Hello 2018! Spiskovi i obećanja.


Trenutno se nalazimo između dve Nove godine, one internacionalne i one naše, srpske, tako da pretpostavljam da nije kasno da vam poželim sve najlepše i ispunjenje svih želja 💖
 Rešila sam da ove godine svoje ciljeve zapišem na papir, pa će me to možda naterati da malo više radim na njihovom ispunjenju nego kad su samo maglovita predstava u mojoj glavi. Blog sam nakratko zapostavila jer sam snimala završne videe za Youtube kanal, koji uskoro postaje obaveza manje na mom spisku jer zaista nemam više vremena za taj hobi. Pred kraj prošle godine počela sam da pohađam kurs fotografije, a imam još nekih novih obaveza, tako da moram da se rešavam starih. Svesna sam da je Youtube medij koji je u ovom trenutku najviše zastupljen i da je istisnuo blog kao formu, ali meni, jednostavno, više leži ovakav vid izražavanja, da ne pominjem to što mi oduzima manje vremena i energije. 
Druga stvar, ne radim više ništa besplatno (sem ako sama ne ponudim). Dakle, neću nikoga da reklamiram na svom blogu/Instagramu itd. Neću više da prevodim tekstove za ljude ''jer to je meni čas posla, šta mi fali''. Neću više da govorim ''Ok, pogledaću, videću šta mogu da uradim'' kad jednostavno znam da nema šanse da stignem time da se bavim, nego ću reći ''Žao mi je, nemam vremena.'' Ja već radim posao za koji sam plaćena i mnogo više vrednujem svoje vreme nego pre nekoliko godina, kada sam pristajala da ostajem prekovremeno, dolazim kad mi je slobodan dan ako zatreba i slično. 

Vreme je najdragocenija stvar koju imamo.

No, ne želim da gledam unazad, već preda se i uživam u novoj godini, čistom, belom listu papira koji tek treba da ispišem. Neću vam govoriti o svojim ciljevima, ima i sitnijih i krupnijih, to su ipak privatne stvari, ali s vama bar mogu podeliti listu knjiga koje želim da pročitam u ovoj godini: 

''Majstor i Margarita'' M. Bulgakov
''Za kim zvono zvoni'' E. Hemingvej
''Crveno i crno'' Stendal
''Izgubljen u Americi'' I. Singer
''Papagajeva teorema'' D. Geđ
''Kroz vasionu i vekove'' M. Milanković
''Praško groblje'' U. Eko
''Agonija i ekstaza'' Irving Stoun

Dobila sam mnogo knjiga na poklon ovog meseca, tako da sebi želim da malo smanjim kupovinu. To je moja slabost. Radiću na tome da više čitam, a manje kupujem jer sam obezbeđena za celu godinu. I da nastavim s prosleđivanjem knjiga koje (više) neću čitati - neću izostaviti da vam se pohvalim kada učinim nešto od toga. Ili kad ponovo krenem u teretanu. Ili kad naučim da se parkiram. Pohvalite se i vi meni, jedva čekam da čujem novosti. Živeli. 

Коментари

  1. Divan tekst, ponoviću ti sve najlepše želje za godinu pred nama, takođe srećno sa čitanjem planiranih knjiga, koje su FENOMENALNE - zaista savršena lista (uostalom, dve na njoj su moje omiljene svih vremena, Bulgakovljeva i Stendalova), ali i sa "kupoholičarskom knjigomanijom", obično i sama imam taj problem kada se desi da mi "kane" neki dinar. Sve potrošim na knjige, uglavnom!:)
    P.S. Rekoh i Sari, ako je Julije Cezar bio Srbin, onda je i ova "srpska" Nova godina po starom kalendaru "naša", no dobro, kome je stalo da traži izgovore za lenstvovanje i "praznovanje", taj verovatno već sprema i doček kineske Nove.:)

    ОдговориИзбриши
  2. Znam, i meni se smuči to višenedeljno praznovanje, još mi to i ne obeležavamo bogznakako tj. samo Božić. Mom mužu je rođendan 18. januara, a slava 20. i onda ću da skidam ukrase :-D Hvala na lepim željama, nadam se da ti je 2018. lepo počela i čitamo se i dalje ❤️

    ОдговориИзбриши
  3. Prvo da ti poželim sve najlepše u novoj godini, naravno, zdravlje na prvom mestu, a potom slede i još puno ljubavi i sreće u svim oblicima. :)
    Meni će, nadam se, ova godina biti prekretnica u ličnom životu, tako da sam u suštini postavila neke ciljeve u pogledu toga, naravno, na koje mogu koliko toliko da utičem.
    Što se tiče bloga i instagrama, blog ne napuštam, jer je nekako najduže samnom, trudiću se da postujem češće i to zasebne recenzije, koje su, inače, totalno nepopularne, ali to je nešto zbog čega sam i počela da pišem, iako ljudi najviše vole spiskove i preporuke.
    Za Instagram sam, najzad, naučila da kažem Ne, doduše, neodlučno, ali radim na tom. Imam tu neke saradnje u planu, ali tempom i na način, koji meni odgovara, jer je to u suštini hobi za koji me niko ne plaća.
    Žao mi je što si ugasila kanal, ali potpuno i razumem, jer to ovde jednostavno ne prolazi toliko koliko druga vrsta kanala, a zaista oduzima i previše vremena.
    Ala sam se raspisala. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti :-) Nikako napuštanje bloga, taman posla. Navijam za češće postove, nadam se da ćeš uspeti to da postigneš.

      Избриши

Постави коментар