October faves (random goodies)

Zdravo, devojke. Evo jednog malog rekapitulacionog posta o slatkim, ne tako neophodnim sitnicama u kojima sam uživala ovog oktobra. Pošto sam odustala od Sajma knjiga (bojim se gužve koja vlada svake godine), okrenula sam se drugim stvarima, a vi mi obavezno javite kako ste se proveli na Sajmu ove nedelje. 

Mama je išla u SAD da poseti mog brata i odatle mi donela hrpu divnih stvari (sva odeća je na pranju, a ionako mi je potesna, tako da ću je ostaviti za period posle porođaja). I nezaobilazni Victoria's Secret je tu; muž mi je trenutno u inostranstvu pa razmišljam i njega da zamolim da mi donese neku njihovu stvarčicu, samo još da smislim koju (ili da ipak tražim Bath&Body Works, šta mislite? Nevolja je što ove flašice nisu lagane, a mora da se pazi na količinu prtljaga pa moram dobro da promislim). 

Bottega Verde krema sa arganovim uljem i mlekom irisa - za regeneraciju i blistav izgled kože - može se koristiti ujutro ili uveče. Većina noćnih krema mi je previše masna i teška, pa sam namerno uzela ovu koja nije ni jedno ni drugo. Za dnevnu varijantu mi ipak nije dovoljno hidratantna, pogotovo ako izlazim napolje na hladnoću. Dakle, ako vam treba neka lagana, prirodna krema koja uz to predivno miriše, isprobajte ovu. Kupila sam je u Liliju. 

Šeširdžijin zamak Arčibalda Kronina jeste knjiga koju sam davno pročitala, a ovih dana je čitam po četvrti put. Dopada mi se saga o propadanju jedne porodice u Škotskoj. Glava kuće je Džejms Brodi, šeširdžija, gord i sirov čovek od čije samovolje strepi cela porodica. Prelepa i tužna knjiga. Nisam još videla da izdaju Kroninove knjige kod nas, tako da sam bila srećna što sam se dočepala ovog starog izdanja na Limundu.

Ovaj Victoria's secret sprej sam dobila još letos, ali mi je tada bio previše sladak i jak. Međutim, došlo je i njegovo vreme. Uz par debelih čarapa i masku za spavanje ponekad slatko odremam tokom dana. 

Mama mi je kupila ovu posteljinu jer je znala da mi se sviđa. Ništa lepše nego se na kraju dana zavući pod pokrivač. Ako nekog zanima, ima ih još u JYSK prodavnicama. 



Blog koji već dugo postoji, ali sam ga ja tek nedavno otkrila je Making Magique koji vodi jedna američka devojka sa adresom u Parizu. U njenom lepršavom, ušuškanom svetu naći ćete od svega pomalo (putovanja, lepote i mode) pošto, kako ona sama kaže, nije nikad bila zainteresovana da trči po revijama i prati trendove. 



Ovog meseca nisam nešto bila luda za slatkišima, ali sam stalno maštala o čipsu i ostalim slanim grickalicama. Pokušala sam malo da se obuzdam i prionem na krompiriće kao zdraviju varijantu. 



Kao što rekoh, slabo sam jela slatko, ali sam se oduševila ovim Soft Kings grčkim kolačićima koje sam našla u Maksiju. Tako su ukusni, mekani, mirišljavi i lepo upakovani; moram da isprobam i ostale vrste. Pošto je svaki zasebno upakovan, zgodan je da se ponese u tašni i da nam potrebnu energiju kad smo negde u gradu, ili da se razdeli dragim osobama jer je sve lepše kad se podeli. 

Bacivši ponovo pogled na ovaj post, shvatam da deluje kao da sam ceo mesec samo spavala i jela, ali kad ću ako ne sad. 

Коментари

  1. Uf, na spomen Kronina, ja se setim bombardovanja jer sam u jednom trenutku samo nekoliko njegovih kljiga imala na raspolaganju za čitanje :(
    A VS ima radnju na našem aerodromu, pa može da ti kupi u povratku nešto. Hoće tete da prodaju i tada, jedino što je nekada baš loš izbor.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, da, ima na aerodromu, ali mi je neprijatno da cimam ljude kad su umorni od puta i jedva čekaju da stignu kući. A ja obično putujem sa živuljkom pa ne mogu da je ostavim da čeka da bih ja birala po prodavnici :-(

      Избриши
  2. Te kolačiće moram da probam! Baš sam ljubitelj takvih :)
    Vidi se da uživaš :)

    ОдговориИзбриши
  3. *Aleksandra,lepo je što si se vratila blogovanju.
    Želim ti da bezbedno izguraš svoje blagosloveno stanje,a da ni mi čitateljke ne ostanemo bez dragocenih informacija.
    Tako da možeš slobodno pisati o tome kako se ponašaš i osećaš.
    Za ovog pisca nikada nisam čula,tako da sam čitajući nešto i naučila.
    Dopada mi se tvoj Victoria's Secret sprej. Nisam do sada videla ovaj u staklenoj ambalaži.Takođe,i grčki kolačići.
    U sličnom "čokoladnom raspoloženju" se i sama nalazim!

    ОдговориИзбриши
  4. Divne stvarčice i jedna od mojih omiljenih knjiga <3

    ОдговориИзбриши
  5. Posteljina je divna :) moram u jysk, taman bih rado novu da promijenim ove koje imam...
    I meni se sad jedu krompirici, thanx a lot :D

    ОдговориИзбриши
  6. Jao, Kronin, ta knjiga je svojevremeno baš ostavila utisak na mene, sad kad razmislim možda sam bila premlada da je čitam.
    Uživaj, odmaraj, ugađaj sebi i bebici :)

    ОдговориИзбриши
  7. Šeširdžijin zamak je, za mene, jedna od naupečatljivijih knjiga iz njegovog opusa. Takođe jurim klasike po Limundu/Kupindu i starim antikvarnicama u centru. Takođe, imaš na Sajmu polovne knjige i stara izdanja :). Ja ću ići ovih dana i zbog jednog takvog spiska :D

    ОдговориИзбриши
  8. Kod tebe uvek tako ima nekih dobrih stvarčica za negu...a i ostalih koje ne viđam često ovde po prodavnicama :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар