28.02.2016.

Time, hold on


Prođe skoro i februar, a mene niko i ne pita da li sam spremna za proleće. Nisam. Volim ja proleće, mnogo, ali ono ne voli uvek mene. Redovno me počasti osećajem ne tako prijatne ošamućenosti, kada mi je teška glava i sve me mrzi. I kako onda da bavim milion obaveza koje me čekaju svakog dana? Da barem dan traje 30 sati i da mogu svakog dana bar jedan sat da dremnem. A možda ovo stanje ima sasvim racionalno objašnjenje, poput niskog krvnog pritiska koji me oduvek prati ili tako nečeg. Prethodna dva dana sam imala upalu mišića jer sam preterala s treninzima, trebalo je juče da me vidite kako sam nabadala u parku po ovom kamenju sa slike. Da li i na vas prestanak zime i prvi dani lepog vremena deluju omamljujuće i kao da imate manje energije nego inače? 

Nameravala sam da gledam dodelu Oskara, ali ipak više volim da spavam (mogla bih da pogledam sutra snimak), nemojte mi otkrivati ko je šta dobio (da li će Di Kaprio opet ostati praznih šaka?)
I ako imate neki recept za teranje ošamućenosti, dobrodošli ste da ga podelite sa mnom. 


18.02.2016.

Stone Path


Evo mene opet, ovaj put u pastelnom izdanju. Čipkana bluza je zapravo roze boje, na slikama deluje kao da je bela (?). Juče je u Kotoru bilo oko 22 stepena, pravi prolećni dan. Naravno, većina ljudi i dalje nosi jakne i čizme, a ja jedva dočekala da se izujem malo. Vrlo mi je neobično da šetam gotovo praznim starim gradom; navikla sam da vrvi od turista, a ovo je baš lepa promena (sad sam ja kao neki domorodac, haha). 

Javite mi šta mislite o tome da menjam izgled bloga tj. ako se iko javi pošto sam primetila da, iako je blog i dalje jednako čitan kao ranije, nema toliko komentara. Zapravo, i ja sam se ulenjila i slabije komentarišem tuđe blogove tj. obilazim svega 2-3 koji su mi omiljeni, čini se da su se svi preselili na Instagram i Youtube. 16.02.2016.

Swallows


Divan, topao dan (proleće usred februara), možda se i laste uskoro vrate. Rešila sam da se slikam dok su mi pramenovi još sveži i nemam izrastak, ozbiljna sam. Maznula sam Đoletov duks i uparila baletanke i torbu; znam da je to nekima zločin, ali ja smatram da se cipele i torba ne moraju kombinovati, što ne znači da ne smeju nikako, pogotovo ako smo tako raspoloženi. Ukratko, nema pravila, a samim tim ni zabrana. 

Verovatno ste primetili da sam malo petljala oko izgleda bloga. Mnogo volim onaj jednostavni, klasični layout, ali sam pomislila da bih, nakon toliko vremena, mogla malo da promenim. Zaboravila sam koliko zapravo vremena treba da se sve to podesi i namesti - ovo nije konačna verzija. 

14.02.2016.

February journalSutra mi je godišnjica bloga (4. blogorođendan, ko bi rekao). Nisam se posvećivala blogu u poslednje vreme, što se i primeti. Ja kao čitalac uvek primetim kad neko zabušava i otaljava posao, odnosno, blogovanje i onda izgubim želju da čitam taj blog dok se nešto ne promeni, a verujem da je isti slučaj i s vama. Neću organizovati giveaway, odnosno, neću odmah jer mislim da nema smisla u ovom tihom periodu i velikom razmaku između postova, ali na proleće će svakako biti (već sam nešto i pripremila). 

04.02.2016.

TBR list

I know I'm a bit late with my To Be Read in 2016. list, but hey, better late than never, right? Here are the books (well, at least part of them) that I'm planning to read this year, I wrote all the titles in their language of origin. Wish me luck!


  • ''To kill a mockingbird'' Harper Lee
  • ''Sloteet i Pyreneene'' Jostein Gaarder (The Castle in the Pyrennees
  • ''Tanta vida'' Alejandro Palomas
  • ''Ο Θείος Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ'' Απόστολος  Δοξιάδης (Uncle Petros and Godlbach's conjecture) 
  • ''Die Blechtrommel'' Günter Grass
  • ''The grapes of wrath'' John Steinbeck
  • ''The Forsyte saga'' John Galsworthy
  • ''Doppler'' Erlend Loe 
  • ''The eight'' Katherine Neville

Ćao! Malo kasnim sa svojom listom knjiga koje želim da pročitam u 2016, ali bolje ikad nego nikad, što se kaže. Iznad imate jedan deo tog spiska, a ostatak čine knjige koje sam sakupila po stanu i koje mi stoje nepročitane već duže vreme, a koje možete pogledati u mom novom videu OVDE.