Ovog vikenda


 U subotu sam malo radila, malo uživala. Završila sam obaveze već u podne, pa sam se našla s drugaricom koja se složila da mi bude zamorče za fotografisanje za ovu nedelju - već sam vam pričala kako, iako za blog slikam manje-više pet godina, uglavnom sam fotografisala prirodu, predmete, detalje, a s ljudima nemam dovoljno prakse, što bih volela da promenim, tako da je ove subote bilo malo smrzavanja na Kalemegdanu, ali mnogo više smeha. Svratile smo i u Muzej primenjene umetnosti na Crno Belo, izložbu o čokoladi, koja je trajala 3 dana. Ulaz je bio besplatan i delili su čokoladice-uzorke, tako da se nismo bunile. 
Nakon fotografisanja, otišle smo u Moskvu na čaj kao prave gospođe. Znate, za mene je Moskva godinama predstavljala mesto koje je rezervisano za strance ili starije ljude, međutim, sve više mi prija taj raskošni, ali ne preterano ulickani ambijent, tihi žamor i nenametljivi zvuk klavira u pozadini, tako da sam ove nedelje bila dvaput. Možda starim, pa me odavno ne zanimaju zadimljeni pretrpani klubovi sa zaglušujućom muzikom; u suštini, najradije sednem  u neku dobru rustičnu pivnicu. 
 Ne znam da li ste videli, ali na sajtu English Book (.rs) već duže vreme traje rasprodaja, tako da možete kupiti knjige, radne sveske, učila, ali i klasike po povoljnim cenama, tako da sam ja uzela ove dve knjige Šarlote Bronte - Širli, koju sam čitala u srednjoj školi, nije mi bila toliko dobra, ali su mi se ove korice mnogo dopale, pa sam je uzela; ko zna, možda je prilikom drugog čitanja doživim potpuno drugačije. Vileta je moja ljubimica još od ranijih dana (mislim da je to prva Šarlotina knjiga koju sam čitala, pre  Džejn Ejr) i pozajmljivala sam je iz biblioteke više puta. Sada imam i svoju, konačno; više volim da čitam na srpskom, ali naše izdanje je teže naći, imaju samo polovne da se kupe, a nisu dovoljno očuvane za moje standarde. Bilo je u petak uveče malo natezanja s kurirom, šta da vam kažem, neki ljudi se nikada neće promeniti. Stigao mi je SMS sa tekstom da je te večeri u 20:41 pokušana isporuka, ali da nikog nije bilo na adresi. Ja nazovem da vidim o čemu je reč jer sam cele večeri kod kuće i već sam spremila dete za spavanje, ko očekuje isporuku u to doba(?) i na kraju se ispostavlja da kurir nije uspeo ni da nađe moju zgradu, a kamoli da je zvonio na vrata. Važno da je poslao poruku da nisam kod kuće. 

Ispod imate još jednu sličicu s mog Instagrama od ove nedelje. Oko 90% sadržaja koji tamo kačim su knjige, i gledam da ih propratim nekim citatom, utiscima tj. bar nešto da napišem jer sama ne volim ''mutave'' profile na kojima su samo slike bez reči. 
Srećan vam početak radne nedelje!


Коментари

  1. Prelepe slike, drago mi je da si provela zanimljiv vikend.:) Hvala na informaciji za "English book", divna su ova izdanja, a što se "Moskve" tiče, ona je moj nedostižni san, deluje mi apsolutno nepristupačno (finansijski, jel'te), ali arhitekturom ubedljivo najlepša zgrada za koju znam u Beogradu.
    I kako samo nisam znala za tu "čokoladnu" izložbu?!:))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisi znala za izložbu jer nemaš Instagram :P Meni je izašla reklama, pa sam tako saznala. Moskva nije basnoslovno skupa, ali ne spada ni u jeftinija mesta, mislim da su nas dva čaja s đumbirom izašla oko 700 dinara (a ja baš volim kad mi posluže u ovim malim čajnicima, pa još i stave kolačić pored). Jeste da može knjiga da se kupi za te pare, ali mislim da nije strašno povremeno otići. U svakom slučaju, ako se odlučiš, nudim se da ti pravim društvo :-)

      Избриши
    2. Hvala, imaću u vidu!:))) Da, definitivno je skupo, ali samo mesto, ugođaj, mislim da vredi.
      P.S. Da ne zaboravim, sad kad je krenula (za moj ukus prerana) praznična euforija u radnjama, tako "obučene" čokolade su na sve strane, pa i ona crno-bela "Milka" - na koju me naslov izložbe odmah podsetio!

      Избриши
  2. Divne su slike Aleksandra...Joj, toliko mi se svidja to izdanje knjige Dervis i smrt, ukrascu ti je :)))
    Probudila si zelju u meni da posetim Moskvu u skorije vreme, bas je potpun ugodjaj. I da preporuka od mene za Ptice umiru pevajuci od Kolin Mekalou, bas me zanimaju tvoji utisci. xx

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Milice. Uz tebe i Isidoru, pripremamo ekipu za sledeću čajanku :-) Čitala sam neke istorijske romane Kolin Mekalou, verujem i da joj je ''Ptice umiru pevajući'' super, moraću malo da je poguram za čitanje jer mi se vuče na spisku već godinama unazad. ''Derviš i smrt'' sam dobila polovnu na poklon, nisam se nadala....

      Избриши

Постави коментар