Book Wishlist 2017

Nameravala sam da, kada je reč o kupovini knjiga, postim do juna jer sam u poslednje vreme kupovala više nego što stižem da pročitam. Uspela sam da se domognem većine knjiga koje sam želela, ali uvek ima nešto što mi fali :-)) Evo liste knjiga koje nameravam da kupim ove godine: 

Stara prodavnica retkosti Čarls Dikens - ovo izdanje Otvorene knjige mi deluje veoma lepo, tako da sam sebi za Novu godinu poželela ovu knjigu, između ostalog. A planiram da postanem i vlasnica Priče o dva grada istog autora. Prvu sam davno čitala, a drugu nisam uopšte. 

Edgar Alan Po - najpre sam htela njegove Sabrane priče (izdavač je Tanesi), ali sam odustala. Prvi razlog je što je glomazna, pa bih stalno izbegavala da je čitam iz tehničkih razloga, a drugi je greška koja se potkrala na koricama - piše Edgar Allan Po, što nije ni srpski ni engleski, a meni veoma smetaju te stvari. Hajde da se unutra potkrade neka greška, ali na koricama to ne opraštam i ne dajem dve hiljade dinara (i više) na to. Zbog toga razmišljam da uzmem drugu Poovu knjigu, koja sadrži Avanture Gordona Pima i Dnevnik Džulijusa Rodmana

Viktor Igo i Bogorodičina crkva u Parizu mi izmiču već godinama, tako da su se svakako našli na spisku. Nisam čitala ni ovu knjigu. 

Tolkinov Gospodar prstenova na srpskom jeziku je rasprodat, pa mi ostaje da čekam da se ponovo izda (Stylos mi na Sajmu knjiga reče da im nije u planu) ili da kupim polovno izdanje ove trilogije. 

Na spisku su još i Gogolj (verovatno će sačekati sledeći Sajam), kao i Ostrvo Meše Selimovića. 

Dugo se nisam družila s Malufom, pa za sledeću Noć knjige planiram da se častim Baldasarovim putešestvijem ili Leonom Afrikancem. Kod Lagune me je zainteresovala i ova knjiga meni nepoznatog pisca Jove Anđića, Književni vodič kroz Beograd, mislim da bi bilo zanimljivo čitati o piscima koji su prošli kroz naš grad i ostavili traga u njemu.

Spisak knjiga koje želim da kupim se razlikuje od spiska knjiga koje želim da pročitam u toku 2017 (o tome ću snimim video čim ozdravim, i svakako je duži od ovog). 


Čemu se vi nadate u Novoj godini, imate li nekih posebnih (materijalnih) želja kao ja?

Коментари

  1. Želim ti brz oporavak! Izgleda je kraj godine svima manje-više prošao gripozno/virusno. Da mi je neko rekao da ću nazdravljati novoj godini Ferveksom ne bih mu verovala. :)

    Unapred se radujem novom videu, kao i nastavku "omiljenih knjiga" (razumela sam da će ih biti još, ispravi me ukoliko grešim).
    Kad sam već pominjem te videe, hvala ti na preporuci Oskrarovih bajki, oduševljena sam.

    Što se tiče želja biće red da sebi poželim novu policu mesta je sve manje, :) Dobro me podseti na "Priču o dva grada" imam Wordsworth-ovo izdanje, ali mi nešto teže ide na engleskom. :)

    Zdravu, uspešnu, srećnu i nasmejanu 2017. ti želim!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Haha, ferveks, baš tako. Biće nastavaka, samo za njih treba više vremena da izdvojim, pa uvek snimim neki "brži" video umesto tog o omiljenim knjigama.
      Hvala ti mnogo na lepim željama <3

      Избриши
  2. Draga Aleksandra , želim ti mnogo sreće i uspeha u Novoj godini a pre svega zdravlja i ljubavi . <3

    ОдговориИзбриши
  3. Srecni praznici,draga Aleksandra.Lista je kao i uvek sjajna.Bas za Bozic sam se pocastila Dikenosovom Starom prodavnicom retkosti,nakon sto sam te pitala za misljenje.Otvorena knjiga upravo sada daje popust 30% ,a za iznos preko 2000 postarina besplatna,cisto ako odlucis da se omrsis :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ee tesko zabu u vodu naterati :) Hvala na divnom komentaru i na dojavi za Otvorenu knjigu, nisam znala da daju popust trenutno. Ovo izdanje sam videla kod drugarice i polakomila se. Srecni praznici!

      Избриши
  4. Zelim ti sve najbolje u Novoj godini! Tebi i tvojima!
    Snimaj cim ozdravis jer uzivam u tvojim videima!
    Nadam se da nikad neces prestati sa snimanjem jer si veoma inspirativna.
    Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  5. Gledam te na yt već dugo, ovde mestimično.
    Gledam sad da te zapratim ovde, ne vidim nikako opciju (skinula sam adblock).

    http://kathydelight.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zdravo, Katarina. Nemam više opciju praćenja preko GFC, čini mi se, ali me možeš naći na Bloglovinu. Već neko vreme nameravam da se skinem sa blogspota, pa sam zato sklonila tu opciju, nadam se da ću ove zime i uspeti. Pozdrav!

      Избриши

Постави коментар