23.10.2015.

Autumn update


Hello guys! No time to write much (again, I know), just wanted to show you my new hair. Remember how I asked youif I should shorten it a bit more than I usually do? Well, here it is :-) What do you think?

Opet se na brzinu javljam (znam, užasna sam), ovog puta sam htela da vam pokažem svoju novu frizuru (ako se može nazvati frizurom haha). Sećate se da sam se premišljala da li da se ošišam malo više nego što inače činim, pa sam i vas pitala za savet. Pa, eto me, šta mislite :-)

18.10.2015.

Downtown

Husband and I went to lunch two days ago (it was an ethnic restaurant, nothing fancy). Since we got our darling baby we don't have much time just for ourselves yet we try to find it from time to time so we don't forget who we are as a couple :-) I love autumn (well, except when it's really windy, then I have to squeeze my hat to keep it on top of my head lol) After lunch, we had to look for a camera maintenance service because our camera is broken for a while now and we no one seems to know what's the problem with it. And after that task I went to the dentist's so it was a really busy afternoon. Hope you'll like my comfortable outfit, sparklysweater and my new jeans. 

Suprug i ja smo pre dva dana išli na ručak; otkad smo dobili dete, nemamo mnogo vremena samo za nas, ali se trudimo da ga nađemo s vremena na vreme i podsetimo se ko smo kao par :-) Ipak, nismo imali mnogo vremena za uživanciju i ćaskanje jer smo morali da potražimo servis za ppravku foto-aparata (u blizini su i nastale ove slike), a potom i da svratim kod zubara, pre nego što kući opet preuzmem brigu o bebi, tako da je to bilo prilično užurbano popodne. Volim jesen, sem kada je mnogo vetrovito i kad moram da pridržavam šešir da mi ne odleti s glave, haha. Obukla sam svetlucavi džemper i nove, udobne farmerke (ipak sam ih našla, jee, sad ih ne skidam do 2017).


17.10.2015.

Quick report from Belgrade Fair of Cosmetics


Posetila sam danas Sajam kozmetike (17-18. oktobar 2015, Beograd), pa sam htela ukratko da vam prenesem svoje utiske. Došla sam rano, čim je otvoren ne bih li izbegla gužvu (a i popodne su mi došli gosti). Iskreno, veoma sam razočarana slabom ponudom, nikakvim popustima i napadnim prodavcima. Pogotovo u Aleksandru. Alexandar Cosmetics je imao maltene više ''konsultanata'' nego kupaca u vreme kada sam ja bila, i osećala sam se nekako sputano, nisam mogla na miru da priđem svim policama i razgledam šta ima jer su se oni svuda vrzmali i zapitkivali šta mi treba. Ako mi treba pomoć oko bilo čega, savršeno sam sposobna sama da je zatražim, zar ne? Sve stvari se pakuju u kesice koje se onda zakače za korpu, što me je dodatno iznerviralo jer se u startu ophode prema meni kao prema lopovu. Zar nije dovoljna armija prodavaca i obezbeđenje oko ulaza/izlaza, nego mi još zavežu artikle za korpu da ih ne bih kojim slučajem ukrala. Čula sam još neke žene kako gunđaju između sebe zbog ovih mera predostrožnosti. 

Uopšte, bilo je vrlo malo štandova sa šminkom, popusti su zanemarljivi, tako da ne bih preporučila odlazak na sajam ukoliko nemate viška vremena i para (a većina nas nema). Meni je žao što sam pomerila odlazak zubaru da bih otišla na Sajam, mogla sam umesto toga da obavim pregled ili da se igram sa svojom bebom. U svakom slučaju, ovo je moja poslednja poseta Sajmu kozmetike ''Dodir Pariza'', tako glamuroznog naziva, a razočaravajuće ponude. Da ne pominjem da im ni veb sajt nije redovno ažuriran, već nekoliko nedelja unazad sam svraćala da pogledam spisak i raspored izlagača, koji ni tri dana pred Sajam nije bio istaknut. Možda se nešto isplati osobama koje drže kozmetičke salone, u to nisam upućena, ali kada je reč o nama, običnim kupcima, za nas i nema bog zna šta. 

Kupila sam nekoliko stvari kad sam već platila ulaznicu (350,00), možda kasnije ubacim sliku; sada mi preostaje samo da se nadam da će Sajam knjiga opravdati očekivanja, koja i nisu preterano velika. 

photos taken with my phone - hence poor quality :-)

14.10.2015.

