Jesenovanje


Moje pripreme za jesen/zimu ne teku baš najbolje; jedva sam uspela da raščistim ormar - izbacim letnje stvari, a ubacim džempere. Nemam gumene čizme, prošle godine sam bacila one koje sam nosala godinama i koje su se već malo ofucale. Zapazila sam neke cakane cvetne gumenjake, ali da me ubijete, ne mogu da se setim u kom izlogu sam ih videla i sad se samo nadam da ću slučajno nabasati na njih. A dobro bi mi došlo nekoliko novih džempera, kao i trenerka. Od nekog ko je pre nekoliko godina uživao u kupovini i novim stvarima, postala sam ofucana nekupoholičarka koju smara da ode u tržni centar. Doduše, moram redovno da obnavljam garderobu svog čovečuljka, tako da nisam potpuno izbegla šoping. Ja ću da bečim oči na cenu džempera od 3.5 hiljade, a za knjige dajem više para, a da i ne trepnem. Nisam sigurna da je to dobro. Ipak čovek s godinama mora da vodi više računa o svom izgledu i, mada obična bela majica i farmerke sjajno izgledaju na nekome u dvadesetim, onaj u četrdesetim ipak mora više da se potrudi, a valjalo bi da usvojim nove navike pre no što dođem do tog doba. I sad razmišljam da li malo da posvetlim kosu (izvučem pramenove) ili da to ostavim za period kad mi se sede namnože. 

Išla sam da gledam A simple favor, film kod nas glupavo preveden kao ''Slatka mala tajna'', snimljen po knjizi ''Milo za drago'' (Darsi Bel, Vulkanovo izdanje). Reč je o nekoj vrsti ženskog trilera jer imamo dve prijateljice (od po tridesetak godina), koje su mnogo različite: Stefani je vredna domaćica-blogerka (snima videe o domaćinstvu, kuvanju itd.), tipičan primer štreberke, dok je Emili glamurozna, nestalna i voli da popije. Postale su prijateljice jer im sinovi idu zajedno u školu. I tako, Emili jednog dana zamoli Stefani da pokupi njenog sina iz škole i pričuva ga zajedno sa svojim. Međutim, sati, a potom i dani prolaze, a od Emili ni traga. Stefani čak angažuje svoje internet pratioce i uputi ih u ceo slučaj, dok njen kanal ekspanzivno raste. Dopao mi se film, dinamičan je, likovi su interesantni - naročito Emili, odnosno Blejk Lajvli, čija pojava prosto pleni. 


Na slici iznad su knjige koje hoću da pročitam do kraja novembra - zasad sam pročitala Robina Huda (utisci u sledećem postu) i pola Tolstoja. Malo sam raščišćavala police da bih napravila mesta za plen sa Sajma. Volela bih da do kraja godine bude organizovana neka razmena knjiga, pa da odnesem one koje mi ne trebaju. Kad sam kod nedostatka prostora, memorija u kompjuteru mi je zašla u crveno, tako da ne mogu više da odlažem čistku među datotekama, tu moram baš doobro da zapnem. Rešila sam da svakog dana obrišem po 50-100 fajlova, tako mi je lakše. Čistite li vi redovno svoj računar od nepotrebnih fotografija, muzike, klipova? Kod mene je, otkad imam dete, redovno natrpano jer eto želim da imam 5000000 njegovih slika i snimaka i žao mi da ih brišem. Prebacim ja to na eksternu memoriju, ali mi je nesigurno da držim ''sva jaja u jednoj korpi'', pa gledam da napravim duplikate. Imam nešto i na Google Drive, kao i po foto-albumima. 

Pišem vam uskoro o Robinu Hudu, a nakon toga, naravno, utiske sa Sajma knjiga. Pozdrav ❤️ 

Коментари

  1. To Vulkanovo izdanje "Žudnje za životom" mi je predivno, merkamo se odavno, što po Netu što po knjižarama, i vazda mimoilazimo. Moja lista knjiga koje trenutno čitam je u totalnom haosu, a svega su tri knjige u pitanju, ali ko mi je kriv kad ne znam da čitam redom već ubacim u multitasking mode kao da će knjige pobeći. Kad smo kod čistke trebalo bih da se ratosiljam i pojedinih naslova i da rešim večiti problem memorije na kompu, ali i da raščistim ormar pre no što zamenim letnje sa zimskim. Verujem da će mi rešavanje problema sa ormarom najlakše ići jer sam tu najtanja, isto tako bečim oči na cifre nekih odevnih komada, ali zato za knjige, često, bez treptaja dajem novac. U planu mi je gledanje pomenutog filma sa Blejk Lajvli dok ću Lejdi Gagu da zaobiđem, gledala sam prvu verziju iz 1937. kao i mjuzikl sa Džudi Garland, meni dosta. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ni mene uopšte ne privlači taj film s Lejdi Gagom i Bredlijem Kuperom, vidim da je baš hit. Radije bih pogledala Boemsku rapsodiju :-)

      Избриши
  2. Slike sa tvog bloga su mi uvek najlepše vizuelno osveženje bilo kog godišnjeg doba! Tačno imaš oko da prepoznaš trenutak vredan "hvatanja". Ja čizme volim, ali nikako gumene (ne znam zašto, asociraju me na obuću koja se ne nosi "ozbiljno"), međutim, kada krenu kiše, pa bare i blato, pomislim da bi mi ipak koristile. Inače, čim dođe septembar, do kasnog maja ne izlazim iz kaubojki, kanađanki (koje su mi najudobnije), a zimi i martinki. Volim čizme!:) Za ovaj film sam nedavno videla trejler i pošto mi je Blejk prekrasna u svakom smislu, stavila sam ga na listu. Radujem se i Sajmu i tvojim utiscima!:) Ja idem u ponedeljak, već sam pripremila spisak, pa sad, koliko mi sredstva dozvole, nadam se da ću uspeti da kvalitetno pazarim! A za memoriju - redovno čistim kompjuter, izrezujem sve na diskove ili fleš, pre svega jer nikad nisam imala samo svoj računar koji ne delim sa drugima, pa su rizici pada sistema, kvarova i sličnih nezgoda oduvek prisutni. Vremenom je preraslo u naviku i mislim da trenutno, osim CV-ja i nacrta teksta na kome radim, nemam baš ništa u svom folderu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eee, kad imaš psa, gumenjaci trebaju jer ima gacanja po kiši i blatu :-D Mora svaki dan da se šeta i ne pita kakvo je vreme, a gumenjake lako nazuješ, zgrabiš povodac i istrčiš iz kuće.
      Ne mogu ti reći koliko mi je drago da ti se dopadaju fotografije! Ja sam inače stekla utisak da ćeš ti raditi na Sajmu, pa sam juče obišla koji put oko Odisejinog štanda, ali te nisam videla.

      Избриши
    2. Ne, u pitanju je učešće na njihovom seminaru/radionici u ponedeljak, tako da sam jedino toga dana bila na Sajmu i to uglavnom u onim sporednim salama.:)

      Избриши
  3. Zaboravih da stavim potpis na ovo da mi je za garderobu i šminku svaka para prevelika, dok za knjige dajem bez problema!:) Sreća moja, pa se oblačim u maminim i tetkinim "zaostavštinama" i po second hand radnjama, gde kvalitetnog retro/vintage fazona uvek ima za male novce, a i moj se stil nije menjao skoro uopšte poslednjih godina, tako da u ovom trenutku imam i više stvari nego što stižem da nosim....

    ОдговориИзбриши
  4. Slatko si me nasmejala sa nekim komentarima. :D Ja becim oci na sve osim kad mi je dete u pitanju, za nju izdvojim koliko god da treba. :D Sve njene slike od rodjenja drzim na kompu i na eksternoj memoriji, kao i ti, ali za sada nemam jos problema sa memorijom. :D Trenutno mi komp samo za to i sluzi. A da ne pominjem telefon u kome cuvam njene slike jos iz porodilista pa do danas! Ne znam dokle cu to moci. O:) Za film A Simple Favor nisam cula, moram da ga potrazim da vidim sta je to. Fotke su ti divne, uzivanje je gledati ih! Pozdrav! :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A za šminku tek što se bečim, haha. Jooj, evo i danas se istroših za dečju garderobu, a stvarno mi nije žao, baš volim da biram stvari za svog čovu i da ga oblačim.
      Hvala ti puno na lepim rečima!

      Избриши

Постави коментар