Back on track


Rešila sam da se konačno pokrenem i poradim na svojoj mlitavosti nastaloj usled slabog kretanja tokom trudnoće i neposredno nakon porođaja. Znam da neke žene ostaju aktivne i dok su u drugom stanju, ali ja sam se toliko plašila ponovnog pobačaja da nisam htela da se izlažem eventualnom riziku, pa se moja fizička aktivnost svodila na šetnju sa psom. A posle porođaja sam bila toliko iscrpljena i umorna od nespavanja tako da sam jedva nalazila vremena da se istuširam, nije bilo vremena ni energije za bilo šta drugo. 

Naravno, posle jednogodišnje pauze, ne očekujem da se odmah vratim u staru formu - penjanje stepenicama na drugi sprat a da se ne zadišem mi je dosadašnji domet. Krenula sam prvo sa malo dužim pešačenjem i brzim hodanjem, malo sam kao i trčala (ali ipak sam još slaba za to).  Na jesen nameravam ponovo da se upišem na aerobik/teretanu, a dotad polagano. Držite mi palčeve da istrajem na svom putu i da me vrućine ne pokolebaju :-) Kao što vidite, kupila sam i šarenu opremu jer je tako veća uživancija. 

Kako vi stojite sa fizičkom spremnošću, trenirate li nešto/ preporučite neku aktivnost za porodilje? 

Коментари

  1. Samo polako, nemoj se forsirati i uspjeti ćeš se vratiti u formu :)
    Moje 'vježbanje' se svodi na šetnje s Fridom, tu i tamo plesanje (skakanje) po stanu kad me ulovi, ali mi je zapravo posao čista fizička aktivnost tako da nemam potrebe za ičim nakon čitavog dana snimanja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma znam, ja sam zapravo mislila da još pauziram, ali mi dojadilo da budem slabašna i da se zadišem dok se popnem uz stepenice, pa sam morala malo više da prionem. Radim ja po kući sve poslove, ali to jednostavno nije dovoljno.

      Избриши
  2. Imam drugaricu koja treba da se porodi i kaže da već sad ne može da podnese što je tako sva puna vode i što joj se pojavio celulit i strije. Znam da je to stvarno za ženu mnogo komplikovan period. Prođe kroz toliko različitih stanja i mnogo se promeni. No, na kraju se zaista isplati. Pametno si odlučila i mislim da je tako najbolje. Sada lagano pa dok ne povratiš svoju kilažu :)

    Inače, pitala si me za torbicu iz mog poslednjeg posta. Kupila sam je ovde kod mene u jednom butiku. Donose stvari iz Turske i ugrabih jednu jedinu. Mogu jedino da ti pomognem tako što ću ti reći da sam je videla na ovoj stranici butika iz Beograda https://www.facebook.com/SelectionExclusive1/timeline
    Jedino da pitaš da li ih još uvek imaju. To je kopija Chloe modela... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Torbica je mnogo slatka, hvala za info :-)
      A ovo prvo, da, svakako se isplati.

      Избриши
  3. Prvo, cestitam ti na malisanu. Od ovog mog ne mogu na vreme da propratim sve novosti..

    Ja sam mislila da cu posle par meseci odmah krenuti ponovo na treninge, a nekako evo jos nemam potrebu. Od dojenja sam nikad vitkija, od svakodnevnih visecasovnih setnji sa malim noge su mi zategnute. Stomak i guya su naravno problem, pa se trudim da par puta nedeljno uradim kuci vezbe, Dok mali spava, ili dok puzi pored mene.

    Preporucila bih ti ovaj sajt za fit stanje posle porodjaja. Ima puno korisnih saveta.

    http://fitmommydiaries.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши

Постави коментар