October Update

Odlučila sam da ove jeseni pređem u tabor riđokosih i ostanem u njemu do proleća. Volim crvenu kosu, ali je jako zahtevna za održavanje, boja se vrlo brzo ispira, a treba i više paziti prilikom uklapanja garderobe nego kad imate neku ''normalniju'' boju. Dakle, ove zime ćete me gledati u tom izdanju jer tada ionako nosim neutralnije boje i ređe perem kosu nego tokom leta. U roku od dve nedelje boja mi se već napola isprala, pa sam danas otišla da kupim specijalni šampon za zaštitu farbane kose, kao i regenerator koji se ne ispira, jer sa svakim dodatnim ispiranjem gubim na živosti, haha. Nisam baš lepo startovala. Ako hoćete da vidite kako sam izgledala kada sam poslednji put bila crvenokosa, to imate OVDE.

Stvar kojoj sam se najviše obradovala je novi fotoaparat; već duže vreme uživam u pravljenju fotografija, što za porodični album, što za blog i Instagram, i veoma sam srećna što ću moći tu svoju zanimaciju da podignem na malo viši nivo. To znači i da imam dodatni razlog da se vratim redovnom snimanju videa za svoj Youtube kanal, a prvi na listi klipova jeste mali vodič za Sajam knjiga. Ali prvo da prokljuvim kako ova skalamerija radi. U pitanju je Canon EOS D700; malo sam se raspitivala i uglavnom sam čula dobre utiske za ovaj model, kao i to da je prikladan za nas koji se tek upoznajemo s profesionalnom fotografijom.

Pročitala sam Fantoma iz Opere, koji nije ostavio poseban utisak i uopšte nisam inspirisana da pišem prikaz za tu knjigu. Više sam očekivala. Možda ću otići toliko daleko da kažem da su mi korice zanimljivije od sadržaja. Nije loš, ali daleko od odličnog. 

Sve u svemu, u planu imam još mnogo postova i videa, odnosno, onoliko koliko stignem jer se vraćam učenju i nadograđivanju svog obrazovanja, a blogom ću se baviti u slobodno vreme, kao i dosad. Pošto imam milion stvari o kojima moram da brinem, dobila sam i nove planere u koje zapisujem glavne obaveze jer pametan piše, a budala pamti.

Коментари

  1. Uvek mi se dopadala crvena/riđa kosa u svim nijansama, čak sam kao Gimnazijalka ozbiljno planirala da se ofarbam u mahagoni-nijansu, ali mi je drago što još uvek nisam dirala svoju prirodnu boju - tako da ostajem u taboru crnki, ali svi komplimenti za tvoju nijansu - i novu i staru.:) Moja mama je dugo farbala kosu u crveno i tačno znam koliko je teška za održavanje, a tek kada prelaziš na neku drugu, "izvući" je bude dugogodišnji podvig.:)

    Iz detinjstva pamtim tatin stari fotoaparat, kojim je beležio sve važne događaje i imamo mnogo albuma i fotki, voleo je i da nas snima, sve to pre digitalnog doba, pa si mi ovim delom o fotoaparatu probudila nostalgiju.:)

    Iskreno, meni se "Fantom iz opere" nije svideo, baš kao ni neki drugi Leruovi romani, potpuno mi beskrvno, bezlično piše, a i naporno, dok npr. mjuzikl obožavam, pogotovo verziju sa Džeraldom Batlerom.:) Moram primetiti, ovo "Vulkanovo" izdanje ti se po boji uklopilo sa početkom teksta i pričom o kosi:), a inače su korice možda jedini dobar razlog za nabavku knjige.:)

    Plus za učenje i rad na sebi!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moraću da pogledam mjuzikl, sigurna sam da je spektakularan. A knjiga, zaista, ništa posebno. Možda ću probati ''Miris gospođe u crnini'', ali ne bih je kupovala, nego iz biblioteke da uzmem.

      I nama je tata bio glavni za slikanje&snimanje, mi smo porasli i to ga više ne zanima, sad sam ja kao neki glavni fotograf u familiji.

      Избриши

Постави коментар