Jul u slikama


Jedan moj sused, stariji gospodin, nazvao me ''ona lepa žena sa lepim psom'', a ja sva srećna zbog Eme. Inače je užasna, tvrdoglava i uporna, a napolju samo gleda šta će da pojede (nosila sam u nekoliko navrata hidrogen i špric u park jer ima umno obolelih ljudi koji vole da otruju hranu i ostave da je životinja nađe). Mi dosad nismo imali takvih situacija, ali nikad se ne zna. 

Đorđe i ja smo proslavili 8. godišnjicu braka, naravno da mi je vreme proletelo i još nismo stigli da odemo negde na muziku jer je Ogi imao temperaturu. Rezervisala sam za ovaj vikend, ja volim one tribute bendove što sviraju po pivnicama i slično #fingerscrossed Godišnjica podrazumeva i to da je polovina leta već za nama - nekako nemam taj osećaj, a vi? Verovatno zbog vremena koje je bilo prilično milostivo prema nama (bez 40 stepeni itd.), pa sam uspela štošta da uradim što inače ne bih. Između ostalog, sredila sam svoje knjige i unela ih u Excel tabelu i obrisala iz evidencije one koje sam poklonila/prosledila. Kad sam već kod toga, odvojila sam novu gomilu za škart jer svakog meseca kupujem knjige, a nemam gde da ih držim tj. zapravo imam, ali nema potrebe da skupljam sve što sam ikada pročitala - ne želim da budem horder već da svaki naslov ima svoje zasluženo mesto. Povremeno dobijam pitanje koliko zapravo imam knjiga, ali ne znam tačan broj (iz razloga koje sam navela: svakog meseca nove pristižu, a povremeno radim ''rasterećenje''). 

Što se čitanja tiče, ovog meseca se bavim nobelovcima, konačno je Hemingvej (Za kim zvono zvoni) došao na red, jedini problem je što je knjiga malo kabasta, a ja vam uglavnom čitam u prevozu jer kod kuće nemam mnogo slobodnog vremena; zbog toga je čitam već desetak dana. 



Kada je o hrani reč, pre mesec-dva sam otkrila fantastičan kulinarski profil na Instagramu, a onda sam videla da devojka ima i blog na kome detaljno izlaže recepte za vege obroke. Bianca Zapatka je u pitanju, a blog se nalazi OVDE. Možete izabrati između teksta na engleskom i onog na nemačkom, a recepti su propraćeni vrhunskim fotografijama u koje je evidentno uloženo mnogo truda i ljubavi. 

Коментари

  1. Prelepo! Komšija je u pravu!:) Čestitam tebi i suprugu i želim vam još mnogo, mnogo srećnih godišnjica!:)
    Što se tiče vremena, iako kiša izluđuje, meni sama temperatura baš prija, nekako je sveže kao na moru - valjda smo se zbog natprosečnih vrućina poslednjih godina odvikli od normalnog, prosečnog leta. Sjajno za tabelu-popis knjiga, ja sam svoju evidenciju stavila na papir, kada smo prošlog leta krečili i kada sam napokon iskamčila od mojih nekoliko novih polica i deo prostora za kućnu biblioteku, tako da popis vodim u jednoj sveci, a planiram da nabavim i pečat, pa ih lepo "klasifikujem", ali ima vremena.
    Inače, vidim da je na sajtu "Evro-book" aktuelna akcija za trilogiju sa tvoje fotke, razmišljam da ne čekam Sajam, povoljno je.
    Nadam se da će ti se "Zvono" svideti!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ❤️
      Meni nije žao što sam kupila Galbrajta, planiram i 4. deo da uzmem čim izađe. Ako voliš malo sporije engleske krimiće, onda uzmi. Mene podseća na savremenu Agatu Kristi - i kod nje na početku dođe do ubistva, a tek na kraju se saznaje počinilac. Usput obično bude ubijen još neko jer je previše znao, a naš vrli (i pomalo asocijalni) detektiv raskrinka ceo slučaj :-D Sviđa mi se duh Londona koji je Roulingova prenela u ove knjige. Npr. njeno ''Upražnjeno mesto'' mi je totalni promašaj i jedva sam pročitala polovinu, a ovaj serijal o Strajku mi se dopao.

      Избриши
  2. Lep post Aleks! Mnogo ste mi slatke ti i Ema, vidim da uzivate :)
    Srecna godisnjica tvom suprugu i tebi i da ih jos duuuugo slavite....

    ОдговориИзбриши
  3. Srecna godisnjica! Sve najbolje u predstojecim godinama! :D

    ОдговориИзбриши
  4. Pozdrav :) Meni je uvek veliko zadovoljstvo kad pročešljam tako police i izbacim ono što mi se nije svidelo, ali posle me uvek uhvati muka kad treba stvarno da se pozabavim tim knjigama hahahah. Šta ti radiš sa knjigama koje ne želiš više da čuvaš?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnoge knjige poklanjam svojoj rođaki koja obožava da čita (kao i njena mama, pa pretpostavljam da podele). Nešto odnesem na Čitam Čitaš festival kad je razmena, s tim što ja samo ostavim knjige, a ne uzmem ništa u zamenu. Nekoliko sam poklonila putem bloga i to je to. Sad ih uglavnom rođaka udomljava :-) Pozdrav!

      Избриши

Постави коментар