After rain


Hello there! I was quite busy today but also managed to take a few shots of my today's outfit. I'm wearing my beloved trench coat again, this time paired with some basic H&M trousers and favourite Bronx biker boots from Office shoes. It was raining all morning and I had some clothes shopping to do (eventually I bought two pairs of jeans). Does it also happen to you that you have like 20 pairs of jeans in your closet but you almost always wear only your favourite pair (or maybe two favourite pairs)? I am that kind of person. 

Zdravo svima! Danas sam bila prilično zauzeta, ali sam nekako uslikala kombinaciju za danas. 
Nosila sam svoj obožavani mantil, obične crne H&M pantalone i svoje omiljene Bronx čizme iz Office Shoes. Čitavo pre podne je padala kiša, a ja sam, između ostalog, morala i da kupim nešto nove odeće. Na kraju sam kupila dva para farmerki (koje inače obožavam da nosim, ali mrzim kad dođe vreme da se kupe nove i moram sve da isprobavam dok ne nađem neke koje mi odgovaraju). Da li i vi imate dvadesetak pari farmerki u ormaru, ali uporno nosite jedan ili dva omiljena para? Ja spadam u takve osobe.

07.10.2015.

Trust that


These pics were made after rain so no wonder my hair got a bit frizzy and puffy (I hate when that happens). I love this color palette - pastel, white, beige with some golden details. The upcoming days are going to be quite busy for me so I won't be able to post at least until Monday. Have a great week(end) you all!


Ovo je slikano nedugo posle kiše, tako da nije ni čudo što mi kosa deluje pomalo nabudženo i neposlušno (mrzim kad se to desi). S druge strane, mnogo volim ovu paletu boja koju sam nosila: pastelno roze, belu i bež, sa ponekim zlatnim detaljem. Narednih dana ću biti malo više zauzeta tako da se neću javljati bar do ponedeljka (sem na Instagramu, naravno).


My Instagram Profile: https://instagram.com/books_and_lilies/


06.10.2015.

Bossy Tuesday


Made this shots last week while it was still warm and sunny September. Still desperately seeking my waistline. Nope. Nothing yet. Well, at least I have nice ankles, I guess. We all have parts of our body that we hate, but we always have to find something that we like about ourselves. What are yours pluses and minuses, is anyone willing to share his/her secret thoughts with me? I have to dig through my closet now, because I have no idea what to wear on Saturday (going to a friend's wedding). I'm 90% sure it is going to be a dress, just not sure whether to wear something I already have or to go shopping (yet I feel pretty lazy to do that). 

Ove slike su nastale prošle nedelje dok je još uvek bio topao i sunčan septembar. I dalje očajnički želim da imam struk, ali još uvek ništa. Šta da se radi, biće jednog dana, a dotad treba da se koncentrišem na ono što volim na sebi. Svi mi imamo nešto što ne volimo na svom telu, ali sigurno svako ima i nešto lepo. Koji su vaši plusevi i minusevi, da li ste voljni da podelite nešto od toga sa mnom? Idem sad da prekopam ormar u potrazi za odećom za venčanje u subotu. Kao i svaka žena, nemam šta da obučem. 90% sam sigurna da ću obući haljinu, samo još ne znam da li da izaberem neku od onih koje već imam ili da ipak odem u kupovinu (za ovo drugo se osećam prilično lenjom, da budem iskrena). 

Zara pencil skirt, C&A blouse, Asos shoes

02.10.2015.

My fave sweater and some hair drama


Another autumnal look yet suitable for spring as well, don't you agree? This is my favourite sweater for this year, it's so cozy and goes with everything. I dyed my hair last week, did you notice that? It feels so much better now, not so messy and untidy-looking as it was till recently. I am also thinking about getting it shorter, to cut not just the split ends as usually but to make some shoulder-length bob. What do you think, shall I cut it?

Još jedan jesenji look, ali podjednako prikladan i za proleće, zar ne mislite i vi tako? Predstavljam vam svoj omiljeni džemper ove godine; vrlo je lagan i udoban i ide maltene uz sve. Ne znam da li ste primetili, ali nedavno sam ofarbala kosu (imala sam veeeliki izrastak). Razmišljala sam o tome da prilikom sledeće posete frizeru, ne skratim samo krajeve kao obično, već da se pravo ošišam i skratim kosu do ramena, da bude kao neka duža bob frizura. Još uvek sam neodlučna u vezi s tim, pa bi htela i vas da konslutujem. Šta mislite?

C&A sweater H&M pants Pull&Bear bag

01.10.2015.

September favourites

Things I wore the most were these two vests from Asos. They are so light and comfortable; I always have several basic pieces like these in my wardrobe and wear them quite often. The bag is from Serbian brand Mona that I love. Since there were lot of sunny days in September, wearing white was very appropriate. 

Stvari koje sam najviše nosila proteklog meseca su ove majice bez rukava sa Asosa. vrlo su udobne i lagane; trudim se da uvek imam nekoliko ovakvih osnovnih komada u ormaru i često ih nosim. Obavezno naručim za broj veću jer volim da mi je komotnija i dovoljno dugačka. Torba je iz Mone, srpskog brenda koji mnogo volim; pošto je u septembru bilo mnogo sunčanih dana, nošenje stvari bele boje bilo je prikladno kao kad je leto. 

I have to admit that I'm late with this Millenium series by Swedish author Stieg Larsson. It was a huge hit seven years ago yet I'm reading it now for the first time. I've read the first two books, there's one more left. I know that the 4th book was recently published but it's not by the same author (because Larsson passed away in 2004). I am always sceptical with things like these, always prefer the original story and author. I've been mostly drinking this Hyson detox green tea while reading.


U septembru sam čitala drugi deo trilogije Milenijum. Znam da je delo švedskog književnika Stiga Lašona (ja bih ga pročitala kao Larson jer nemam pojma taj jezik) bilo veliki hit pre nekih sedam godina, tako da uveliko kasnim jer ga tek sada čitam prvi put. Nedavno je izašao i četvrti deo, ali napisan od strane drugog autora (razumljivo, pošto je Lašon preminuo u 2004). Ne verujem da ću i njega čitati; uvek sam skeptična prema drugim autorima u odnosu na one prvobitne, originalne. Uz knjigu sam najčešće pila ovaj Hyson zeleni detoks čaj (kupila sam ga u Rodi). 


When it comes to TV, I started to watch ''Orange is the new black'' series. It is about bunch of women in women's prison and  it's based on the book of the same name by Piper Kerman who actually was serving her sentence in prison in Connecticut. I've finished the first season and now I'm in the middle of the second. 

Počela sam da pratim seriju ''Orange is the new black'' koja govori o grupi žena u ženskom zatvoru. Bazira se na knjizi Pajper Kerman, koja je svoju kaznu odslužila u zatvoru u američkoj državi Konektikat. Pošto je u pitanju blaža varijanta zatvora (onaj sa minimalnim obezbeđenjem), nije toliko surov i brutalan. Odgledala sam celu prvu sezonu i sad sam na polovini druge (od ukupno tri). 


A couple months ago I've got a bag full of Oriflame products from my sister. I haven't used Oriflame stuff for years and I'm glad I can try some (for me) new beauty products. 

Swedish Spa Swedish Cloudberry Sage&Vitamin C exfoliating body wash smells so good and that's the main reason why it is in this month's favourites. The scent reminds me of grapefruit, mostly, which means very fruity and joyful. Disover Icelandic Purity shower gel isn't kind of scent that everyone would like, I guess. It is fresh and neutral (not very feminine but not for men either)

Afrodita eye make-up remover - though it says it's for the eyes, I use it for the rest of my face as well. This is two-phase oily liquid that removes waterproof makeup and it's not irritating to the eyes. Plus, I love the way it looks, this mixture of sea green and clear emulsion.

Pre mesec-dva sam dobila kesu punu Oriflame proizvoda od sestre; godinama nisam koristila ništa od njihovih stvari, tako da sam se obradovala prilici da ih isprobam. Swedish Spa piling za tuširanje sa močvarnom jagodom i žalfijom se u ovomesečnim favoritima našao najviše zahvaljujući divnom mirisu, koji me podseća na grejpfrut jer je voćkast i budi veselost. Discover Icelandic Purity gel za tuširanje sam najviše koristila u septembru. Pretpostavljam da se miris ne bi svima dopao jer je ''ni tamo, ni ovamo'', ne miriše ni na šta posebno, nije bogznakako ženstven, ali ni muški. 
Afrodita odstranjivač šminke sa očiju sam koristila za celo lice, a ne samo za oči. Veoma je prijatan, pomalo uljast i ne izaziva iritacije na očima. I izgled mi se takođe dopada, ova morskozelena i providna kmbinacija deluje tako sveže i čisto. Ne znam da li ima veće pakovanje da se kupi pošto se ovo prilično brzo troši, bar u mom slučaju (ali to je verovatno zato što ga ne koristim samo za oči).