30.12.2015.

2015 in rewind


End of year means it's time for another annual recap post. As you know, 2015 was really important to me because I became a mother, which is probably the biggest thing that have happened and that will ever happen in my life. Being a full time (24hr) mom requires lots of sacrifice, sleepless nights (and days as well) and all other aspects of your life have to suffer, at least for a year (unless you're lucky enough to have lots of help from your paid staff but I'm not into it anyways). I am so in love with my boy, watching him grow every day. Baby's smile is the most beautiful sight in the world. Of course, Books and Lilies blog was a bit neglected, as everything else, but I have no regrets; I did start a Youtube channel recently, though, and I hope I'll have enough time and inspiration to make videos at least a couple times a month. 
Hope that 2015 was good to you as well and wish you all a happy 2016! 
Lots of love, Alexandra.Kraj godine na većini blogova, pa tako i na mom, podrazumeva svojevrstan rekapitulacioni post u kome se osvrćemo na godinu koja je za nama i sumiramo utiske. Kao što znate, ja sam u 2015. postala majka i to je najveća stvar koja mi se ikada dogodila i koja će se ikada dogoditi. Naravno, kada ste mama puno radno vreme (odnosno, na dežurstvu 24 sata dnevno), to podrazumeva mnogo odricanja, nespavanja i zanemarivanja svih ostalih aspekata života i to je neminovno barem tokom prve godine detetovog života (ukoliko ne spadate u one srećnice koje imaju unajmljenu pomoć, ali bi meni bilo žao da se smucam kojekuda dok mi neko drugi čuva bebu, sve i da to sebi mogu da priuštim). Potpuno sam zaljubljena u svog sina i vreme koje provodim s njim shvatam kao nešto najdragocenije jer tako brzo prolazi. Osmeh deteta je najlepši prizor na svetu. Naravno, i blog je morao da ispašta malo, ali nije mi žao. Doduše, počela sam nedavno da snimam i klipove za Youtube (najnoviji možete pogledati OVDE), pa se nadam da ću uspevati bar dva-tri puta mesečno tamo da budem aktivna, a na blogu i više. 
Nadam se da je i prema vama ova 2015. godina bila dobra i želim vam svima srećnu 2016! 
Puno poljubaca, Aleksandra


Happy New Year

19.12.2015.

December dilemmas


Hello everyone! I know I've been pretty bad blogger lately but it's not because of me, it's not that I was lazy or something like that. The thing is that I've been experiencing some technical difficulties (my monitor stopped working so I couldn't do any editing or posting except for Instagram because I do all the work on my computer).  And I better don't start talking about my camera. I even started wondering to quit blogging because every now and then I have some issues, whether it's the lack of free time, bad light/weather or some maintenance issues. So until I solve at least one of those problems, I'll focus on my Youtube channel. Of course, blogging is one of my dearest hobbies and I certainly wouldn't like to quit it permanently, I just feel too tired to deal with it at the moment. 

Zdravo svima. Znam da sam u poslednje vreme retko postovala ovde, ali to nije zbog mene, nije u pitanju lenjost niti bilo šta slično. Poslednjih dana mi je monitor bio u kvaru, tako da nisam bila u mogućnosti da pišem ili editujem bilo šta jer sve te stvari obavljam na kompjuteru. Čak sam se zapitala zašto lepo ne ugasim blog jer me svaki čas snađu neke teškoće - ili je ružno vreme, brzo se smrkne pa nemam vremena za slikanje, laptop je pokvaren, o foto-aparatu bolje da i ne počinjem... Lako bi bilo da je bar jedna od okolnosti na mojoj strani, a ja niti trenutno imam dobar aparat pri sebi, niti dobrog fotografa, niti ima ko da mi čuva dete dok ja posećujem zanimljiva mesta o kojima bih pisala, tako da mislim da je bolje da ne nastavljam dok se bar nešto ne promeni. Pretpostavljam da ću se narednih mesec-dva više posvetiti snimanju za Youtube. Naravno, blog mi je jedan od najdražih hobija i ne bih volela da ga se odreknem, ali sad se jednostavno osećam suviše umornom i, u izvesnom smislu, hendikepiranom, tako da ne mogu da mu se posvetim u onoj meri u kojoj bih želela. Pretpostavljam da ste svi u pretprazničnoj groznici i uživate u kićenju jelke i kupovini poklona za drage osobe (i ja takođe), tako da vas pozdravljam i želim srećne praznike ako se ne čujemo do tada :-) 

02.12.2015.

WednesdayMy camera is still at the service center (for God's sake, how long will it take? hey, this rhymes) so I have no motivation to take any pics for my blog. Besides that, it gets dark too soon - that's one thing I hate about winter. Today was pretty sunny so we spent some time outside and also went to buy our new Christmas tree because we couldn't find the old one. If it pops out suddenly, then we will have two of those but who cares, the more the merrier, isn't that right? I have to go to my pilates class soon so I have to leave you now with these spectacular pics made with my cell phone (crying inside but then I remembered how cool my T-shirt is so I instantly feel much better).

Foto-aparat mi je i dalje u servisu (čekaju neki deo koji nikako da im stigne, pobogu, dokle više?), tako da nisam motivisana da išta fotografišem za blog. Pored toga, jako brzo se smrkne i nestane prirodnog svetla - to je jedna od stvari koje mrzim kod zime. Danas smo iskoristili sunčano vreme da uživamo napolju i posle otišli u kupovinu nove božićne jelke, pošto staru ne možemo da pronađemo. Ako iskrsne odnekud, nema veze, dve jelke su bolje od jedne, zar ne :-) Moram da se spremam za pilates tako da vas sad ostavljam sa svojim spektakularnim fotografijama napravljenim mobilnim telefonom (i dalje plačem u sebi, a onda se setim kako mi je kul ova majica sa mačkom i odmah mi je bolje).