Blogs I Love

Hi, everyone! For today I prepared a list of my favourite blogs - these are the girls who caught my eye and whose blogs were my must-visit sites in the past year. What I most pay attention to are great photos, original outfit and inspiring text, so at least one of them is required :-) Besides that, really important is that visiting someone's blog makes me feel positive, that's all. I feel repelled with people who always have some weird facial expression (such as ''I smell something stinky'') So, here are my favourite ladies:

Pozdrav svima! Za danas sam pripremila listu svojih omiljenih blogova u protekloj godini. Ono na šta najviše obraćam pažnju prilikom posete blogu su odlične fotografije, originalne odevne kombinacije i inspirišući tekstovi, ili bar da ima jedno od toga :-) Pored toga, jako mi je važno da ta osoba odiše pozitivnošću. Ne pratim one blogere koji večito imaju mrzovoljan izraz lica ili kao da im se nešto smrdljivo nalazi ispred nosa. Napominjem da je ovaj post o modnim blogovima - takođe imam neke omiljene kozmetičke, književne i lifestyle blogove, ali o njima drugom prilikom.  Da ne davim više, ovo su moje omiljene dame:

 photo 4lace_zps972be5ee.jpg

 photo In3gue01_zpsc760ac05.jpg
 photo In3gue03_zps1754cfa7.jpg
 photo In3gue02_zps06487f9e.jpg
Verujem da se većina vas susrela s Inginim blogom. Ova prelepa devojka je iz Estonije, a poslednjih godina živi u Velikoj Britaniji. Bavi se fotografijom i verovatno zbog toga ima uvek interesantne kadrove. Čini se da s lakoćom kombinuje najrazličitije stvari, a svaka od tih kombinacija nosi njen lični pečat. Tekstovi su joj takođe pristojni, tako da mi ona deluje nekako najkompletnije od blogerki koje sam dosad otkrila. Ne objavljuje postove baš redovno jer ima dete koje joj je na prvom mestu (Ima i dosta njegovih sličica). Moram reći da se oblači smelije nego što bih ja (pogotovo kada su cipele u pitanju), ali mi se baš zbog toga dopada. Pretpostavljam da bi vas ljudi manje čudno gledali u Londonu nego u Beogradu kada obučete nešto poput naked dress koju je Inga nosila u jednom postu.

    Kertii
 photo kertipahkphoto46_zpsee3ee70b.jpg
 photo kertipahkblog456_zpsef067f83.jpg
 photo Kerti_zps32d318c7.jpg
 photo kertipahkthewolf241_zps0b5849a0.jpg
 photo kertipahkblog0olmmg66_zpsceba7909.jpg
Još jedna devojka iz Estonije - Kerti Pahk - prava je umetnička duša koja živi u svom ušuškanom svetu mašte. Obožavam njen blog jer je pun divnih ideja za ukrašavanje enterijera i sitnica kojima smo svakodnevno okruženi. Blog piše na dva jezika, engleskom i svom maternjem, ali priznajem da kod nje ne obraćam toliku pažnju na tekst jer uvek iznova ostanem opčinjena nestvarnim fotografijama.

 photo JovanaMess01_zps570fe5d7.jpg
 photo JovanaMess03_zps36d1ce0e.jpg
 photo JovanaMess02_zps7e00f20b.jpg

Moja omiljena domaća blogerka i prva koju sam počela da pratim kada sam otvorila blog. Znate ono kad krenete da prelistavate nečije najstarije postove pa vam oni deluju mnogo lošiji nego ovi novi - e, pa, to kod Jovane nije slučaj jer mogu da otvorim bilo koji njen post, iz bilo kog perioda i da uživam u njemu jer se vidi da obraća pažnju na kvalitet fotografija i u stanju je da podjednako dobro iznese i urbanu i romantičnu kombinaciju. Beskrajno simpatična i prirodna devojka.
 photo angelique_zpse5efe26c.jpg
 photo Angelique03_zpsa546b7a1.jpg
 photo angelique04_zps9e288ffe.jpg
 photo angelique01_zps61aa4c31.jpg
 photo angelica_zps7152e43b.jpg
Bojim se da neću naći dovoljno reči da opišem koliko mi je ova devojka lepa, sa svojim savršenim tenom, ogromnim očima i predivnom kosom. Mislila sam da je nemoguće spojiti romantiku i hevi metal (ima svoj bend), ali Taidi to savršeno uspeva. Prava gotik Snežana.

Sweet Paprika
 photo Gabriela01_zpsb472af7b.jpg
 photo Gabriela05_zps56807de4.jpg
 photo Gabriela03_zps5f1bf8a1.jpg
 photo Gabriela04_zps2a9c4d51.jpg
 photo Gabriela02_zps392ce4cc.jpg

Gabriela Atanasov je slatka devojka iz susedne nam Rumunije koju sam slučajno otkrila. Ljubiteljka starog Holivuda i Pariza, vedrih boja i visokih potpetica. Njen blog možda nije u vrhu blogosfere, ali svakako ima mnoštvo lepih fotografija i maštovitih editorijala, pogotovo onih u retro stilu. Ne dopadne mi se svaka njena kombinacija, ali mi je ona vrlo draga i šarmantna.

Flattery
 photo Flattery01_zpsde76e8d5.jpg
 photo Flattery04_zps2bf98a7f.jpg
 photo Flattery03_zpsc80db693.jpg
 photo Flattery02_zps2ebe3153.jpg

Breanne je romantični devojčurak iz Kanade koji često negoduje zbog beskrajnih zima u svojoj zemlji. Otkrila sam je pre više od godinu dana, kad je i kod nas bilo prilično hladno i provela prijatan dan uz srkutanje vrelog čaja i prelistavanje čitavog bloga (obožava prstenje, printove poput tufnica, mašnica ili perca, kao i Harija Potera).

Da li ste posetili neki od ovih blogova i koji vam se najviše svideo? Slobodno mi preporučite ako znate za neki blog nalik ovima iznad, rado bih ga posetila. Nemam uvek vremena da krstarim Internetom i verujem da sam tek zagrebala po površini :-)

Коментари

  1. Odlican izbor, neke i ja pratima a neke sam upravo 'zapratila' zahvaljujuci tebi :)
    hvala , veliki pozz

    ОдговориИзбриши
  2. Ne pratim mnogo modnih blogova, uglavnom su to devojke sa ovih prostora. Od tih koje si izdvojila zanimljiva mi je prva Estonka, a volim i Angelique Damu, dobro si je opisala, baš je Gotik Snežana :)

    ОдговориИзбриши
  3. Svaka čast ovim devojkama, ne zna se koja je lepša fotka a i pojedine kombinacije oduzimaju dah!

    ОдговориИзбриши
  4. Kertii je i jedan od mojih favorita, a ovu flattery moram malo proučiti, deluje slatko!

    ОдговориИзбриши
  5. Kertii i ja obožavam, apsolutno mi je najdraža od svih :))

    ОдговориИзбриши
  6. Intrigue me now i ja pratim i omiljena je. prelijepa je samo bih joj malo kosu sredila :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je njena kosa divna tj. deluje zdravo, ali bi joj verovatno dobro došlo da je malo skrati :-)

      Избриши
    2. Ma vrhovi su joj losi, capnula bih joj barem 20cm :D ne bi se to ni primjetilo a osvjezilo bi ju :)

      Избриши
  7. Bas deluju zanimljivo svi blogovi. Posebno mi se dopala ova plava Estonka, stvarno je kao iz bajke.Vec ju neko ranije spominjao - toliko je inspirativna!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар