25.08.2013.

Weekend getaway/Dubrovnik

Još jedno vikend putešestvije, ovog puta do Dubrovnika. Bilo je sasvim neplanski, svega dan ranije smo odlučili da napravimo izlet. Ovo je moja prva poseta ovom gradu pa me je suprug, koji je ranije već dolazio, malo proveo okolo - naravno, najduže smo se zadržali u Starom gradu. Sve me je podsetilo na nastavak kotorske avanture, samo daleko prostranije. Turizam cveta, imam utisak da su u gradu preko sezone 90% stranci, a najviše se čuo italijanski jezik. Kada smo stigli, udario je pljusak pa smo se zavukli u neki restoran, ručali pizzu i taman dok smo završili, sunce je ponovo ugrejalo. Prošetali smo gradskim zidinama, divili se tirkiznoj prozirnoj vodi o koju se prelama svetlost, odmarali u luci posmatrajući brodove i fotografisali. 

20.08.2013.

New in

Avgust je mesec u kome se najviše obogatim novim stvarima - to je vreme mog rođendana, letnjih rasprodaja i dolaska rođaka iz inostranstva. Takođe povlači raščišćavanje ormara i polica za nove stvari koje je trenutno u toku. Imam gomilu novih stvari, toliku da mi je bilo glupo (i zamorno) da sve slikam pa ćete nešto videti u nekom od kasnijih postova (uglavnom su to knjige i kozmetika)
Lagani džemperi za predstojeću jesen - prugasti (C&A) i belozeleni (NewYorker)

18.08.2013.

Summergirl

Last night I celebrated my 29th birthday with (the most of) my family and friends. Kind of busy these days so I'm sure you don't mind if I don't post that often. Lots of love, Alexandra

Sinoć sam proslavila svoj rođendan u društvu porodice i prijatelja (ili barem većine njih). Malo sam više zauzeta ovih dana pa ću biti kratka s pričom i škrta na broju fotografija, nadam se da razumete. Ljubim :-*

11.08.2013.

On my bookshelf #3

Jedan brzinski On my bookshelf post, da vidite šta se čitalo ovog leta. I da vas podsetim da su prijave za giveaway do sutra, 12. avgusta u ponoć (rezultati stižu prekosutra).

04.08.2013.

Inspiration: Summer + Giveaway

Hello, everyone! Hope you're having great summer, I know I do. I dig up some photos from my Inspiration folder, they're all related to summer and its delights. I didn't sort them in particular order, hope you don't mind. And in the end of the post there's a pre-birthday giveaway for my readers (for ex-Yugoslavian countries only).

Nadam se da se svi lepo zabavljate ovog leta i maksimalno koristite njegove čari. Ovo su neke slike iz mog inspiracionog foldera -  jednostavno sam postavila sve što me asocira na ovo divno godišnje doba. I dok ste udobno smešteni uz činiju svežeg grožđa u ovo divno nedeljno jutro, pogledajte i poklone koje sam vam spremila.

Pošto mi je ovog meseca rođendan, malo ću da vas počastim ovim trima nagradama, a pobednike ću proglasiti 12.avgusta (rođendan mi je zapravo 17. ali ću tih dana biti zauzeta i ne znam koliko ću biti u prilici da se posvetim blogu).
Uslovi za učešće:
1) da imate adresu na području bivše Jugoslavije
2) da pratite blog preko Bloglovin-a OVDE
3) ostavite komentar sa e-mail adresom (ukoliko imate svoj blog, ne morate pisati adresu jer vas ionako mogu kontaktirati). Znam da je jako nezgodno ostavljati e-mail jer ga onda vide i drugi blogeri pa vam dosađuju pozivima da posetite njihove blogove i učestvujete u darivanjima - meni se to stalno dešava i ludim zbog toga.

*Pobednici će biti izvučeni preko Random.org* Komentatori koji ne ispune uslove neće biti uzeti u obzir*

Poklon br. 1 : Cvetne espadrile u veličini 39 (UK 6)
Poklon br.2 - Narukvica
Poklon br.3 - China Glaze lak za nokte Roguish red (iz kolekcije Wicked) i minđuše (ne znam da li se dobro vidi, ovaj srednji deo im je tamnozelene boje)
 Napomena: Ništa od ovoga nije otvarano niti korišćeno, kupljeno je namenski za giveaway. Nadam se da neće otvarati/oštetiti na carini :-)

Srećno svima!

01.08.2013.

Sequins

We all have some stuff in our wardrobe that we (almost) never wear but we don't want to throw them away either. My husband bought me this sequined top more than 3 years ago so I am kind of emotionally attached to it. I guess I have to wear it a couple of times this summer to justify its place in my closet. What do you think, yay or nay?