U martu

 

Ovih dana sam se često prisećala kako je pre godinu dana u našoj zemlji proglašeno vanredno stanje. Setila sam se panike koju su mediji i svakodnevna izveštavanja prouzrokovali, kao i zatvaranja u domove kako bi se sprečilo ili bar usporilo širenje virusa. Vodila sam Emu u dozvoljenu jutarnju šetnju dok bi pored nas promicale policijske patrole. Osećam se kao da je godina proletela u treptaju oka, a s druge strane, tužna sam jer ova sitacija i dalje traje, bez izgleda da se uskoro završi. 

Imam sreću da mogu da radim od kuće i retko izlazim. S druge strane, nisam aktivno vežbala otkad su teretane zatvorene (pre godinu dana), tako da sam instalirala neku aplikaciju za desetominutno vežbanje, za početak, pa vam javljam kako mi ide. Duksevi i trenerke su postale gotovo jedina vrsta odeće koju nosim (kao na slici ispod). Pošto mnogo vremena provodim za radnim stolom, nabavila sam i razne stvarčice da malo ulepšaju taj prostor - kao što su stikeri za planer, a cveće je postalo redovan gost u roze Ikea vazi. Treba da nabavim još neku, možda tirkizne boje ako nađem. Moj slobodan dan se uglavnom svede na druženje s porodicom i pokušaje da malo uljudim stambeni prostor skupljajući razbacane igračke i menjajući jastučnice po kojima je moj mlađi sin prosuo mleko. Započelo je i doba tantruma, po svemu sudeći, tako da ima posla, kao i objašnjavanja da se ne može šetati po cesti ili voziti kolica niz stepenice.

Cveće sam dobila od tate za 8. mart i postavila ga kao sliku na desktopu (često fotografišem svoje cveće i tako pravim ličnu pozadinu za telefon/tablet) je uvelo i bačeno. Otići ću do pijace uskoro po novi buket (u pomenutoj vazi se kad nema cveća baškari uvezani badnjak i ne znam gde bih s njim, žao mi je da ga bacim, a za spaljivanje sam debelo zakasnila). Nema specijalnih planova za danas, sve je standardno - nabavka svežeg povrća i nedeljno brisanje polica sa knjigama, a otkrila sam i paročistač, tako da ću sve da pređem i uživam u sređenom stanu pola dana, haha. Danas mi je u planu čitanje Umeća ratovanja, koje sam započela prošlog proleća, pa odložila, tako da sam krenula ispočetka. 

Nadam se da vas dolazak proleća zatiče u zdravlju i relativno dobrom raspoloženju. 






Na Kalemegdanu

Коментари

  1. Imamo isti duks! :D Mene prolece zatice u dobrom raspolozenju, zdravlju ne, ali bice bolje. Knjige ne citam vise jer mnogo radim i nemam snage da se posvetim bilo kakvoj prici, a na tantrumima sam diplomirala. Ne vratili se! Cvece i vaza su ti divni! Puno pozdrava za tebe! :))

    ОдговориИзбриши

Постави коментар