July favourites




Sa početkom avgusta na redu je post sa prošlomesečnim favoritima. Poslednjih par nedelja sam totalno smlaćena (što zbog vrućine, što zbog bebe), tako da nisam imala volje ni vremena za pisanje bloga. Nadajmo se da će ovo vreme popustiti uskoro jer sam sve nervoznija, pa bi muž mogao da mi pobegne od kuće. 
Pa da krenemo: 

U julu sam najčešće nosila haljine, među njima ovu cvetnu tik iznad kolena, uglavnom uz baletanke ili ravne sandale. Inače mrzim crnu boju leti, ali je ovo cveće razbilo to crnilo, tako da je moglo da prođe. 

Ciklama torba zgodna je za neki neplanirani šoping, knjigu, flašu sa vodom... Pri vrhu ima i džepić koji se zatvara rajsferšlusom, tako da se sitne stvari poput ključeva i metalnih novčića neće kotrljati po dnu torbe. Našla sam je u Mangu pre par meseci.

Tu su i nektarine, sezonsko voće koje sam najviše tamanila. Sveže, sočno i u bojama zalaska sunca. 


Kad kupim nešto novo, obično se zalepim za tu stvar; to je bio slučaj i s ovim Catrice The Lips are on Fire ružem za usne. Topla koralna nijansa koja vuče ka svetlocrvenoj. To je i jedini ruć koji sam koristila prošlog meseca, u ostalim prilikama mazala sam samo balzam za usne, a i on je jedva odolevao vrućini. 


Lak za nokte koji sam najčešće mazala je Alessandro Ocean Blue, verovatno jer ova očaravajuća boja podseća na more. Sa samo jednim slojem izgleda užasno, pa su potrebna barem dva. 


''Niko i ništa u Parizu i Londonu'' Džordž Orvel je knjiga koja mi se najviše dopala prošlog meseca. Reč je o autobiografskom romanu koji obuhvata nekoliko godina našeg pisca provedenih u navedene dve evropske prestonice, tokom kojih je na neki način dotakao samo dno života u društvenom i finansijskom pogledu. Opisuje nam dane gladovanja, smucanja po ulicama, obavljanja teških poslova (od kojih ima i nešto gore, a to je ostajanje bez posla koje ga takođe zadesi), spavanja po prihvatilištima i, sve u svemu, životu ispod granice ljudskog dostojanstva. Čovek kada je gladan, nema snage, a kad nema snage, ne može da radi niti da stvara. S obzirom na to da sam čitala ''1984.'', očekivala sam nešto suroviji prikaz stvarnosti (setite se samo one scene s mučenjem pomoću pacova pred kraj pomenute knjige). U svakom slučaju, ništa ne gubite ako pročitate i ovaj roman. 

Korres gel za tuširanje sa japanskom ružom ima veoma blag miris, verovatno zato što se proizvod sastoji od 92.1% prirodnih sastojaka. Ponekad mi se nakon tuširanja dešava da me svrbi koža (jedan od najiritantijih osećaja koji mogu da me zadese), ali s ovim gelom nemam tih problema, zbog čega mi se i našao u favoritima. 

Kako se vi borite sa ovim vrućinama i koji su vaši prošlomesečni favoriti?

Коментари

  1. Nijansa ruza je fantasticna!
    http://sugarjournalbyrendzi.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. I ja sam upravo objavila favorite i tematika koja se proteže kroz post je slična: V R U Ć I N A! Nisam čitala ovu knjigu, ja trenutno čitam Šaptača psima iz nužnosti. Naime, imam novog člana čopora koji je malo kompleksniji ;)

    ОдговориИзбриши
  3. I mene je ova vrućina dotukla i sva sam nervozna i ljuta i najrađe bi pobjegla negdje iako iskreno nemam pojma gdje jer mi glava uopće ne funkcionira. Meni je od svih proizvoda apsolutni favorit zadnjih tjedana Nuxe suho ulje sa nekakvim zlatnim česticama (šljokicama ili kako god), stalno ga koristim i božanstveno je :) Jako mi se sviđa morska boja ovog laka za nokte :)

    ОдговориИзбриши
  4. Lak je pravi morski ljepotan, a ruž baš po mom izboru. Catrice mi je jedan od najdražih brendova, što radi uvijek sjajnog izbora, što radi pristupačnih cijena.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je Catrice cool, nisam ranije ništa probala jer mi taj brend nemamo u Srbiji (tj. imala sam samo 1 lak za nokte koji sam dobila na nekom giveaway-u).

      Избриши
  5. Baš si me zainteresovala za knjigu, baš je onakva kakva volim. :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар