2nd blog anniversary

I didn't make a New Year recap post like many other bloggers because my blog anniversary is in February, so I had rather waited and published this retrospective today, on February 15th, just like I did last year. 
Um, where to start? 2013 was one of my happiest and unhappiest years so far. All my regular readers know what am I talking about and it's also the reason why I'm posting only the pictures I made till October. So, here we go.

Nisam pravila rekapitulacioni post za Novu godinu kao većina blogera jer mi godišnjica bloga pada u februar, pa sam odlučila da tada objavim ovo. Prošla godina mi je bila jedna od najsrećnijih i najtužnijih u životu, čemu svi redovni posetioci bloga znaju razlog. Iz istog razloga objavljujem samo fotografije nastale do oktobra. Tada sam preko noći psihički ostarila deset godina, tako da mi sve ovo izgleda kao da se dogodilo u nekom prošlom životu. Ipak, lepo je podsetiti se srećnih dana i zbog toga i volim ovaj blog jer na neki način čuva moje uspomene. 
Spring
Proleće u Beogradu, posećivanje izložbi, Noć muzeja, druženje sa zekanom, izlasci na ples, putovanje u Prag, karneval u Budvi, prva poseta Perastu i Podgorici, malo planinarenja, farbanje u crveno, čitanje knjiga na Kalemegdanu...

Summer

Leto sam najvećim delom provela u Crnoj Gori, družila se sa sestrama, lunjala po Kotoru (i dalje ne umem sama da izađem iz Starog grada), napravila izlet u Dubrovnik, proslavila godišnjicu braka, a potom i rođendan, šetala Avalom,  posetila karneval u Kotoru, vozikala se po Vojvodini (poseta kumovima, posle koje smo otišli na jedno venčanje gde je moj muž pronašao davno izgubljenog rođaka). Malo sam usporila tempo kad sam saznala da nosim dete, zbog čega sam i dala otkaz na novom poslu. Bila sam stalno pospana i umorna, ali smirena i srećna.
Moj divni Doda me je napustio, sa čime mi je i dan-danas teško da se pomirim. Pošto sam izgubila i bebu i njega, odlučila sam da u svoj život pustim novog drugara. Bila sam u iskušenju da kupim istog takvog belog kunića i pretvaram se da je to jedan te isti (čoveku u takvim trenucima padaju najluđe stvari na um), ali sam shvatila da to nije pošteno. Iako ih smatram najdivnijim životinjama, ne mogu više konstantno da živim u strepnji pa sam uzela nešto malo otpornije. Većina kunića biva prerano odvojena od majke i puštena u promet tj. prodaju, tako da im je imunitet od starta narušen. Stoga, ako nameravate da kupite zeku, nađite pouzdanog odgajivača. Ja svog nisam kupila već usvojila, tako da nisam mogla da utičem na to. 

 Pored toga što je različita životinjska vrsta, Ema je boje i različitog pola od mog prethodnog ljubimca, tako da ću moći da povučem jasnu razliku među njima i da je ne prihvatam samo kao utehu i zamenu za ono što sam izgubila. Ovo je slikano kad smo je tek uzeli, imala je jedva više od dva meseca starosti:

What have I learned in the past year? To seize every moment of happiness and enjoy while it lasts. Not to trust doctors completely. Not to regret for what I don't have but to dedicate myself to things and people that I do have in my life. That animals make us better persons more than we imagine.
Just like last year, I was thinking of organizing a giveaway, but I can't realize it at this moment because I'm going on a trip, so I'll have to postpone the giveaway till March. Thank you for reading, 
                                                                                                                             Alexandra 

Šta sam naučila u protekloj godini? Da čvrsto zgrabim svaki trenutak sreće i uživam dok traje. Da ne poklanjam bezrezervno poverenje lekarima. Da ne žalim za onim što nemam već da se okrenem i posvetim onome što imam. Da nas životinje oplemenjuju i čine boljim osobama više nego što smo svesni. 

Kao i prošle godine, i za ovaj blogorođendan nameravam da organizujem giveaway, ali trenutno nisam u mogućnosti da se posvetim tome jer ovog vikenda krećem za Crnu Goru, pa ga pomeram za mart. 
Hvala na čitanju, 
                                                                                                                           Aleksandra 

Коментари

  1. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Srecan blogorodjendaaan! Predivna mi je ona slika sa zekom :DDD

    ОдговориИзбриши
  3. Meni dođe da zagrlim Emu preko ekrana, koja slatkoća :)) Sretan blogorođendan, želim ti ih još mnogo i da budu puni sretnih uspomena :*

    ОдговориИзбриши
  4. Draga, predivan ti je novi blog :) I fotke!
    Želim ti da ponovno nađeš sreću i da nam više pišeš :)
    Sretan blogorođendan!

    ОдговориИзбриши
  5. Ti si lepa, malda i pametna devojka i sve ce biti kako ti poyelis, samo je bitno da ne tugujes.Mogu da zamislim kako ti je, ali bice i lepsih trenutaka.
    Zekan mi je omiljeni to znas, koliko ih volim!! :)

    ОдговориИзбриши
  6. Very najs kolekcija slika, novi blog je super, dizajn ne baš fashion!!!

    ОдговориИзбриши
  7. Your blog is fun to read, keep up the great work!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар