Pre nego što zaspim

najdosadniji triler godine

Pre nego što zaspim književni je debi Stivena Votsona i na početku je delovao obećavajuće. Kristina pati od neobičnog poremećaja - pamćenje joj se prekida nakon što odspava. Živi sama sa mužem, Benom, i vodi tajni dnevnik u koji beleži događaje od prethodnog dana, ne bi li uhvatila tanku nit između prošlosti i današnjeg dana. Poslednja sećanja sežu u njene dvadesete, a danas ima 47 godina. Nakon nekog vremena zamori nas njena svakodnevna rutina i ponavljanje, iako sa svakim danom postiže mali napredak u svom putovanju ka razrešenju pitanja koja je muče: šta se desilo s njenim sinom Adamom? Da li je Ben brižni suprug ili tamničar? Može li joj neuropsihijatar s kim se viđa, doktor Neš, pomoći da preuzme kontrolu nad svojim životom? 

Za mene ovaj psihološki triler nije bio dovoljno napet niti uzbudljiv; kao što rekoh, isprva sam se obradovala misleći da ću uživati u knjizi, ali mi je ubrzo postalo dosadno. Možda bi utisci bili bolji da sam gledala film (glumačka postava Kolin Firt-Nikol Kidman-Mark Strong mi deluje obećavajuće), a za knjigu mogu reći da mi je, uz Devojku iz voza, najdosadniji triler godine. Pozitivna strana je to što rešenje misterije verovatno nećete pogoditi, bar ja nisam. 

Žao mi je ako je današnji tekst suviše štur - jednostavno ne znam šta bih vam pisala, a da ne posegnem za prepričavanjem fabule. Ukoliko imate drugačije utiske o ovoj knjizi, volela bih da mi napišete šta vam se dopalo, a šta ne. Do sledećeg čitanja! 

Коментари

  1. Iskreno i direktno!:)
    Mislim da ću radije odgledati film, upravo zbog glumaca . Hvala na utiscima!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A šta ću , razočarah se. Druga knjiga istog autora, ''U drugom životu'' je trenutno na sniženju, ali se ne usuđujem da uzmem.

      Избриши

Постави коментар