Kraj godine


I stigli smo do poslednjeg javljanja u ovoj godini (shvatila sam da Hotel smrti nije idealan završetak i da mi treba posebna čestitka).  Hvala svima koji su našli vremena da svrate u ovaj moj onlajn kutak, od srca vam želim sve najlepše u 2019! Nadam se da ćete ostvariti sve želje, da ćete biti zdravi i nasmejani i uživati u pustolovinama koje nosi godina koja je pred nama. Sama nemam neke posebne planove ovog puta - ako se uspešno porodim, smatraću da sam dovoljno uradila za celu godinu. Spremila sam neke sličice koje sam skupljala tokom godine (neke sam objavila na Instagramu), neke su nove, dok su druge stare nekoliko meseci. 

 Moolim vas, nemojte više da mi pišete kako je musli nezdrav i pun šećera. Znam da nije idealan doručak, ali ga ja volim. Šećer redovno kontrolišem, sve je u najboljem redu, tako da nemate šta da brinete. Uostalom, bolje je da ga jedem za doručak nego da se uzdržavam od slatkog ceo dan i onda uveče smažem celu milku, kao što neki rade. Dakle, musli s voćkicama & bademima i šejkovi koje pravim su mi veoma dragi i ne planiram da ih se odričem. Nisam ni gojazna, pa da moram strogo da pazim. 

Konačno sam kupila ilustrovanog Krcka Oraščića - ta knjiga mi izmiče već neko vreme, kupim je ja povremeno, ali uvek nekako završi kao poklon i nikako da je uzmem za sebe. E, dolijala je! Prelepo Evrobook izdanje s ilustracijama Ane Grigorjev. Cela edicija mi je predivna i želim da je kompletiram u narednoj godini. Volela bih da objave Devojčicu sa šibicama i još neke Andersenove bajke. Častila sam se i u Dereti, a i dobila sam nekoliko divnih knjiga koje sam želela. ❄️
Ogi je konačno upoznao Deda Mraza, naleteli smo na njega slučajno u Delti, tako da sad ima fotografiju za uspomenu. Tržni centri rade punom parom tokom najvećeg dela praznika, što i nije baš pohvalno. Volela bih da se, kao što je slučaj u nekim zemljama, i kod nas uvede pravilo da je nedelja neradni dan i da je radno vreme humanije (ko će još da kupuje u 10 sati uveče? Osim kad su u pitanju hrana i lekovi, zaista ne vidim zbog čega je šoping neophodan). Blagodeti kapitalizma. 




Evo nekih novih knjiga u mojoj biblioteci. Pored Krcka, ponovila sam se i u Dereti, a neke od ovih knjiga sam dobila na poklon. Pošto mi je glad za novim knjigama trenutno utažena, rekla sam članovima porodice da ne moraju da mi kupuju knjige za Novu godinu. Sinoć sam počela da čitam ove Božićne i novogodišnje priče jer je sada pravo vreme za njih. Na doček ne planiram nigde, ne sedi mi se u dimu, a i spavanje mi se malo poremetilo u trudnoći, pa neretko zaspim u 9 uveče. Vama želim lep provod za koju god varijantu da se odlučite, bilo da je pod svetlima noćnog kluba ili kod kuće uz knjigu, kuvano vino i pidžamu sa šljokicama. 


Srećna Nova 2019. godina 🍷

Коментари

  1. Draga Aleksandra, pre svega ti želim da se lepo porodiš, da ti i tvoja porodica imate zdravlje, a sve ostalo će doći!
    Iako mi se mnogo dopala naslovna fotografija, Ema i ti u predivnoj haljini, ipak su preslatka stopala tvog sina odnela pobedu! Pravi sinonim za sreću, ljubav, radost i ispunjen život!
    Što se tiče deljenja "dobronamernih" saveta u vezi sa ishranom, predložila bih ti da ih ignorišeš, jedino ako nisu došli od strane lekara specijalizovanih za oblast Ishrane.
    Pozz, 🎅🎅🎅🎈💖💞🎈💗🌹

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, draga Helena, tebi takođe želim sve najlepše u Novoj godini 🎆 Raste Ogi, pa koristim priliku da ga maksimalno ugnjavim dok je još mali.

      Naravno da nisu lekari :-D Meni je samo zanimljivo to što, kad neko kači čokolade, nema primedbi, a ako jedeš musli ili neki voćni miks, uvek se neko javi da kaže da je nezdravo...

      Избриши
  2. Draga Aleksandra, želim tvojoj porodici i tebi divnu, srećnu i radosnu 2019. godinu! Mnogo zdravlja (naravno, pre svega da dočekate prinovu u najboljem redu), osmeha, uspeha, lepih stvari. Želim da nastaviš da svoju pozitivnu energiju deliš sa svima nama, jer to zaista činiš nepogrešivo i jedinstveno. Hvala ti na uloženom trudu, za svaki tekst, fotografiju, informaciju. Od srca, svako dobro i uživaj u praznicima!:*
    P.S. Knjige kojima si se počastila za praznike su divne. "Krcko" pogotovo (i meni je cela ta kolekcija želja; Anine ilustracije su božanstvene)! A za musli, isto - koliko god bio "ne baš zdrav", omiljeni i najlakši izbor za doručak. Volim i ovsene/pirinčane kaše, "Dr Oetker" pre svega.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар