31.05.2016.

May in pics


May was pretty exciting month for me - I know you wouldn't tell now when you see this poor collection of photos - I was too busy to take any decent pics, though I managed to make some videos for my family and a couple of vlogs and book reviews for you as well. 

Maj je bio prilično ubudljiv mesec za mene - znam da to ne biste rekli sad kad pogledate ovu jadnu kolekciju fotografija - bila sam zauzeta pa nisam stizala da se bavim time, mada sam uspela da snimim nekoliko video klipova za svoju porodicu, kao i par vlogova i recenzija knjiga za vas koji gledate moj Youtube kanal. Iz Poljske nisam donela nijednu jedinu sliku (sem porodičnih, a njima nije mesto ovde) jer sam išla na svadbu svoga brata, a ne turistički, tako da nisam imala vremena da propisno obiđem grad i zabeležim svoje utiske. 

Maj je mesec ruža, u čijoj sam lepoti u mirisu uživala tokom šetnji Beogradom; napravila sam poprilično fotografija ovog divnog cveća, ali nisam htela da vas bombardujem njima (mada ih na mom Instagramu ima podosta).

Ove godine izostao je izveštaj s Noći muzeja, a neke kadrove sam uvrstila u svoj poslednji vlog. Nisam išla od 2013. godine, tako da sam ove godine pošto-poto htela da odem da vidim šta ima novo (tj. staro, budući da govorimo o muzejima) da se vidi. Otišla sam s tatom, što nam je postala tradicija.

Nisam se mnogo slikala, otkad imam dete, najviše njega slikamo/snimamo i, naravno, Emu kad se uvali, tako da ću možda poraditi na tome, da mi ne bude žao kad budem stara, izborana baba :-))

Ovog meseca sam pročitala 4 knjige, što uopšte nije loše, nisam se nadala da ću uspeti toliko, mada je uglavnom lagano štivo u pitanju. Poslednja koju sam pročitala je ova iznad, ''Portret umetnika u mladosti'' Džejmsa Džojsa. 

26.05.2016.

Navy state of mind


... and we're back. After almost a month spent with my family and friends, I'm back to the coast, to my everyday life, trying to get ready for summer (not looking forward to it, I have to say)

I evo nas opet. Nakon skoro mesec dana provedenih u svom gradu među porodicom i prijateljima, ponovo sam na moru i vraćam se svom svakodnevnom životu i obavezama, usput pokušavajući da se pripremim za leto. Kada živite na moru, to obično podrazumeva da imate više gostiju tokom leta, pa vam treba više peškira i posteljine nego drugim ljudima, kao i više mesta u kući uopšte. S jedne strane se radujem plivanju, a s druge se nadam da će proleće trajati što duže jer su mi još u glavi nesnosne vrućine od prošle godine i nimalo se ne radujem ponovnom susretu s njima jer ih baš teško podnosim. Juče je bilo prohladno za ovo doba godine i stvarno sam uživala u oblačnom danu u parku (tada su nastale i ove fotografije).  Danas je već druga priča, sunce je ugrejalo pa me sad peckaju ruke jer mi je bilo mrsko da ih namažem kremom sa zaštitnim faktorom dok sam bila u gradu. Sad ispaštam jer sam bila lenja. 


11.05.2016.

I heart...

Protekla nedelja mi je bila prilično naporna, ali i vesela zbog venčanja mog brata i putovanja u Poljsku. Pošto nisam išla turistički, nisam imala mnogo vremena za razgledanje, tako da na svoju veliku žalost nemam fotografija za blog, ali bih mogla da ubacim neke kadrove u majski vlog kad ga budem objavljivala na svom kanalu. 

Danas sam imala da završavam neku papirologiju, pa sam iskoristila priliku da vam pokažem i šta sam nosila. Ovaj crveno-crni odevni predmet sa dezenom srca je zapravo haljina, ali sam ga ja nosila kao tuniku jer još uvek nije toliko toplo, a i nisam baš navalila da pokažem svoje bele noge sa ponekom modricom. 

Hvala vam svima koje ste se prijavile za giveaway; ovog puta, dobitnice su Tijana SJZ i Belgradesa. Čestitam, devojke, imate uskoro e-mail od mene :-) 05.05.2016.

What's in my travel cosmetic bag


Hello guys, today I’m packing for my trip to Poland, so I wanted to show you what I carry with me in my travel makeup bag. It gets bigger and bigger as I grow older lol

This time I’m taking this  black&white striped cosmetic bag, so let’s take a look:

* My face crème. I already told you how much I love this Lumene Arctic Aqua moisturizer
* Hand crème. My hands easily get dry because I wash often wash them
* Lip balm. I don’t know if you can see these little tooth marks that my one year old son made when he managed to reach some of my beauty products a couple weeks ago.

I bought some travel size stuff from Korres, including face cleanser, shower gel and body lotion (I know I’ll probably get some in the hotel but I really wanted to try these out).

Of course, I have to carry some make up since I’m going to a wedding on Saturday:
Mascara, eye shadow palette, concealer, eye liner, primer and foundation, some lipsticks and bronzer, and my travel size make up brushes (they are still wet because I washed them recently).
Makeup removing wipes – I don’t like to use these very much but they’re quite handy when it comes to travelling or when you want to remove your make up somewhere outside (in the car for example).

If I had to keep only 3 of these products, it would certainly be my face crème, lip balm and black eye pencil. What are your top 3 travel essentials?


Danas se pakujem za put u Poljsku, pa sam htela usput da vam pokažem šta nosim u svom neseseru. Tu su, naravno, krema za lice (već sam vam rekla koliko volim ovu Lumene Arctic Aqua kremu za suvu kožu), balzam za usne (verovatno možete da vidite tragove zubića koje je napravio moj jednogodišnji sin kad se dočepao moje kozmetike pre nekoliko nedelja), krema za ruke (mnogo mi se suše ruke s obzirom na to da ih često perem). Kupila sam i neka mala pakovanja Korres proizvoda, kao što su ovo sredstvo za čišćenje lica, gel za tuširanje i losion za telo (znam da ću ih sigurno dobiti u hotelu, ali sam baš želela da isprobam ove).

Pošto idem na proslavu venčanja, moram da ponesem i nešto šminke, pa tako imam jednu maskaru, paletu senki za oči, korektor, prajmer i tečni puder, olovku za oči, nekoliko ruževa i bronzer. Nosim i svoje četkice za šminkanje u putnoj varijanti. Poneću i maramice za skidanje šminke, čiji nisam ljubitelj, ali priznajem da su jako praktične kada putujete ili skidate šminku negde napolju (u kolima npr.)


Kada bih morala da odaberem i ponesem samo 3 proizvoda, odlučila bih se za kremu za lice, balzam za usne i crnu olovku za oči. Koja su vaša 3 neizostavna kozmetička proizvoda?