29.04.2015.

April in pics


Divno vreme u aprilu sam iskoristila da konačno malo izađem iz kuće i da se malo-pomalo vratim uobičajenim šetnjama, s tim što sad imam novi aksesoar - dečija kolica. Trebalo mi je punih mesec dana da se oporavim od porođaja i, mada sam i dalje van forme, uspevam da se sve više fizički aktiviram i ponovo izvodim i Emu napolje. Nekoliko dana sam provela i u sređivanju papirologije za novorođenog mališu, tako da me je i to pomalo iscrpelo. 

Nisam pristalica kačenja slika male dece na društvene mreže, tako da neću kačiti ni svoju. Volela bih da svom detetu pružim mogućnost da samo odluči želi li da se njegov lik nađe na Internetu kada bude dovoljno odraslo. Možda se jednog dana i predomislim, ali za sada se držim ovog stava. 

Ogi je svoju prvu šetnju imao do zemunskog vidikovca, Gardoša, i kule Sibinjanin Janka. 

I Ema nam se priključila. Nakratko smo je privezali dok smo se slikali. Porasla je i uozbiljila se (onoliko koliko jedan koker može da bude ozbiljan). 

Ovu knjigu sam razvlačila polovinu marta i ceo april jer je obimna, a i nije baš toliko zanimljiva kao što sam očekivala da će biti. 


Iskoristila sam nepristojnu ponudu knjižare Delfi i naručila deset knjiga za 1000 dinara. Nisam razmišljala  o tome kada ću naći vremena da ih pročitam niti, još važnije, gde da ih smestim, pošto mi sve police stenju pod teretom. 


Ako pratite blog, znate da obožavam čajeve, a ovih dana najviše pijem ovaj Hipp Mama koji mi se baš dopada.


Oduvek sam slaba na jorgovane, tačnije njihov miris, pa sam iskoristila sezonu da kupim poneki buket na lokalnoj pijaci i uveselim svoju kuhinju/trpezariju. 

Tako je, ukratko, izgledao moj april; uhodavam se u ulogu majke pa se nadam da ću za mesec-dva imati više vremena da se posvetim blogovanju. Veliki pozdrav za sve! 

13.04.2015.

Spring essentials

Zdravo svima! Sa dolaskom novog godišnjeg doba, kako blogerska tradicija nalaže, ispostavljam svoje prolećne favorite (i one kojisu mi ''samo ok''i koristim ih er ne volim da bacam nepotrošene stvari):
Nedavno sam počela da koristim Freeman losion za telo sa belim grožđem. Piše da vraća koži elastičnost - ja generalno ne verujem u takve natpise, ali računam da ne može da škodi, a koža zaista bude meka i jutro nakon nanošenja. 
Drugi je Sweet Pea iz  kozmetičke kuće Bath&Body Works. Sadrži šea buter koji hrani i neguje kožu. Rekla bih da su mi on i Freeman slični kada je o efektu reč, to jest, hidriraju podjednako. Zimi ne bi bili dovoljni, ali s dolaskom toplijeg vremena, prešla sam sa teških, masnih krema na ove laganije. 

Fa dezodorans Floral Protect sam, priznajem, uzela zbog vesele i atraktivne ambalaže. Nisam mogla da ga pomirišem u prodavnici, tako da sam se malo razočarala kada sam došla kući, nije tako lagan i lepršav kao što sam mislila da će biti plus ne pruža nikakvu zaštitu, ali ću ga svejedno koristiti dok ga ne potrošim. 

Macadamia No Tangle četku sam već pominjala u ovom postu, samo ću dodati da me je spasila u poslednje vreme jer mi se kosa često mrsila od ležanja u krevetu. 

Ovu Bottega Verde kremu za lice sa arganom i irisom sam kupila jesenas, ali mi se nije učinila dovoljno hidratantnom za hladne dane koji su usledili, pa sam je spremila u fioku da sačeka proleće i evo je, četiri meseca kasnije, kako obavlja svoj zadatak. Ovo je ujedno i najvažniji proizvod ovog proleća, koji nanosim dvaput dnevno. Miris mi je divan. 

Za ruke su tu Alessandro krema sa jasminom (prosek; nije nešto skupa, ali se za taj novac mogu naći i mnogo bolje kreme) i lak za nokte u nijansi Bubble Gum. Za usne trenutno najviše koristim Aura Nano ružičaste nijanse. 

Bez kog proizvoda vi ne možete da zamislite ovo proleće?