Summer favourites


Hello! Today I'm giving you my essentials for this summer, just like I did last year. Most of them are beauty products, of course, but there are also some clothing, food and movie recommendations. Enjoy! 


Zdravo svima! Danas vam predstavljam svoje omiljene potrepštine za ovo leto, kao što sam učinila i prošle godine. Većinom su to kozmetički proizvodi, ali našao se i poneki odevni predmet, hrana i film. Upozorenje: možete oslepeti od prevelike količine narandžaste boje :-)

Balea gel za tuširanje sa kokosom i nektarinom imam već neko vreme, ali tek sad istinski uživam u predivnom mirisu (malo se više oseća nektarina nego kokos).  Zaista je idealan za leto.


Fruttini Milky Orange kolekciju sam obožavala pre 7-8 godina i stalno kupovala gel za tuširanje, losion i sprej za telo. Volela sam i druge mirisne linije (Cherry Vanilla i CocoBanana), ali mi je ova uvek bila omiljena. Razigran mladalački miris, pomalo sladak - poput sladoleda od pomorandže. Poslednje što sam uzela je ovaj losion za telo u spreju jer je lakši za nanošenje i leti pruža sasvim dovoljnu negu.

Još jedna stvar rajskog, voćkastog mirisa je ovaj Freeman šampon sa papajom i mangom. Piše da hidrira kosu, ali meni je to ionako irelevantno jer posle šamponiranja uvek moram da stavim balzam i ulje za krajeve, a ponekad i masku. Zbog toga od šampona jedino tražim da lepo miriše i obavi svoju svrhu - opere kosu - a neke naročite efekte i ne primećujem. 

Joanna serum za krajeve kose sa arganovim uljem sam već jednom pomenula OVDE, dovoljno je reći da mi je ovo na slici treća tuba. Jedina zamerka je što je pakovanje malo za moje potrebe. Maska za kosu dolazi u većoj tubi, ali nju nisam probala.

U istom postu sam pomenula i Freeman masku za lice sa ananasom, tako da se ne bih ponavljala. Pristojna maska za revitalizaciju koja sadrži ekstrakt ananasa i AHA kiseline. Neki Freeman proizvodi sadrže parabene, poput ove maske, tako da ću sledeći put odabrati nešto drugo. 

Essence 2u1 balzam za ruke i nokte - već sam rekla da često kupujem kreme za ruke; mada imam 2-3 omiljene kojima se vraćam, često kupim i neku novu da isprobam. Kod ove me je privuklo slatko pakovanje i boja (!), ne pruža bogznakakvu negu ukoliko imate isušenu kožu već je više kao osveži i ima kratkotrajno dejstvo.

Titania balzam za stopala sam kupila jer mi je trebala nova turpija za stopala, a ovaj balzam je došao s njom u setu. Pošto stalno idem bosa, stopalima je potrebna sva moguća nega, pa svako veče moram da se mackam. 


Mislim da sam samo jednom u životu imala Amai dezodorans (u srednjoj školi kad sam ga dobila na poklon i zaista mi je bio lep), pa sam  uzela ovaj Orange flower, isključivo zbog mirisa.  Ne prskam dezodorans ispod pazuha jer mi je previše agresivan, već čisto malo po telu i odeći kad poželim da se osvežim. 

Za provereno dobre Šaljić meleme ste sigurno svi vi iz Srbije čuli, tako da ne čudi što sam uzela ovaj Pronasol za zaštitu od sunca. Ima ih i sa većim zaštitnim faktorom, ali sam procenila da mi je ovaj dovoljan. Za odlaske na plažu koristim SPF30, ali je za ostale dnevne izlaske napolje dovoljan i ovaj. Bele je boje i prilično redak (tečan) , pa treba paziti. Ukoliko izlazite na jako sunce, počeće da se topi. 


Kako je leto konačno stiglo, i jelovnik se menja u skladu s tim, pa mnogo manje kuvam i izbegavam tešku hranu i tople napitke. Najlakše mi je da sipam musli u činiju (ja ih jedem bez mleka/jogurta, drugima je to verovatno uvrnuto) i potom popijem sok od sveže isceđenog voća (hvala tati koji mi je poklonio citrus juicer aparat). Obožavam da čitam dok grickam, a o ovoj knjizi će biti reči u narednom književnom postu.


Kupaće kostime retko kupujem jer ne idem baš često na plažu, tako da trenutno šetam ovaj H&M od prošle godine. PopArt masku za kosu sam uzela neplanirano i prijatno se iznenadila; vrlo je dobra, pakovanje je veliko ali ga ja nemilice trošim, tako da ću sledećeg meseca morati ponovo u kupovinu. 


Još malo veselih boja, a tu je i ova Balea krema za lice koju ste mogli da vidite i u favoritima od prošle godine. Šta ću kad je toliko volim - lagana je i hidratantna, sa zaštitnim faktorom 15; jedina zamerka je što nema veće pakovanje, pa moram često da je kupujem.


