Blogs I love 2

Do you remember my last year's post about my favourite blogs? No? Never mind, here's another list. You can still check out my previous post HERE, though I don't read all of them on regular basis anymore. A few of them became uninteresting and uninspiring in my opinion. 
Now it's time to represent  another six blogs I love to visit and explore. This time I sorted them out by country. As you might have noticed, I mostly follow European blogs.


Možda se sećate mog prošlogodišnjeg posta o omiljenim modnim blogovima? Ne? Nije važno, evo stiže nova lista. Ako vas zanima prethodna, uvek je možete pogledati OVDE, mada je u međuvremenu došlo do nekih izmena; pojedini blogovi su izgubili na kvalitetu, pa ih više ne čitam redovno kao ranije, ali to je ionako samo moje mišljenje. Kao što ste dosad možda primetili, uglavnom pratim blogove iz Evrope. 

Poland
Behind Maffashion blog is a 25 year old girl Julia. Her style is edgy and youthful - leggings, lots of jewelry, prints - she can easily pull everything off because she looks like a model.  Her style is so different than mine but I love her because she is so beautiful and really sticks to her style, she doesn't change it with every new trend that comes along. 

Iza bloga Maffashion stoji dvadesepetogodišnja Julia. Njen stil je mladalački, sa dosta smelih printova, voli nakit, helanke i tetovaže. Jednostavno joj sve stoji jer je manekenske građe, a pritom ima i veoma lepo lice. Njen stil totalno odudara od mog, ali je volim zato što ga se čvrsto drži i ne menja sa svakim novim trendom i, kao što sam već pomenula, neverovatno mi je lepa. 


Sweden

Another model whose blog I read is young Ebba from Sweden. I just love redheaded girls, though Ebba looks pretty good with brown hair as well.  Ebba's a vegan, so you won't find any fur, leather or silk items on her blog. 

Još jedna devojka koja izgleda kao model, a i bavi se time, jeste Ebba sa severa Švedske. Mnogo volim blogove riđokosih devojaka, mada Ebi lepo stoji i smeđa kosa. Pošto je vegan, kod nje na blogu nećete naći proizvode napravljene od krzna, kože ili svile. 


Finland

I don't know much about this girl except that she's 21 and absolutely adorable. Her outfits are very simple and wearable, and that's what I appreciate the most. Maria is half Iranian so her look is a bit exotic, yet beautiful. 

Ne znam mnogo o ovoj devojci, sem da ima 21 godinu i da je preslatka. Na vom blogu prikazuje jednostavne i nosive kombinacije kakve najviše volim. Maria je po majci Persijka tj. Iranka i otud ima pomalo egzotičan izgled, koji ja smatram prelepim. 

Russia

Tanya is a Russian lady who loves to mix retro with modern pieces. As I can see, most of her stuff is from online shops. She just loves to experiment with colours - I didn't pick the right photos this time, but you can easily check out her blog and see what I had on my mind.

Sledeća je Tanja, jedna dama iz Rusije za koju bih mogla da kažem da ima eklektičan stil i da voli da kombinuje retro komade sa modernim. Bavi se dizajnom. Ono što je za nju karakteristično je smelost poigravanja sa bojama. Ovde očigledno nisam odabrala fotografije koje to ilustruju na odgovarajući način, ali uvek možete ući na njen blog i videti na šta sam mislila. 



United States

Steffy from Miami Beach is nothing like me but I like to dip into her romantic, vintage world from time to time. If you like polka dots, pastels, girly, retro style and weenie dogs, you're on the right place. 

Stefin stil se takođe veoma razlikuje od mog, ali volim s vremena na vreme pogledam ovakve retro blogove i zaronim u njihov romantični svet. Uskoro se udaje pa, ako vas zanima, možete potražiti neke ideje na temu dekoracije i detalja, pošto joj to ide od ruke. 


                                                           Serbia
And the last but not the least is one Serbian blogger, Jelena. This young English teacher is so beautiful and charming - sometimes she reminds me of Laetitia Casta. Not that she's just another beauty but very intelligent as well, which I find very refreshing among all those boring and barely literate Serbian fashion blogs.

