Lazy February


Posle prilično turbulentnog januara (na privatnom planu) koji se, kao i svake godine, otegao unedogled, nastupio je, za sada, miran februar, što predstavlja pravo olakšanje. No news is good news. Ušla sam u 9. mesec trudnoće, a dosad sam se već pozdravila sa većinom aktivnosti koje sam ranije upražnjavala. Čoveče, kako je samo teško obuti se. Čim pomislim na to, izgubim volju da igde idem. Spavanje je postalo pravi poduhvat, pošto je ležanje na leđima i stomaku isključeno. Zaspim na jednom boku, a onda se posle nekog vremena ukočim, pa se probudim i kao neki morž nespretno okrenem na drugi bok. I tako celu noć. Nedostatak energije, brzo umaranje i osećaj bespomoćnosti u nekim situacijama zaista umeju da deprimiraju, ali mi ne pada na pamet da se žalim. To su sve uobičajene prateće pojave drugog stanja i srećna sam što dosad nisam imala pravih problema. Još 4 nedelje i dobiću svoje telo nazad. 

Pre neki dan sam promenila boju kose, izvukla sam pramenove pa je sad vidno svetlija nego pre.
Neko je baš lepo ukrasio ovaj bicikl ispred jednog kafića u centru Zemuna.

A iz dalekih krajeva, sa Madagaskara, stiže ovaj neobični pejzaž koji je uslikao moj suprug dok je boravio tamo (ovo mu je prvi put da se igra sa efektima na foto-aparatu)
Zimski favoriti: tamne nijanse, svetlucavost i ovaj baby blue pastelni lak koji se provukao.

U DM-u sam pokupila neke šarene stvarčice koje asociraju na proleće.

Forever Young, kako to lepo zvuči :-) Prvi put vidim da u neki čaj ide origano. 

Zimi najviše volim skandinavske blogove, a jedan od omiljenih mi je Mariannan. To vam je devojka koja se oblači u skladu sa godišnjim dobima. Ne znam za vas, ali ja kad vidim gore kaput+šal, a dole bose noge, naježim se i ne otvaram dotični post.
Razočarala sam se ovom knjigom; nije mi se dopala priča o dvadesetogodišnjoj Lauri i njenim vezama s muškarcima, sa akcentom na jednog duplo starijeg od nje. 

A ''Služavke'' (u originalu''The help'', ima i film) su mi se dopale. Roman govori o položaju crnih žena sredinom 20. veka u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije Misisipiju. Neverovatno mi je da je pre samo pedesetak godina bila tako izražena diskriminacija crnaca u odnosu na belce. Preporučujem ovu zanimljivu knjigu. 

    I dalje ne izlazim iz džempera, mada već počinjem da maštam o proleću i laganim stvarima vedrih boja.
      Pošto redovno moram da vadim krv, nakon laboratorije skoknem po zasluženu nagradu.                          Često imam i publiku dok jedem, ali ne može baš sve da proba. 
Ovo najčešće doručkujem: musli + dodatak, kao što se vidi na slikama. Ne volim da ga zalivam mlekom, već ga jedem ovako suvog, pa ako imate još neki predlog šta bih mogla da iskombinujem, javljajte. 



Коментари

  1. Super post,pratim tvoj blog od samog pocetka,i ja sam u drugom stanju(malo iza tebe 33-ca nedelja) samo sto je meni ovo druga trudnoca.Izdrzi jos malo.pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je drago kad pročitam ovako nešto, nemaš pojma koliko :) Ako imaš neki savet u vezi s porođajem, slušam :)

      Избриши
    2. Cucemo se preko mejla,pusticu ti poruku pa cemo biti u kontaktu,

      Избриши
  2. Ja musli uvijek prelijem tekućim jogurtom, to mi je omiljeni doručak (ponekad i večera).
    Ajme kako ja Emicu obožavam, meni je ona ozbiljno jedan od najljepših pasa koje 'znam' :))

    ОдговориИзбриши
  3. Pošto studiram češki Viveg nam je obavezna lektira i mislim da se nije našao niko kome se dopao. Svaki roman mu je nalik na prethodni, sa približnim temama. Ne znam zašto su od toliko divnih pisaca odabrali baš njega za prevođenje, ali dobro. :) Zanima me i gde si pronašla ovaj Yogi čaj? Odavno želim da ih probam, a nisam znala da ih ima kod nas.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eh, volela bih da sam znala to o Vivegu pre nego što sam kupila knjigu. Srećom, nije bio skup :) A čajeve imaš u velikoj Rodi na Novom Beogradu(onoj gde je Airport City i Idea u blizini).

      Избриши
  4. Još malo pa gotovo ;) I ja jedem musli kao i ti jer ne podnosim mleko a ponekad sipam malo voćnog jogurta ili kokosovog mleka. Slažem se za komentar o blogerkama i godišnjim dobima, ludim kad vidim bose noge zimi i slično. Ono što me je najviše privuklo je slika sa Madagaskara! Vau! :)

    ОдговориИзбриши
  5. Grozim se na blogerke sa dva godisnja doba na sebi :) Divne nijanse lakica :)

    ОдговориИзбриши
  6. Super post. Izdrzi jos malo,znam kako ti je. Imam cerkicu od 6meseci i uzivamo. Tako da znas da te tek cekaju lepi trenuci.

    ОдговориИзбриши
  7. Jao diivna vest, jos malo pa stize bebica! :)) Super je post, sadrzajan, ali bez Eme nista! :) ;*

    ОдговориИзбриши
  8. Pas i taj 'a meni?' pogled. <3
    Ja svoj musli jedem sa jogurtom, običnom kravicom - kad sam u fazi da jedem zdravo i nekalorično. A kada hoću da lažem sebe da jedem zdravo i nekalorično, onda musli prelijem voćnim jogurtom, najčešće je kajsija u pitanju. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, kad mi složi tu facu, moram da joj dam (sem slatkiša, tu povlačim granicu).
      I ja glasam za kajsiju!

      Избриши
  9. I ja volim skandinavske blogove. Ima stvarno dobrih :)
    Big like za pufnaste čarape :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар