31.03.2016.

Touch of paradise


Hi guys! I don't know about you, but I'm finally (or is it already??) spring state of mind, which means I spending more time outdoors and picking brighter colors to wear. I wore my colorful bag that I got from Asos a couple months ago for the first time, it really reminds me of some exotic paradise islands like Tahiti or Hawaii (if that makes any sense to you).
My roomie Ema is with me almost every time I go out (well except when I go to the bank/gym etc but you get my point). Actually, she's not that much a roomie or a pet as she is a part of our small family, bringing joy and laughter into our lives. 

Ćao, narode. Ne znam za vas, ali mene je konačno stiglo prolećno raspoloženje, što podrazumeva mnogo više boravka napolju i biranje laganije (i šarenije) odeće. Danas sam prvi put izvukla napolje ovu šarenu torbu koju sam naručila sa Asosa još pre dva meseca; podseća me na neka egzotična rajska ostrva poput Tahitija ili Havaja (ako vam to ima smisla).
Moja cimerka Ema je uz mene skoro svaki put kad idem napolje; zapravo, cimerka ili kućni ljubimac nije prava reč - ona je član naše male porodice i svakodnevno nas uveseljava svojim prisustvom i postupcima. 


23.03.2016.

Video Mosaic Project


           

Zdravo svima! Možda su neki od vas već videli da sam uvela novi serijal na svoj Youtube kanal, koji će sadržati fragmente svakodnevnog života i koji nameravam da objavljujem bar jednom mesečno. Naravno, i dalje ću zadržati stare rubrike (preporuke knjiga i svoja iskustva iz oblasti nege i kozmetike). Nadam se da će vam se svideti ❤️

Aleksandra

07.03.2016.

March so far...


Sigurna sam da i vi polako počinjete s pripremama za proleće i toplije vreme koje ono nosi. Kod mene to podrazumeva malo detaljnije spremanje stana, držanje gumenih čizama i baletanki u pripravnosti jer mi u istom danu mogu zatrebati oba para, biranje pastelnih i roze nijansi lakova za nokte, obogaćivanje jelovnika novopristiglim sezonskim povrćem, a u toku su i pripreme za Ogijev prvi rođendan. Ne mogu da verujem da će naredne subote biti godinu dana kako sam na svet donela to drago, smešno stvorenje. Naravno, on je suviše mali da bi bio svestan da se nešto proslavlja, ali je nama odraslima taj prvi rođendan veoma važan i jedan od onih ''bitnijih'', jubilarnih rođendana koje imamo svega nekoliko puta u životu.

Pored poklona za dete, rešila sam i sebe da častim jednim novim kišobranom u nekoj veseloj boji, a potreban mi je i bronzer, tako da bih volela da mi preporučite neki koji nije suviše pigmentovan, i da ne dolazi u onom ogromnom pakovanju koje ne može da stane u manji neseser. 

Nastavljam sa čitanjem knjiga s mog spiska za ovu godinu, na redu su romani A. Gatalice (na slici ispod). Pročitala sam jedan od njegova tri romana koja se nalaze u ovoj knjizi i mislim da ću ga odložiti na neko vreme jer je suviše sumoran (ne tužan već baš sumoran) za moje raspoloženje ovih dana. Danas sam započela Miris kiše na Balkanu.


Učestvovala sam u veganskoj nedelji na Instagramu (završava se danas). Doduše, bila sam lenja da slikam i kačim sve svoje obroke, ali u tome i nije bila poenta već u čišćenju organizma i uzdržavanju od namirnica životinjskog porekla, što svima dobro dođe s vremena na vreme. 

Izvodim svoje prase, pardon, psa u šetnju svakog dana i obe uživamo u tome. Za jedan keksić ima da stoji na stražnjim nogama ceo dan ako treba. 


Snimala sam malo i za svoj Youtube kanal, započela novi serijal gde uglavnom blebećem o temi koja mi se mota po glavi tih dana. I produžila članstvo u fitness klubu, povećavši broj treninga na čitavih 6 puta nedeljno (to jest, isto se plaća ako ideš 5 ili 6 puta, pa ću videti mogu li postići). Pomisao da šest večeri nedeljno odvojim jedan sat za sebe i svoje zdravlje mi ne deluje loše, ali ne želim ništa preko toga, to mi je puna kapa, a i to ću samo ovog meseca dok se vreme još ne prolepša; od aprila planiram više vremena da provodim u prirodi. 

Srećan vam svima 8. mart, drage moje