Thursday thoughts


Imam nekoliko mrskih obaveza koje stalno odlažem i koje mi vise nad glavom, umesto da ih k'o čovek rešavam jednu po jednu i odahnem konačno. Evo, dohvatila sam se i bloga umesto da prionem na posao. Razmišljam da snimam vlogmas (možda ću tako naterati sebe da budem ažurnija u pretprazničnim danima), sastavljam spisak za Noć knjige koja je nedeljama daleko i maštam o proleću. Sad kad sam sebe ovako javno izgrdila, možda se i pokrenem. Sutra ću. 

U međuvremenu, evo i preliminarnog spiska knjiga koje nameravam sebi da poklonim u decembru: 

Najpre klasici: ''Plodovi gneva'' Džon Stajnbek (sama ova knjiga košta hiljadu dinara) i ''Ubiti pticu rugalicu'' Harper Li, potom ''Udvojeni čovek'' Žozea Saramaga kog sam zaboravila da pokupim na prethodnoj Noći knjige. Da ne zanemarim domaće autore - već duže vreme nameravam da kupim neku zbirku pesama Mike Antića, pa sam odabrala''Tako zamišljam nebo'' - kao i knjigu ''Vračar'' Svetlane Velmar Janković. Do kraja novembra bi trebalo da budu puštene u prodaju i neke nove knjige (zainteresovale su me ''Reči na mom dlanu'' i ''Kuća na ivici noći''), možda da kupim treći deo serijala o Loku Lamori - ''Republika lopova'', a ako mi neka Agata Kristi slučajno sklizne s police u ruke, neću se buniti. 

Коментари

  1. Što bi Skarlet O'Hara rekla , o tome ću misliti sutra :).
    Ideja za Vlogmas je sjaaaajna!
    Ja sam nekoliko godina željno čekala "Ubiti pticu rugalicu". Nisam htela da je čitam na engleskom jer sam se bojala da neću potpuno shvatiti suštinu . Sa druge strane sam bila zapanjena činjenicom da takvo delo, ne samo da ne mogu da nađem u biblioteci, već je poslednji put na naš jezik prevedeno pre nekoliko decenija!Iz tog razloga niko srećniji od mene nije dočekao prošlogodišnju Noć knjige i Lagunin prevod. Knjiga zaista opravdava titulu klasika. Ja sam međutim napravila grešku i prvih sto strana čitala cepkajući, stranu - dve pred spavanje i delovalo mi je kao da odugovlači radnju.Kada sam počela da je čitam kako treba , uvukla me je u priču i završila sam je brzo ,očarana malom Skaut i Atikusom.
    Što se Mike tiče , moj favorit je Horoskop . Obavezno je pročitaj ako budeš u mogućnosti. Ako već nisi ;) .
    Od Svetlane Velmar Janković sam pročitala jedino "Bezdno", odlična je i zato čekam tvoje utiske o "Vračaru" .
    Izvini na ovako dugačkom komentaru. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam tako seckala ''Idi, postavi stražara'', što je bila velika greška.
      Nisam čitala Horoskop, nisam ljubitelj, ali ako je neka šala u pitanju, onda može :-)
      Ma super su dugački komentari, samo ti piši, i ja isto umem nekima da ostavim čitave romane ispod postova.

      Избриши
  2. "Horoskop" je Antić napisao za svog sina, dajući mu savete za srećan život. Mislim da bi ti se svidela . Sa klasičnim horoskopom nema dodirnih tačaka ;) .

    ОдговориИзбриши

Постави коментар