Hello May, TBR & stuff

I opet sam postala bloger-zabušant, a kako i ne bih kad ''ne postizAvam''. Tako mnogo knjiga, a tako malo vremena. Nego, da vam prijavim koje sam to knjige nameravala da čitam ovog proleća tj.leta jer od proleća već možemo polako da se opraštamo. Trenutno čitam Grčko blago Irvinga Stouna, a uporedo nosam i jedan triler za čitanje u busu - