29.09.2016.

Thursday thoughts


I evo nas pri kraju septembra, kada bi trebalo da se svode neki računi, rezimira protekli period, a ja nemam ništa. Mislim, što se tiče bloga. Tako to biva kad se zaletite pa hoćete i da uživate u knjigama, i snimate utiske o istima za Youtube, i onda svoj dragi blogić zapostavite. A to je stvarno šteta jer, kada bih morala da se odreknem jednog od ta dva, bez razmišljanja bih otpisala Youtube kanal. Ipak, gledam da i tamo budem redovna jer sam primetila da ljudi to najviše cene, a ja sam imala zaista mnogo brljotina kada je o tome reč jer se dešavalo da objavim dva videa u jednom danu, pa onda deset dana ništa, pa objavljujem dvaput nedeljno, a onda napravim rupu od skoro mesec dana, i tako. S druge strane, hobi bi trebalo da bude nešto u čemu uživamo i da mu se posvećujemo kada smo u mogućnosti, bez pritiska i jurenja statistika. Opet, nije to isto kao kad vam je hobi, recimo, vožnja bicikla, pa ako ne vozite mesec-dva, da se bicikl zapita gde ste i zašto vas nema; svaki društveni medij ima svoje čitaoce kojima dugujete izvesnu dozu uvažavanja i povremenih obaveštenja. 

Ali neću opet o tome, zvučaće kao da se pravdam. Poslednjih meseci Internetom kruži ''motivaciona'' fraza da svako od nas u danu ima isto toliko časova kao Bijonse. To bi trebalo da nas inspiriše jer, kako, zaboga, Bijonse uspeva da bude supruga, majka, poslovna žena, pevačica, glumica, modna kreatorka (ok, taj posao je propao, ali nema veze). I kako onda da se običan čovek ne oseti kao promašaj jer on ne uspeva ni pola od toga? E, pa, ja to odbijam. Nisam promašaj jer u toku 24 časa ne uspevam da ostvarim sve što sam isplanirala za taj dan. Ja sam ljudsko biće, a ne robot. Uvek iskrsava nešto neplanirano - razboli vam se pas, banka nešto zabrlja pa morate to da raščišćavate, nenajavljeni gosti, crkne bojler, razbijete ogledalo na najgluplji mogući način (to mi se desilo pre 3 dana) i tako dalje. A kad nemate dadilju, spremačicu i četu osoblja kao Bijonse, sami se snalazite i žonglirate svakodnevnim obavezama i obavezicama. I to je u redu. Svako se odrekne nečeg da bi imao više na drugoj strani. Ja sam se odrekla televizije i višečasovnog surfovanja Internetom da bih više čitala i provodila kvalitetnije vreme s porodicom. 

U stvari, ja sam danas došla da vam kažem da ću se potruditi da češće pišem i da vraćam rubriku On my bookshelf, koju sam zapostavila otkad sam počela sa snimanjem videa. Želim da pišem o pročitanim knjigama, a ne samo da pričam. Baš mi to nekako nedostaje i hoću da se vratim tome. Možda će se rubrika drugačije zvati, videću, ali će biti tu. A ostaće i ova rubrika Thursday thoughts koja će biti malo ličnija i koju ću objavljivati kad budem osećala potrebu da se ispričam ovako sama sa sobom. Pa ko voli, dobrodošao je da čita i, po želji, podeli svoja razmišljanja sa mnom i drugim čitaocima. 

Čitamo se 💋 

Aleksandra

12.09.2016.

Weekend getaway: Etno selo


Evo me u Etno selu, posle nekoliko godina pauze. Udaljeno oko sat i po voženje od Beograda, nije se mnogo izmenilo, sem što je onaj viseći mostić mnogo stabilniji, pa je manje zabavno koračati po njemu :-) Lep način da se provede popodne sa porodicom i prijateljima, uz gurmanski ručak, vožnju vozićem i uživanjem u prirodi. Tu je i velika igraonica za one koji imaju decu (kakva šteta što mi odrasli ne možemo da skačemo po trambolini), kao i travnati teren sa stazom za trčanje. Baterija na aparatu mi se ispraznila usred fotografisanja, tako da sam ostala na samo jednoj svojoj slici (ovoj koju vidite gore). Nismo imali mnogo vremena, pa smo vožnju čamcem po jezeru ostavili za drugi put. 

Nisam zaboravila da danas treba da izvučem dobitnike knjiga, a to su surrender i Dragana Jovanovic. Čestitam, stiže vam e-mail u sanduče. 


01.09.2016.

August in pics


Bye bye summer! Nećeš mi nedostajati (haha, tako ću da progutam ove reči već u novembru). Ovo što vidite na gornjoj slici je moja nekonvencionalna rođendanska torta (ideju sam maznula od OVE devojke tj. videla na njenom Instagramu). Moj fitnes izazov je slavno propao (otišla sam dvaput na plivanje, a od toga sam samo jednom pravo plivala, a drugi put se samo brčkala sa kučetom). Vežbanje u kućnim uslovima takođe nije uspelo jer mi je bilo vruće, a i pomenuto kuče je stalno uletalo i gnezdilo se na mojoj prostirci, a kad bih je izbacila, kukala bi ispred vrata). Lepo sam ja rekla da samo u fitnes centru mogu nešto konkretno da uradim, pa ću se ubuduće držati tog sistema. Ali prvo još malo da uživam. 


Čitala sam knjige, kupovala knjige i odvojila knjige koje mi više ne trebaju (ko će dočekati tu razmenu?). Prostora za knjige više nema, tako da ću morati da stopiram sve kupovine dok se ne otarasim nekih četrdesetak komada koje sam pripremila za rashod. 


Bili smo na krštenju moje sestričine i uživali u torti (dobro, u dvema tortama). U septembru nastavljamo porodična druženja&proslave, tako da ću imati manje vremena za blog. Potrudiću se bar da snimim videe koje sam dužna (Pročitano u avgustu, Preporuke za čitanje i neki book tag).
Čitamo se kasnije 💖