Smiraj dana na moru, ima li šta lepše?

A evo i nekih preporuka filmova za ovo leto - verujem da ste pogledali bar jedan od njih ?(napišite svoje utiske i preporuke u komentarima)


Da počnem od najnovijeg, a to je komedija The other woman sa Kameron Dijaz i Nikolajem Koster-Valdau (aka Džejmi iz serije Game of thrones). Zaplet: uspešna poslovna žena Karli izlazi sa zgodnim Markom, ali posle izvesnog vremena saznaje da je on oženjen i da njegova žena nema pojma o tome šta se dešava. Kasnije se ispostavlja da on ima još jednu ljubavnicu, te sve tri udružuju snage u nameri da mu se osvete. 

Nešto stariji (iz 2008. godine) je mjuzikl Mamma mia. Ne mogu reći da sam ljubitelj 'raspevanih' filmova, ali obožavam Meril Strip, pa sam mu dala šansu i zaista uživala. Radnja se dešava na malom grčkom ostrvu, tako da ćete videti mnogo prelepih kadrova. Zaplet: Dvadesetogodišnja Sofi saznaje da ima trojicu mogućih očeva, pa ih sve poziva na svoje venčanje, bez majčinog znanja. 

Stranger within nije komedija već triler, ali sam ga stavila u letnje izbore jer se radnja dešava kraj mora. Scenografija i način snimanja su mi se više dopali od samog zapleta i izbora glumaca (Vilijem Boldvin mi uvek deluje kao neki ljigavac). Zaplet: Poznata glumica doživljava traumu kada je poremećeni 'obožavalac' kidnapuje i iživljava se nad njom, pa sa mužem odlazi u Španiju da se odmori od stresa koji je pretrpela. Jedne noći im devojka okrvavljenih ruku kuca na vrata. Divan ambijent, a radnja onako.

Vicky Cristina Barcelona je film Vudija Alena iz 2008. godine i govori o dvema Amerikankama koje odlaze u Španiju preko leta i gde upoznaju šarmantnog umetnika Huan-Antonija (Havijer Bardem). Šarmantna drama/komedija  puna flerta i divnih kadrova.


Коментари

  1. *Aleksandra,koristila sam Balein gel od zelenog limuna i Frutinijev piling za telo od kokosa.To je ono što je slično sa tobom.Frimenovu masku od ananasa,nisam probala,ali sam je kupila za poklon.
    Dopada mi se kupaći koji si odabrala,pravo čudo da je H&M tako sveden i elegantan.
    Knjiga koju trenutno čitam je "Lutajući Bokelj"Nikole Malovića,tako da sam bar u mislima u tvojim krajevima.Dobar je i izbor filmova,sigurno ću neki tek pogledati.

    ОдговориИзбриши
  2. Dobar izbor :). Koristila sam Pronasol za zaštitu od sunca, doduše spf 30. Gde si kupila "Projekat Sreća"?

    ОдговориИзбриши
  3. uh, ovaj frutini orange i mene podseca na jedno leto od pre 7-8 godina, od tad se ne usudjujem da ga kupim

    ОдговориИзбриши
  4. Meni je narandžasta raj za oči :) Probala sam svašta nešto što spominješ i slažem se sa utisicma, a Fruttini je nešto čemu se uvek vraćam, a to se ne dešava često. Super su mi i filmovi, jedino nisam gledala taj novi sa Kameron ali nameravam :)

    ОдговориИзбриши
  5. Sviđaju mi se svi favoriti, ali mi je kupaći najlepši. :)
    Gde kupuješ ovaj serum za krajeve? Nisam ga viđala nigde, ni njega, ni tu masku koju imaju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam ga uzimala u Cosmetics-Marketu u Crnoj Gori, a ako vidim negde kod nas, javiću.

      Избриши
  6. Meni je zao sto ove godine nigde necemo putovati, ali za sledecu planiramo more sa bebom.Tome se jako radujem :)
    Tvoji divni predlozi uvek super posluze.Ja musli jedem sa mlekom i jedva ce taj obrok svako jutro :)

    ОдговориИзбриши
  7. Obožavam ovaj Balein gel za tuširanje sa kokosom i nektarinom! Inače nisam ljubitelj preslatkih mirisa kao što je ovaj, ali ovog ljeta mi baš nešto odgovara! :)



    http://jeansandroses.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Oh, so many lovely things! I would love to try them out as well:) Thank You for sharing such a nice post!
    Wish you a blessed day ahead, Aleksandra)

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман14. јул 2014. 15:14

    Hvala na preporukama za fimove :) nisam ni jedan gledala a baš ovih dana trazim neki zanimljiv film za pogledati. Moram komentirati musli hehe i ja ih jedem bez mlijek/soka/jogurta :) bolje su onako 'suhe' :)

    ОдговориИзбриши
  10. Volim sve te kremice i baš ovaj post miriše na ljeto :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар