At home

Za ovaj petak mi je u planu bilo pisanje o nekoj od dve knjige koje trenutno čitam (''Crveno i crno'' Stendal i ''Gošća'' Takaši Hirade), međutim, zabagovala sam i razvukla obe jer ne uživam u njihovom čitanju. Stoga ne znam ni da li ću pisati o njima, odnosno, hoću ako mi se utisci do završetka poprave. Šta da se radi, možda mi je jednostavno naišao loš period za čitanje. Imala sam i papirologije ovih dana, pa sam se zamorila. Ali, ovu sedmicu mi je obeležila vest da je moj brat postao tata, tako da sam mnogo srećna zbog toga i jedva čekam da upoznam malog dečaka koji je došao na svet. Tako da mi ove godine ne gine bar jedno putešestvije ✈️ 

Prošlog meseca sam počela da pratim novu seriju The Bold Type (''Odvažne''), koja govori o trima devojkama koje rade za jedan ženski časopis. Lako me namame serije i filmovi čija je radnja smeštena u Njujork. Serija je stvarno boza, ne očekujte bogznašta, ali je fina za opuštenciju i možete uporedo da lakirate nokte, fenirate se, prelistavate časopis ili skrolujete po Instagramu dok je gledate ili tako neke stvari koje svi obavljamo s vremena na vreme. Od filmova sam pre neki dan odgledala Le sens de la fête (''I to je život''), francusku komediju čiji su glavni junaci jedan organizator venčanja i njegov (ne)uigrani tim i zaista mi je prijao, a kada se uglas smejete sa ostalim gledaocima, to predstavlja neku vrstu terapije. 


Stalne promene vremena su, u kombinaciji sa svakodnevnim obavezama, izazvale kod mene neku vrstu malaksalosti. Ne razumem ljude koji već u januaru počnu da prizivaju proleće. Ti isti ljudi onda jedva iščekuju leto, pa jesen, pa Božić i svake godine isto. Godina prođe začas, treba živeti u sadašnjosti i iz svakog godišnjeg doba izvući ono što je lepo. Naravno da i meni dosadi ako nekoliko dana uzastopno prži sunce, pada kiša ili duva ledeni vetar, ali nije ni dobro da u februaru bude 20 stepeni, pupoljci provire da bi ih već za koji dan stukao mraz. Zato sam i dalje u zimi. Kaputi, šalovi, čajevi i crveni nosevi. Pišite mi preporuke za serije i filmove; idete li možda na Fest ? Mislim da je to dobar način da se pogledaju  filmovi nekih manjih produkcija (i manjih zemalja) i koristan predah od sveprisutnog Holivuda. Kad sam kod kuće, slobodno vreme uglavnom potrošim na čitanje, ali mi to ne ide ovih dana, pa mi možda treba promena. Takođe mi javite ako se ovog meseca održava neka lepa izložba u gradu, već dva-tri meseca nisam posetila nijednu. Uživajte u vikendu. 

Коментари

  1. Prvo da čestitam na tituli tetke. :)))
    Meni ovo, isto, nije neki period za čitanje, ne mogu da se jednostavno skrasim sa knjigom u ruci, više sam okrenuta filmovima i serijama, poslednja odlična, koju sam gledala The Night Manager, drma me Tom Hiddleston faza, pa gledam sve njegovo, ali ovo je stvarno dobra serija, plus je priča zaokružena u šest epizoda. Ja se razmišljam da li da idem na Fest, često na programu budu filmovi, koje sam već uveliko gledala, pa nekako ne vidim potrebu, iako generalno volim tu atmosferu kada se okupe ljubitelji filma, za neke stvari zaista zavidim vama u Beogradu, nekako dok se organizujem da odem do Bg, pa prevoz, pa kako ću se vratiti, ali ako mi nešto privuče pažnju, defnitivno ću otići.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :-) Znam, nezgodno je to s prevozom, izgubi čovek volju, pogotovo kad je hladno. Potražiću seriju, kod tebe uvek nađem brdo preporuka :-)))

      Избриши
  2. I ja čestitam na prinovi u porodici!:)))
    Kod mene obrnuto, čitalačka faza me poprilično dobro drži, dok mi se ostale stvari ne daju, a uz to mi veoma smeta ovo kolebljivo i neprirodno vreme - posebno se slažem sa tobom za ove ljude (imam takve u najbližem okruženju!) koji se unapred raduju i prizivaju proleće, moram da ih podsećam da je tek početak februara i iskreno se nadam da ćemo u toku naredna dva meseca imati barem još jedan sneg u gostima, da znamo da je zima.:) Gledam danas otvaranje ZOI i nešto mi žao što kod nas nije bilo tog pravog, snežnog i ledenog ugođaja. Svako godišnje doba volim, sva imaju čar i posebne trenutke, šteta je pretrčati ih i ne primetiti dok uvek gledamo samo nešto što će tek doći.
    Blago tebi zbog bioskopa i FEST-a!:))) Čula sam za tu francusku komediju i stavila je na listu dok sam u decembru još mislila da ću ostati u Beogradu, ali šta je tu je, sad čekam dobre torrent-e i pratim iz daleka. Volela bih da pogledam ruski "Kolovrat", između ostalog.
    Videh najavu za tu seriju na "FOX life"-u, zaista deluje opuštajuće, inače obožavam serije smeštene u novinarsko okruženje, tj. redakcije, s obzirom da mi je to ostala neispunjena želja i možda nesuđeno zanimanje, pa sam još od tinejdžerskih dana gledala sve sa tom tematikom, posebno volim sitkom "Just shoot me", ali pratila sam i "Pepper Dennis", "Dirt"...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, redakcije i sl. i mene mnogo privlače, zato sam i pratila onu seriju ''Mlađa'' gde glavna junakinja radi u izdavačkoj kući. Meni je Kolovrat divan film, nadam se da ćeš naći neki dobar snimak, da se lepo vide one kućice u ruskom selu; prva scena je smeštena u jesenji ambijent i bajkovito izgleda. Hvala na čestitkama :-)

      Избриши
  3. Pridruzujem se cestitkama na prinovi! :))
    A sto se tice filmova mogu da preporucim "All the Money in the World" ili "Cena zivota" kako su ga preveli. Ja sam ga gledala ove nedelje u bioskopu i jako me je potresla prica. Znala sam u globalu o cemu se radi, da je istinita prica, ali kada se to vidi stvarno ostavlja utisak. Otkako sam postala majka mnogo sam osetljivija na zlostavljanje dece ili njihova ubistva, ne daj Boze, nego sto sam bila ranije, pa mi te teme tesko padaju (nekako uvek vidim svoje dete umesto onog na filmu pa sam jos potresenija), ali uprkos tome, zaista sam zelela da vidim ovaj film i nije mi zao. A od serija toplo preporucujem The Young Pope, Versailles, Grantchester, Endeavour, Broadchurch, Outlander... :) Ja ih sve obozavam. :) Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Zvezdana, zapisaću sve ove preporuke za serije :-) Videla sam trejler za taj film, baš sam se dvoumila jer sam i ja osetljiva na decu, rasplačem se vrlo lako i izbegavam sve gde ima nekog maltretiranja, nestanaka itd. Ali da, treba govoriti o toj temi i time na neki način upozoriti ljude šta se sve može desiti.

      Избриши

Постави коментар