29.01.2013.

coral touch


I'm no longer sick, wohoo! Couldn't wait to continue with my long walks and inhale some fresh air. Bliss.
p.s. If you want to participate in the giveaway, you still have time! The prize is international.

Gotovo je s prehladom, jupi. Jedva sam dočekala da nastavim s dugačkim šetnjama i udahnem svež vazduh, obojen mirisom četinara. Pošto sam malo ubledela, poslužila sam se proverenim oružjem - koralnom bojom koja u tren oka daje živost licu (a u ovom slučaju i rukama, hehe). 
p.s. Ako se niste prijavili za učešće u giveaway, još uvek imate vremena! 

Lips: Rimmel Firecracker  Nails: Eveline Colour Show Ring: Six

27.01.2013.

JAT Airways- I'll skip that one

Htela sam s vama da podelim jednu neprijatnost koja mi se desila prošlog meseca, a vezana je za našu avio kompaniju JAT. Nije ništa strašno, ali moram reći da sam se veoma razočarala u njih jer nisu dozvolili mom ljubimcu da putuje sa mnom. Naime, politika kompanije dopušta psima i mačkama da se voze u putničkoj kabini, a ostalim životinjama ne. Kada sam nazvala informacije da proverim, žena koja se javila mi se kreveljila u slušalicu i potvrdila da nijedna životinja sem pasa i mačaka, ''makar bila i mala kao morsko prase, ne sme da se vozi hahaha''. Kao što znate, ja imam patuljastog kunića, a ne psa niti mačku i zbog toga očigledno treba da ispaštam. Razumela bih da ne dozvoljavaju nijednoj životinji, ali ovo je čista diskriminacija. Moj kunić je zdrav, sve vreme je u svom transporteru, u mom krilu, i živ se ne čuje. Naravno, vratila sam avionsku kartu jer ne želim da imam posla s takvima. Moram napomenuti da sam letos iz Crne Gore doputovala avionom Montenegro Airlines-a koji mi nije pravio nikakav problem zbog ljubimca. Tako da znate da, ako se nalazite u sličnoj situaciji kao ja, zaobiđete JAT ako ikako možete.


 photo gricko_zps287927e1.jpg

24.01.2013.

Snowy fortress

I'm still fighting with a could that I caught last week and I'm not in the mood for taking pictures these days, so I picked these from my computer archive. They were shot last month on Belgrade city fortress called Kalemegdan. It was built in 6th century and we're very proud of it, so if you ever visit our town, you should certainly check it out.

Ovih dana nisam u mogućnosti mnogo da fotografišem okolo jer se borim s prehladom (za ovo je kriv Mm jer se on prvi razboleo i preneo mi. Sad je njemu super, a ja kašljem li kašljem). Odmah je dobio  priliku da mi se oduži što sam ga dvorila dok se nije osećao dobro.
Ovo je slikano na Kalemegdanu prošlog meseca. Kao što vidite, novi sivi kaput uveliko izrabljujem jer je najlakši za kombinovanje. Iskreno, prošlo me je oduševljenje zimskim radostima i jedva čekam proleće. Dosadili su mi i kaputi i zujanje vetra po ušima i smrkavanje u 16h, utrnuli prsti i crven nos.

Coat: Forever 21 Nails: Avon Berry Shimmer Ring: Kreativan nakit

21.01.2013.

MS Dressy Giveaway/Closed


              Giveaway - $80 Msdressy Gift Voucher

                                                     photo twocolourskneelength_zps353e0c3c.jpg

Here we are again with a wonderful giveaway organized in collaboration with MS Dressy, online store I love! Do you want to discover it too? Follow the simple rules below and you'll have the chance to win an $ 80 gift voucher! Ready? Go!
 1. You need an account at Msdressy, please make one if you haven't yet;
 2. Like Msdressy on Facebook;
3. Leave a comment here with the email you registered in Msdressy. This is very important so they can send you the prize!
I will choose the winners via random.org. The giveaway is international and closes in two weeks!

Ovaj giveaway je poklon sajta za onlajn prodaju odeće MS Dressy. Da biste dobili vaučer u vrednosti od 80$, potrebno je da uradite sledeće:
1. Otvorite nalog na sajtu Ms Dressy OVDE
2. Lajkujte Ms Dressy stranicu na Fejsbuku OVDE
3. Ostavite u komentaru ispod svoju e-mail adresu, da bismo mogli da vas kontaktiramo ukoliko baš Vi osvojite ovu nagradu.
Pobednik će biti izabran preko random.org. Giveaway traje naredne dve sedmice. Srećno!

18.01.2013.

Tied up

 One of my New Year's resolutions was to use the fact that I'm a girl and wear skirts and dresses more often, so I put my trousers aside and put on the skirt that you recently saw HERE . I know that sequin clutches are supposed to be worn at evening, but I am still feeling very festive at the moment, so why not. Also borrowed one of my husband's ties - by the way, today is his 27th birthday so I have to finish decorating the cake.  

Pošto je jedna od mojih novogodišnjih odluka da iskoristim činjenicu da sam žensko i češće nosim suknje i haljine, odložila sam pantalone u stranu i ponovo uskočila u suknjicu koju ste nedavno videli OVDE. Svetlucavu tašnicu još nijednom nisam nosila tokom dana, ali sam i dalje u prazničnom raspoloženju (živele šljokice) pa sam mislila ''a što da ne?''. Pozajmila sam i jednu od suprugovih kravata - uzgred, danas mu je 27. rođendan, tako da se vraćam ukrašavanju torte. 
Htela sam i da vas obavestim, ako već niste videli, da je u toku giveaway kod Saške na blogu - možda osvojite lep i unikatan nakit!


15.01.2013.

Sleeping Beauty


  
I've just realized that I haven't shown you my pictures from Bratislava, Slovakia. I'm sorry because they are a bit blurry. We arrived early in the morning while the city was still asleep, with their stores closed and no people in the streets. Dawn is my favourite part of the day because it's time when night becomes day, dark becomes light, end becomes a new beginning. If you're visiting Bratislava, don't miss the Schokocafe Maximilian with their various choice of hot chocolate. Cherry flavour is truly beautiful, but if you're feeling adventurous, dare to try their chilli pepper hot chocolate. Spicy!

09.01.2013.

Caramel sweater


Opušten zimski dan. Ne može se reći da je toplo, ali sam skinula kaput jer me nervira da u njemu budem na svakoj slici, i tako do proleća. I znam da izgledam pomalo pijano na trećoj slici i da u skoro svakom postu pominjem alkohol, ali nije kao što izgleda :-D

Sweater: my mom's Trousers: H&M Necklace: Oriflame Nails: L'Oreal Marie Antoinette

03.01.2013.

The swing

 I took an opportunity to take a rest on the swing, since there were no children around (guess it's to cold to play outside). Then stepped into my flat and had a cup of nice tea with rum, that got even my toes warm.

Ovo je uslikano u povratku iz grada - ugrabila sam priliku dok nije bilo dece (previše je hladno za igranje napolju), pa sam se malo odmorila na ljuljašci. Ne brinite, nisam je polomila, hehe. A onda, okrepljenje uz šolju čaja s rumom, koji greje i prste na nogama.

I wore: Rosetti bag, old black coat, Asos earrings, New Yorker skirt, handmade scarf
Guess I'll never grow up

01.01.2013.

New Year/New in

Now it's time for my new goodies post - I've got most of them in the past month and I'm already trying out my new cosmetics, clothing and enjoying new tea flavours. 

Vreme je za novi new in post, u kome su pretežno stvarčice koje sam dobila prošlog meseca i u kojima već uveliko uživam - mirišljave flašice, udobni džemperi, nove arome čajeva...