New In/Random house supplies

U poslednje vreme sam zanemarila odeću i modne dodatke jer mi je naišla faza ukrašavanja životnog prostora. Danas neću pisati o funkcionalnim stvarima koje sam kupila (poput blendera) već o onim sitnicama koje nisu toliko neophodne, ali svakako doprinose tome da naš dom postane lepši. Pored svake stvari napisaću i gde sam je nabavila, za slučaj da neka od vas poželi baš takvu. Meni se često dešavalo da na nečijem blogu zapazim nešto lepo i obavezno u komentaru priupitam vlasnicu odakle joj, ali je problem što posle zaboravim da se vratim na taj isti blog da proverim šta mi je odgovorila. 


Zaputila sam se u knjižaru Vulkan s namerom da uzmem registrator koji sam videla na njihovom sajtu (crno-belo-crvene boje), ali ga nisu imali pa sam završila s ovim kapkejkovima u koje ne mogu da prestanem da gledam. Dosad sam uzimala jednobojne, neupadljive registratore u koje sam smeštala razne papire, poput skripata i testova s fakulteta koje mi je bilo žao da bacim. Ovaj je tako šaren i divan i garantovano će vam izmamiti osmeh na lice. Unutra je roze boje sa sitnim belim tačkicama. 

Neplanirano sam uzela ovaj planer, odnosno blokčić u koji se upisuje lista obaveza za taj dan, nedelju, mesec:
Izvršavanje obaveza postaje pravo zadovoljstvo kad na kraju štikliramo tj. označimo za to namenjen kvadratić. Pozadi se nalazi magnet pa možete da ga zakačite na frižider. Ima nekoliko boja tj. dezena u ponudi, a košta 500 i nešto dinara. 

A, da, uzela sam i običan blokčić sa listićima u nekoliko boja (na prvoj slici, u sredini); vreme je da se vratim staroj navici da zapisujem sve što treba da uradim/kupim jer je moje trudničko pamćenje počelo da me izdaje. Dovoljno je da vam kažem da sam jutros u autobusu samouvereno krenula da skeniram svoju ličnu kartu umesto BusPlus kartice. 


Još malo papirne galanterije (stvari sa ove slike su iz Rode), album me je kupio na prvu loptu.

Ovaj crno-beli papir sa čovečuljcima me je oduševio. Tražila sam neki u koji mogu da ukoričim svoje manje atraktivne knjige. Znate već, sjajna dela koja dođu u bezličnim ili prešarenim koricama pa odudaraju od ostalih na polici. Imam i obične bele nalepnice na kojima ću da napišem naslove i autore. Uzela sam ga u Home centru

Imala sam utisak da mi nedostaje žute boje u sobi pa sam uzela ovu sveću u DM-u. Nadam se da će čaša biti upotrebljiva nakon što sveća dogori, pošto već imam neke ideje šta bih držala u njoj. Pored sveće, maznula sam i dve žuto-bele prugaste jastučnice koje vidite na slici ispod:

One su bile prava bagatela (svaka po 50 dinara u JYSK-u), kao i ovi podmetači za čaše s motivima grožđa (idealni za jesen), koje sam platila 100 dinara u Kineskoj robnoj kući. 

Tražila sam plavu posteljinu za bračni krevet (pravu plavu, ne svetloplavu niti teget, petrolej i sl.), ali nisam našla, pa sam kao rezervu uzela ovu crno-belu. Dopala mi se jer s jedne strane ima cvetove, a s druge, kad se podvrne pokrivač, vire ove pruge. I nju sam kupila u JYSK-u. 
Ovo ispod je običan, jednobojni crveni prekrivač za kauč. 


U eri digitalizacije, većina fotografija pohranjena je u kompjuterima i diskovima, ali se setim bar jednom godišnje da odnesem posebno mi drage fotografije na izradu jer ipak ništa ne volim kao listanje albuma u krugu porodice i podsećam se lepih trenutaka.  Sada razni sajtovi nude popuste za izradu fotografija, pa tako možete dobiti 50 slika formata 10x15 za manje od 5 evra. Ja sam već smestila par njih u ove male ramove koje sam našla u JYSK-u. Imali su u ponudi i crne pa sam se dvoumila, ali bela boja ipak bolje otvara prostor i čini ga većim. Foto-album sam kupila u Delfi knjižari i koštao je oko 1500 din. 


Na brzinu sam sklopila ovaj plastični organizer da bih mogla da ga uslikam, učvrstiću ga kasnije malo bolje. Levo vidite kako izgleda neraspakovan (zbog čega sam teško mogla da ga uočim u Home centru, pa mi je ljubazna radnica pomogla). Ubacila sam ove lakove čisto da se uporede dimenzije - mislim da ću ipak držati kaiševe unutra. Ovog meseca je na sniženju, pa možda uzmem još koji, da držim minđuše ili tako nešto.

Коментари

  1. Ajmeee registrator je presladak, a i totalno mi je fora blokić za To do liste, obožavam takve stvarčice i nikad mi ih dosta :)

    ОдговориИзбриши
  2. Kako ja volim ovakve stvarčice i uvek bih pre potrošila novac na tako nešto nego na odeću i kozmetiku npr. Uživala sam zaista, svaki detalj je savršen :)

    ОдговориИзбриши
  3. Zuto bijele jastucnice su mi totalni hit. Ko dasak sunca...posebni sad u ove hladnije dane.
    A mogla si nam pokazat i blender...meni treba jedan pa cisto da vidim sto drugi preporucuju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam početnik u korišćenju blendera, pa sam uzela najjednostavniji (u pitanju je neki nepoznati austrijski brend First), a preteglo je to što je roze boje :-D

      Избриши
  4. Ja sam "sucker" za sav ovaj pribor, sama gomilam zalihe i zalihe i priznajem - vrlo redovno trosim :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар