26.01.2016.

January countdown


Eto, bliži se kraj ovom, za mnoge najdužem mesecu u godini, koji je bio prilično usporen i u znaku ušuškanosti u kući uz filmove, serije i ogromne šolje čaja. I ovde na moru smo imali poprilično hladnih dana, tako da nismo imali mnogo prilike za spoljne aktivnosti koje mi nedostaju i radujem im se unapred. Radujem se i zbog toga što ću krajem ove sedmice videti svoje roditelje jer idem u Beograd. Možda mi konačno i poprave foto-aparat koji sam ostavila u servisu još u oktobru (u protivnom ću da ih napljujem gde stignem :-)) 
Već se pomalo pakujem iako idem na samo dva-tri dana. Razmišljala sam da snimam vlog tom prilikom (naravno, nećete morati da gledate moju mamu i tatu i slično), pa mi javite šta mislite o toj ideji. U međuvremenu, postavljene su Preporuke za čitanje 2. deo na Books and Lilies Youtube kanalu, pa ih možete pogledati. Malo sam se zanela i tek na kraju shvatila da video traje pola sata, tako da sam morala da ga skratim na neku gledljiviju dužinu (stoga je iseckaniji nego obično). 

16.01.2016.

Rainy day at home

I'm starting to get sick of these rainy days, I mean it's okay for me if it rains for a day or two, feels a bit relaxing and romantic, but now I got bored. Well, at least I can take care of some errands inside my home, clean and write a little bit and maybe cook something nice for lunch. How do you spend your rainy day at home?


Nemam ništa protiv kiše kada traje dan-dva, ali kad se kišni dani nanižu, počnem da se dosađujem i iščekujem makar mali zrak sunca ili bar nebo bez tmurnih oblaka. Ovaj vikend ću iskoristiti da se pozabavim nekim kućnim poslićima, malo čišćenja, pa malo pisanja bloga, a možda i spremim nešto lepo za ručak. Odvojila sam stvari koje više ne nosim, pokloniću ih nekome kome su potrebne, i ostaje mi još da ispeglam sopstvenu odeću i obrišem podove novim sredstvom za pranje sa cvetnim mirisom. Glamurozno :-) 10.01.2016.

New list


Starting new year with something that happens to be the most common post for all bloggers - resolution list, of course. I think this is my first resolution list since I started blogging so no wonder I couldn't resist this trend anymore. Now let's start: 

Započinjem novu godinu s nečim krajnje očekivanim i zajedničkim za većinu blogova, a to je lista odluka koje nameravam da se držim u 2016. Ovo je zapravo prva lista koju pravim otkad se bavim blogovanjem, tako da nije čudo što više nisam mogla da odolevam ovom trendu pisanja spiskova. Da počnemo:

1) Stay active
I started exercising on November 1st and I really hope I'll stay on track at least till June.