I, poslednji (ali ne i najmanje važan) je jedan domaći blog. Ova mlada profesorka engleskog je veoma lepa i šarmantna; ponekad me podseti na manekenku Leticiju Kasta. Moram da priznam da je pravo osveženje u moru neautentičnih i ispraznih srpskih modnih blogova.  Zato i izdvajam Jelenin blog jer, ne samo što je lepa, već ima i štošta pametno da kaže.

***
What about you guys? Are you already following some of these blogs or you just can't stand them? Eager to hear your opinion. Note: Photos used in this post are not my property. They are linked back to their owners' blogs. 

Šta je s vama, da li već pratite neke od ovih blogova (ili, pak, ne možete da ih smislite)? Veoma me zanima vaše mišljenje, kao i preporuke. 

Коментари

  1. Odlican odabir, mogu ti reci da sam ti maznula 2 predloga sa proslogodisnje liste, i 3 sa ove iznad! :)
    Diotimu i sama pratim, tako da se i tu slazem...
    a predlog, hmm.. recimo http://www.misspandora.fr/ i http://www.wendyslookbook.com/
    jedna je bajkovita, druga prakticna i svedenija, a meni licno lepo da vidim kombinacije od obe, pa se mozda i tebi nesto svidi...:)

    ОдговориИзбриши
  2. Super izbor. Najvise mi se svidjeju Finska i Srbija. Pocela sam da ih pratim. Njihov stil je najvise priblizan mom. :)))
    Ja pratim i http://ashley-ringmybell.blogspot.com/
    Njene kombinacije mise takodje svidjaju mada nekada ima stvari koje nikada ne bih navukla na sebe ili obula. Gledala sam seriju u kojoj je izgledala savrseno i od tada je i pratim...mozda je sve to posledica serije :)
    Svrati kod me nena blog nemam mnogo stvari vezane za modu ali mozda mozes da nadjes neku razonodu. Pozdrav.
    http://milanasweetlife.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Joj baš mi je drago što sam otkrila blog od Steffy, hvala na preporuci :) Ja u zadnje vrijeme pratim stvarno minimalno modnih blogova, uglavnom sam vjerna onima koje čitam već godinama, a i tu i tamo otkrijem nešto novo.

    ОдговориИзбриши
  4. Meni je upravo Dijana Golubovic poslala link do ovog posta i htela bih od srca da ti se zahvalim Aleksandra i da kazem da sam abnormalno pocastvovana !!!!!!!
    HVALA!!!! <3

    ОдговориИзбриши
  5. Divni novi svet a za Diotimu znam, predivan blog :)

    ОдговориИзбриши
  6. Zdravo draga Aleksandra,
    mnogo ti hvala što si svratila kod mene :)
    Što se tiče giveaway-a..poptpuno mi je jasno. Već je prošlo vreme za prijavu ali razumem da je često dosadno otvarati profile na hiljadu sajtova :)
    No, Polyvore kutak je stvarno nešto što pruža gomilu mogućnosti, posebno ako si kreativna duša :)

    Što se tiče tvog posta,
    dok sam radila u jednom našem magazinu i vodila rubriku o blogerkama...već sam pisala o prve dve. Mislim da tada niko nije ni znao za njih.

    Super ti je ova rubrika :)

    ОдговориИзбриши
  7. Cool post, always love finding new blogs to read!

    Fashiontatt.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Moram priznati da nisam niti jedan blog od ovih pratila, ali svaki sam prelistala i odlični su :D odlična lista :D

    ОдговориИзбриши
  9. Timi-Tani mi je divna i pratim njena izdanja na Starpiq i WhatiWear i super mi je njen stil jako.
    Divno je sto si ih sve pomenula, jer vidim da su zaista posebne devojka.

    ОдговориИзбриши
  10. Ovaj post je jako zanimljiv. Ja volim kod blogova kad ima tekst, objašnjenje, razmišljanje, pitanje, nebitno, znači da nisu samo slike. Zamisli kad neko stavi sliku i piše bela košulja, plave pantalone... Pa, vidim valjda?

    Lep mi je i blog FASHION ADICTAS BY MARCELA, gde je lepo spojena moda i umetnost. Uvek ima lepih informacija, pa ako te zanima, skokni tamo.

    ОдговориИзбриши
  11. Odlicna lista!


    ninafashionshow.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Osim Diotime, svi su mi nepoznati, ali volim otkrivat nove blogove, moram priznat. Neki mi odma odu u favorite, neki stari odu s favorita, a neki su mi stalni prijatelji. :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар