28.04.2016.

Makeup giveaway

Zdravo svima. Verovatno ste se obradovali pročitavši naslov ovog posta :-) Dugo nisam organizovala nikakvo poklanjanje, prvenstveno zato što nisam redovno pisala, pa mi nije imalo smisla. A kad niste redovni, nemate ni sponzore koji bi poklonili nešto čitaocima preko vas.

Ovog puta sam odabrala dva paketića šminke, jedan je Catrice, a drugi Make up revolution - za njih sam se odlučila jer ih nema u Srbiji, a ovaj giveaway važi samo za Srbiju. Da biste učestvovali, potrebno je da se prijavite u komentaru ispod ovog posta. U komentaru treba da napišete svoju e-mail adresu i navedete koji vam se moj post ili video najviše dopao. Podrazumeva se da treba da budete prijavljeni na Books and Lilies blog preko GFC ili Bloglovin. To je to. 

Anonimne komentare ne mogu uzeti u obzir. Rok za prijavljivanje ističe 10. maja u podne. Srećno! 


Catrice paketić se sastoji od Better Than False Lashes crne maskare (12ml), mini-palete od 4 senke za smokey eyes (7.45g) i Ultimate color ruža za usne nijanse 320 Kiss Kiss Hibiscus (3.8g)


Makeup revolution paketić sadrži Amazing Curve crnu maskaru, Focus&Fix tečni korektor nijanse 02 Fair, ruž za usne Amazing nijanse Sweetheart i lak za nokte nijanse Are You Still Available 12. Kao što vidite, ruž, korektor i maskara su zaštićeni i za njih sam sigurna da ih niko u prodavnici nije otvarao. 

26.04.2016.

Girly colors


I evo me ponovo u ravnom; dugo sam izdržala u štiklama, nema šta :-D Kad imate psa i dete koje je nedavno prohodalo, teško je biti fensi i doteran tj. uopšte se ne isplati jer vas jedno od to dvoje redovno isprlja, no ne žalim se. Imam i mali izrastak, ali ne brinite, zakazala sam farbanje za odmah nakon praznika. Sad ću probati na na brzinu uredim video s preporukama knjiga da bih mogla da ga objavim sutra, a treba i da završim pakovanje kofera. Nadam se da vam se dopada moja prolećna kombinacija za danas. #ciklama_mama i #ema_lausurpadora


25.04.2016.

Spring - time to resetKao i svakog proleća, suočim se s prepunim ormarima i činjenicom da ''nemam šta da obučem'' jer mi je sve malo, veliko, kratko ili dugačko, ili jednostavno dosadilo. Najvažnija stvar prilikom raščišćavanja ormara je da odmah pripremite jednu veliku kesu za stvari - sama činjenica da leži tu, na dohvat ruke, dovoljna je da počnete da je punite i tako rasteretite police koje stenju pod težinom. Takođe bi bilo dobro da primenite i pravilo ''1 in, 1 out'' - za svaku novu stvar koju kupite/dobijete, izbacite jednu stvar iz ormara, stvar čije nošenje uvek iznova odlažete i tako prođu godine a da je niste obukli. 

Od prošle godine, suočavam se s još većim haosom nego ranije jer imam dete koje ima sve više stvari jer svakih nekoliko meseci preraste neku odeću, kupimo mu novu, veću, a staru negde složimo. Ovim tempom, bićemo zatrpani dogodine. Tu su i igračke, zatim moje knjige, tona rezervne posteljine ''za goste''... Zaista moram ozbiljnije da se pozabavim svim tim stvarima, a sama pomisao na to me iscrpljuje. Ipak, trudim se da mislim na to kako ću kasnije imati nepretrpan, prazniji stan bez stvari na svakom koraku i to me motiviše. 

Negde sam pročitala da čovek s godinama postaje rob svojih stvari, da se one šire po stanu i oduzimaju mu prostor; mislila sam da stvari imaju svoju svrhu i da su korisne, ali posmatrajući to iz ove druge perspektive, uviđam da više služimo mi njima nego one nama. Tu su knjige koje nikad više neću čitati, diskovi s muzikom koju više ne slušam i filmovima koje ne gledam, tanjiri iz kojih ne jedem, stolice na kojima ne sedim... Sve to ima da ide napolje. 


Nisam se oduševila kad sam jutros ustala i videla da kiša i dalje pada, ali šta je, tu je, daj da iskoristim dan koliko mogu. Napravila sam predah da odgledam film Love and other disasters, koji baš dugo nisam gledala, a sad se bacam na pakovanje jer za koji dan putujem. Idem kod svojih u Srbiju, odakle ću nakratko skoknuti do Poljske.

Nedavno sam napisala da ću postove na blogu objavljivati utorkom i četvrtkom, znam da je danas ponedeljak, ali ovo i nije pravi post već više kao neki apdejt; nadam se da ću sutra imati šta da okačim ovde, a u četvrtak svakako. 

Na koji način vi koristite kišni dan?

14.04.2016.

Take a bow


So here they are, fresh new photos straight from my camera. I'm in such a good mood today, it was warm and sunny, and I bought a ticket to my hometown; I'm leaving in two weeks to spend Easter with my family and to attend some events that I'll tell you more about later.  The inspiration for today's post title was a song performed by Leona Lewis that I like very much and since I'm wearing my bow belt I thought it might be funny. Have a nice day everyone! 

Danas sam mnogo lepo raspoložena, kako zbog lepog vremena, tako i zbog činjenice da se bliži vreme kada ću se družiti sa svojom porodicom. Kupila sam kartu i odlazim za dve nedelje da provedem Uskrs sa svojima, kao i da posetim neka dešavanja o kojima ću vam kasnije pričati. Inspiracija za naslov današnjeg posta bila je pesma Leone Luis, pa sam se malo poigrala rečima jer nosim ovaj kaiš sa mašnom kao detaljem. Želim vam prijatan dan svima :-*

05.04.2016.

Khaki Kotor


Hello lovelies! These pics were made yesterday during our walk inside Old town of Kotor - I'm sure you know how much I love that place since I've shot lots of my posts there. I totally forgot how it is to wear heels and, since I've got a wedding to attend in less than a month, I should be wearing less flats and more lady kind of footwear :-) Guess this is the last post I'm wearing sneakers (this month) lol

Zdravo svima! Ove fotografije (od kojih ste neke mogli da vidite i na mom Instagramu) nastale su juče tokom šetnje predivnim Starim gradom u Kotoru. Verovatno ste već primetili koliko volim to mesto, budući da su mnogi moji postovi slikani upravo tamo. Pošto imam jedno bitno venčanje za manje od mesec dana, bolje bi mi bilo da batalim ravnu obuću i malo se posvetim nošenju visokih potpetica u kojima sam (opet) zaboravila da hodam. I da nađem neku lepu haljinu jer njih nikad dosta :-)