju, međutim, tada ne izgleda lepo i potrebno je barem dva. Nema nikakav naziv, jednostavno piše broj 200. Ja volim kad boje imaju neke zanimljive, otkačene ili poetične nazive, ovo obeležavanje brojevima mi je tako bezlično. Četkica je deblja nego kod ostalih lakova.
China Glaze Water you waiting for se sastoji od plavih šljokica koje se mogu naneti preko nekog drugog laka ili samostalno, kao što je ovde na slici (u tri sloja). Jedan je od novijih lakova u mojoj kolekciji i mislim da ću ga više koristiti kada dođe leto. Još uvek nemam poseban aceton za skidanje šljokičastih lakova, pa bih bila vrlo zahvalna da mi preporučite neki jer se ovako jako teško skidaju.
 Eveline Colour Show mi se dopada jer volim koralne nijanse - ogulila sam etiketu još davno tako da ne bih znala koji je tačan naziv, odnosno broj nijanse. Pre njega sam imala Astorov Coral Reef, ali se mnogo brzo sušio u bočici pa sam ga zamenila ovim. Boja na noktima izgleda isto kao u bočici. Verovatno je prikladniji za leto, ali me to ne sprečava da ga stavim kad god mi treba instant podizanje raspoloženja.

Planiram i post u kome ću predstaviti celu kolekciju lakova, ali tek nekog od narednih meseci. Dešava se da mi neke nijanse dosade pa ih poklonim - priznajem da volim to da radim jer onda imam razlog da kupim novi lak, tako da se ta kolekcija konstantno menja i nikada mi nije dosadno.

Коментари

  1. Very pretty choices!! I must have missed the snow white nail polishes from H&M, it is so pretty!!

    ОдговориИзбриши
  2. Pogledaj tutorial kod miss chievous za skidanje glitter lakova ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Ništa bez crvene :D.
    Moram priznati da bi me tom H&M laku isto privukla ambalaža, odavno nisam vidjela ljepše.

    ОдговориИзбриши
  4. Super post. I meni se svidja ''Snezana'' lak.

    http://milanasweetlife.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Lakici sa sljokicama su mi omiljeni!!
    A mnogo volim i crvene!!

    ОдговориИзбриши
  6. Kako je lijepa bočica ovog H&M-a. Skroz sam zaboravila na ove Astorove lakove, imala sam davno jedan i stvarno se prilično brzo sušio.

    ОдговориИзбриши
  7. ja još nisam pronašla aceton za skidanje šljokica, mislim da se jednostavno moramo malo namučiti i to je to...a evo vidim da postoji i nekakv tutorial.

    super post, ni ja ne volim previše trošiti na lakove za nokte.

    ОдговориИзбриши
  8. Super nijanse imas :**

    Giveaway na mom blogu :**

    http://ivanafashiongirl.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  9. Lepi su lakici, najvise mi se svidja Blue Nuit, volim sve nijanse ljubicaste.

    ОдговориИзбриши
  10. Joj baš mi se sviđa ovaj plavi šljokičasti <3 <3

    ОдговориИзбриши
  11. Osim Eveline, nijedan od ovih mi nije dostupan :/ steta! A ja sam zadnjih 6 mjeseci zastala na Loreal color riche lakovima, i najbolji su mi. Cim se malo snize, ja uzmem po jedan :)

    ОдговориИзбриши
  12. divni su :)
    giveaway na mojem blogu, pridruži se :)

    ОдговориИзбриши
  13. so many beautiful colors!!! loveee the blue sparkly one :D

    katslovefashion.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  14. Od kako imam akrilne nokte lakove sam skroz zapostavila . Mada ta prva, malina, trešnja, višnja, ne znam kako bi je opisala je baš dobra :)

    ОдговориИзбриши
  15. divna kolekcija ;)

    pratim te btw ;)

    <3

    http://elzanapjevic.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  16. Aaaah....zasto ja nisam vidila lak sa Snjeguljicom u H&M? I ja bi. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema izgleda u svim. Ja sam konkretno bila u 2 H&M radnje u Pragu i samo u jednoj sam videla ove lakove.

      Избриши
  17. Najavise mi se svidja Alessandro strumf plavi lak, ja obozavam takve boje, onda sljokicasto plavi China Glaze i naravno Snjeguljicica :-)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар