May favourites


*Omiljeno u maju*

Dosad sam radila samo sezonske favorite (prolećne, zimske itd.), ali sam naumila da odsada svakog meseca rezimiram šta mi se svidelo od beauty proizvoda, knjiga, filmova, veb-sajtova i slično. Potrudiću se da budem redovna :-)


Alverde ulje za lice od divlje ruže sam često viđala po drugim blogovima, ali mi je uvek nekako izmicalo, dešavalo se da ga i nema kad odem u DM. Ne zadržavam se dugo ispred rafa sa Alverde proizvodima jer je sve na nemačkom pa mi treba više vremena da pohvatam šta je šta, a to ne volim. Na vrhu se nalazi pipeta pomoću koje nakapate onoliko ulja koliko vam treba. U hladnijim danima je sjajno kao baza pre nanošenja hidratantne kreme, a u ovim toplijim ga nanesem ujutro često i bez kreme, i sasvim mi je dovoljno. Sjajan proizvod za svega 300 i nešto dinara (15ml).

Još jedan kozmetički proizvod koji sam često koristila prethodnog meseca je Fitogal Neven krema za ruke sa vitaminom E i pantenolom. Pošto košta tek malo više od 100 dinara , očekivala sam neki krš, ali je iznenađujuće gusta i čini ruke glatkim. Nema parabena, a pored uljanog ekstrakta nevena, sadrži i glicerin, parafin, pantenol i beta-karoten. Sama krema je žute boje, a tubica sadrži 80ml. Sporije se troši jer je, kao što rekoh, prilično gusta. 




Da li vi birate knjige na osnovu godišnjeg doba? Mene, na primer, britanski i skandinavski pisci više privlače zimi, a u toplijim danima volim da u mislima krstarim Grčkom i sličnim destinacijama sa blagom klimom. Zbog toga sam ponovo čitala ove dve knjige Adel Geras, Troju i Itaku. Iznenadila sam se kad sam, otvorivši Troju, naišla na posvetu koju sam napisala svom suprugu 2008. godine (potpuno sam zaboravila da je to zapravo njegova knjiga), dok u Itaki stoji njegova posveta upućena meni, tako da sam ja njemu poklonila Troju, a on meni nekoliko meseci kasnije Itaku. Eto, kako vreme prolazi, sve više zaboravljamo, pa je dobro zapisati nešto s vremena na vreme. Izvinjavam se na digresiji, da se vratim na same knjige: u vezi s njima zanimljivo je to što su ispričane iz vizure ''malih'' ljudi, koje ne srećemo često na stranicama istorije - sluškinja, dadilja, konjušara, mada nailazimo i na one poznatije, poput Hektorove supruge Andromahe i Penelope sa Itake. Kad već pominjem Penelopu, ona u ovoj knjizi i nije baš toliko verna kao što nas legenda uči. Sama spisateljica u  uvodu kaže: ''Ova knjiga nije nova verzija Homerove priče niti prepričavanje Odiseje, već roman nastao pod uticajem priča koje sam čitala još kao dete i još tada ih zavolela.'' 



Od jogurta pijem samo Jogood, ali s vremena na vreme kupim i neki drugi, čisto da isprobam. Ovog puta sam uzela Dukat sa interesantnom i ukusnom kombinacijom borovnice i banane. Tečniji je od Jogooda pa pretpostavljam da je manje mastan, a komadići voća su manji. Ja baš i ne obraćam pažnju na procenat masti jer ne verujem da se iko ugojio od jogurta. 


Pošto mi je limunada do daljnjeg zabranjena, okrenula sam se novom omiljenom letnjem bezalkoholnom piću, Knjaz Miloš gaziranoj vodi sa ukusom kruške


Prethodnog meseca sam otkrila i jednu domaću Youtuberku, The casual princess , vrlo simpatičnu devojku koja jezgrovito iznosi svoje utiske o beauty proizvodima koje je isprobala (ima i vlogove, ali vlogove inače ne gledam, nemam vremena) - najviše mi se dopada što je koncizna, dakle, ne razglaba bespotrebno 20 minuta ono što može da se saopšti i za 5, i deluje mi vrlo realno, ne hvali svaki proizvod. Pogledala sam sve njene klipove o favoritima i fujoritima, kao i otvaranja Glambox i Puritybox kutija. Bacite pogled, ako već niste. 

A koji su vaši majski favoriti?

Коментари

Постави коментар