New list


Starting new year with something that happens to be the most common post for all bloggers - resolution list, of course. I think this is my first resolution list since I started blogging so no wonder I couldn't resist this trend anymore. Now let's start: 

Započinjem novu godinu s nečim krajnje očekivanim i zajedničkim za većinu blogova, a to je lista odluka koje nameravam da se držim u 2016. Ovo je zapravo prva lista koju pravim otkad se bavim blogovanjem, tako da nije čudo što više nisam mogla da odolevam ovom trendu pisanja spiskova. Da počnemo:

1) Stay active
I started exercising on November 1st and I really hope I'll stay on track at least till June. 


Vežbanje je, trenutno, jedina stvar koju činim za svoje zdravlje; počela sam s treninzima početkom novembra, najpre 3 puta nedeljno, onda sam u decembru povećala na 4, a u januaru nameravam da idem 5 puta nedeljno. Kombinujem različite vrste fizičke aktivnosti, tako da mi nije dosadno. Trudim se da bar jednom nedeljno odem na pilates zbog vežbi istezanja i, prvenstveno, jačanja, a ostalim danima se bavim step aerobikom (za noge), zumbom (jer mi se dopada muzika i vrckanje) ili kombinacijom različitih vežbi izdržljivosti. Desi mi se (ne često) da preskočim neki trening, a onda sutradan odradim dupli, mada se trudim da to izbegnem. 

2) Read better, not more
I used to read all kinds of stuff and different genres but I realized I don't have time for all these books so I decided to be more picky when it comes to reading.

Ja sam vam jedan svaštočit koji voli (skoro) sve žanrove i podjednako uživa u njima. Ipak, nemam vremena da čitam sve što mi dođe pod ruku kao što sam ranije imala običaj, tako da sam rešila da se koncentrišem na knjige koje zaista želim da pročitam i koje će me oplemeniti ili naučiti nečemu, a da ostalo svedem na najmanju moguću meru. Imam i listu knjiga koje želim da pročitam u ovoj godini, nju ću objaviti na svom YT kanalu u toku meseca.

3) Eat healthier
Of course, what else. Every year the same lol

Svi se mi iznova sami sebi zaklinjemo da ćemo se ubuduće zdravije hraniti, pa zašto bih ja bila izuzetak. Kod mene nije toliki problem uvođenje zdrave hrane jer je odavno konzumiram u dovoljnoj, pristojnoj količini, ali mislim da bi trebalo ponešto da izbacim. Zaista nema smisla da jedem čips dvaput nedeljno.



4) Spend more time playing with my pet
I used to be best friends with my dog, however, since I became mother, it changed. 

Ranije sam mnogo više vremena provodila u šetnji i igri sa svojim psom, ali se to dolaskom bebe promenilo. Ne kažem da je sada zanemarujem, vodim je napolje svaki dan, ali se nešto ipak promenilo i kao da ne mogu da postignem da joj se posvetim onoliko koliko bih želela. Želim to da promenim. Ukrašću pola sata od vremena koje provodim na Internetu (Viber i Instagram prvenstveno) i posvetiti ih svojoj Emi. 

5) Travel and write 
I miss travelling so much and can't wait to go somewhere abroad, hopefully in spring. 

Dugo nisam putovala nigde i to mi veoma nedostaje. Jedva čekam neko putovanje (nadam se, ovog proleća) i želim da podsetim sebe da pišem o tome i sačuvam utiske i uspomene i na taj način, pored fotografisanja.

6) Blog frequently
I neglected my blog in 2015 (I already wrote about it in my previous post) and really want to get back to blogging on regular basis, at least twice a week.

U prethodnom postu ste mogli da čitate o tome kako sam zanemarila svoj blog u 2015 (mada sam imala dobar razlog za to), tako da bih zaista volela da se opet vratim redovnom blogovanju, što kod mene znači bar dva puta nedeljno i da pri tom ne bude nikakvog pritiska niti otaljavanja.


May you all have a wonderful year ahead! 

Коментари

  1. Super post. Dobra ti je lista želja/odluka.
    Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Sretno sa svim odlukama, nadam se da ćeš ih uspjeti ostvariti! :)
    Ja zadnjih tjedana Fridu izvodim na ful kratko van jer svakodnevno bez prestanka pada ogromna kiša i osjećam se tako grozno zbog toga jer vidim da je puna energije, a jadna se nema gdje istrčati. Doslovno stalno gledam prognozu iščekujući prvi suh i sunčan dan da krenemo nadoknađivati propušteno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam kako ti je, kod mene isti slučaj. Baš sam je malopre izvela i krenu neka kiša s vetrom, probaćemo ponovo kasnije u toku dana.

      Избриши
  3. Thanks so much for your wishes in greek ;)

    Happy New Year 2016!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ОдговориИзбриши

Постави коментар