Filmske preporuke


Dugo, toplo leto je pred nama, pa sam vam pripremila nekoliko predloga ukoliko želite da prekratite vreme do zalaska vrelog sunca. Lično ne volim ništa sumorni niti naporno u tom periodu, pa sam se opredelila za (uglavnom) neopterećujuće filmove za razonodu. Mislim da od pretprošlog leta nisam pisala post ovog tipa, pa je krajnje vreme da ispravim taj previd.


Pošto sam ljubiteljka glumice Kejt Vinslet, odmah sam pogledala jedan od njenih najnovijih filmova, The Dressmaker (možda bismo to mogli prevesti kao Modistkinja? Da ne bude baš krojačica jer je ona više od toga). Mirtl (Kejt) se posle mnogo godina vraća u Australiju, u svoj učmali gradić čiji je stanovnici i dalje osuđuju za ubistvo koje je navodno počinila kad je bila dete. Zatiče svoju majku ogrezlu u alkoholu i prljavštini i odlučuje da zasuče rukave i dovede u red i majku, i kuću, a bogami i većinu ženskog dela stanovništva. Ipak, nekima zaista nema spasa. Ko je čitao pripovetku Radoja Domanovića ''Mrtvo more'', uvideće sličnost u mentalitetu žitelja Dangatara, kako se zove to mestašce usred nedođije.
Veoma interesantan film, sa nekoliko neočekivanih obrta. 


The 33 je film inspirisan istinitim događajem : 2010. godine su trideset tri čileanska rudara ostala zatrpana u rudniku preko dva meseca. Njihova borba za preživljavanje i izbavljenje glavna su tema ove priče, kao i odjek koji je imala u medijima. U glavnoj ulozi je moj ljubimac Antonio Banderas.


Nastavak komedije Moja velika mrsna pravoslavna svadba sam nedavno pomenula, pa vas ovom prilikom samo podsećam da pogledate ukoliko vas zanima nastavak dogodovština porodica Portokalos i Miler. Glumačka postava je ista, s novom glumicom koja igra ćerku Tule i Ijana, Paris (i koja je meni prelepa). Producent filma je Rita Vilson, holivudska glumica grčkog porekla i supruga Toma Henksa. 


The Intern - priča o mentorskom i prijateljskom odnosu novog stažiste (Robert de Niro) i njegove šefice koja vodi onlajn kompaniju za prodaju odeće. Radnja je smeštena u Njujork, pa će ljubitelji tog grada uživati u kadrovima užurbanog Menhetna.


Focus - ovo je pravi letnji filmić, akcija i romansa spojeni u jednom. Protagonisti su dvoje lopova, Niki (Vil Smit) i Džes (Margot Robi). Meni se dopao jer i pored klišea, ima i nekih neočekivanih momenata. Zabavan je.


I poprilično stariji od gorenavedenih filmova - Mr Bean's holiday - vodi nas u Francusku jer naš smotani Englez dobija nagradno putovanje u Kan. Uvrstila sam ga jer je idealan za leto, šaljiv i opuštajući. 


Da li ste pogledali neki od ovih filmova? Slobodno napišite i neku svoju preporuku. 

Коментари

  1. Baš sam pre neki dan gledala The Intern jer mnogo volim Anne Hathaway. Gledala sam i Moja velika mrsna pravoslavna svdaba. A sada se, zahvaljujući tebi, spremam da odgledam i Dressmaker ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман27. јун 2016. 15:53

    Focus sam gledala i svideo mi se bas...a Dressmaker sam "bacila pogled"i nesto me nije privukao,ali sad me zainteresovao. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Sjajni predlozi.
    Od navedenih sam gledala Dressmaker, Pravoslavnu svadbu 2 i Stažistu.

    Slažem se sa tobom Dressmaker je svakako najbolji.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala na prijedlozima! Kate i ja ćemo se sigurno družiti1 ;)

    ОдговориИзбриши
  5. I want to see the Dressmaker, i have already see in a dvd the one with Anne and Bob pretty funny.

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ОдговориИзбриши

Постави коментар