Mart u slikama

Mart je bio hladan i neprolećni mesec, tako da se moja rutina nije razlikovala od one u zimskim mesecima - čitala sam knjige, prala Emine blatnjave šape nakon šetnje i ispijala  hektolitre čaja, pretežno crnog. Đorđe je negde zaturio moj podmetač sa Džonom Snežnim, i ima da ga nađe i kupi mi cveće kao bonus, pa da imam još nešto da fotografišem osim šolja. Kao što vidite, poslednje što sam pročitala je Put za Vigan; piše da je ''svojevrsni nastavak romana Niko i ništa u Parizu i Londonu'', a ta knjiga mi se dopala (i kupila sam je kasnije da imam jer ću je opet čitati), tako da nisam sumnjala da će i Put za Vigan biti zadovoljavajući. Baš volim ova Lomova izdanja i odabrala sam da se družim s njima ovog meseca - pročitala sam Brak i Moj pas Glupi, sada varim Orvela, a nadam se da ću stići da načnem i Izgubljen u Americi. Kad sam već nagomilala tolike knjige, mogu malo i da se igram, pa da svakog meseca čitam drugog izdavača. 

Ovo je suvenirčić koji sam kupila na izložbi posvećenoj Paji Jovanoviću - mislila sam da je bedž, ali je u pitanju magnet; ostaće lepa uspomena na jednu martovsku subotu u društvu umetnosti (i moje kume). 


Ovog meseca sam ponovo instalirala aplikaciju Duolingo, pomoću koje obnavljam grčki jezik. Pre otprilike godinu dana prešla sam sve nivoe i lepo sam se zabavila, usput se podsetila nekih reči (mada sama aplikacija ne pokriva dovoljno tj.dobar deo gramatike i vokabulara je izostavljen). Kako bilo, rešim ja da ponovo krenem s Duolingom i zanimam se dok se vozim busom, kad ono reklame svaki čas. Prošle godine mi nisu nakon svake ture vežbanja iskakale reklame i glupa nagovaranja da se registrujem, platim koješta itd. ali ni kod babe više nema za džabe, izgleda, tako da sam zbog tih čestih upadica mnogo manje voljna da se družim s Duolingom. Ako znate neku drugu aplikaciju za učenje jezika (pomoću engleskog), javljajte jer mene mrzi da tražim i upravo guglam o nedavno otvorenoj izložbi dela Uroša Predića, da vidim kad bih mogla da odem. 

Pre neki dan sam bila na predavanju u okviru ciklusa Bibliotekari bibliotekarima - Šta čitamo i šta preporučujemo, gde se govorilo o ulozi bibliotekara u usmeravanju ukusa čitalaca. To je vrlo zanimljiva tema o kojoj sam i sama razmišljala jer bibliotekar ne treba da bude samo neutralna osoba koja izdaje knjige (to bi mogao da radi i robot), već i da predlaže i preporučuje štivo korisnicima, ali isključivo na odgovarajući, nenametljiv način kojim su neki odavno ovladali, a neki (tj. mnogi) imaju problema da usvoje. 

U martu mi je sin dobio boginje, tako da smo bili u karantinu i družili se najveći deo vremena, pa nisam uspevala bog zna šta korisno niti zanimljivo da uradim (mada, sad kad sam sela i obavila ovu rekapitulaciju, vidim da nije bilo toliko loše koliko sam mislila). Uletela je tu još jedna izložbica koju ću vam pokazati za koji dan, odustala sam od salse i krenula na zumbu, a proslavili smo i treći rođendan našeg dečaka. Nažalost, morala sam da otkažem putovanje zbog poslovnih obaveza, ali nisam imala kad da se nerviram zbog toga. Nadam se da ste vi bili produktivniji od mene i da ste imali uspešan mesec. 

Коментари

  1. Nisam znala za Duolingo, pa sam ga pronasla na netu i slatko se nasmejala! Pa tamo moze da se uci i klingonski jezik! :D Kao i High Valyrian! Kliknula sam na italijanski posto sam ga ucila na fakultetu, ali ga ne koristim i bas mi je zardjao. Zabavno je! :D Mozda i uspem malo da ga obnovim. Odlican post! Hvala! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam znala da postoje i ti jezici :-DDD Šta sve neće smisliti. A zanimljivo jeste i svakako korisnije nego da npr.igramo igrice; kad već čačkam telefon, daj da naučim nešto.
      Hvala i tebi na javljanju <3

      Избриши

Постави коментар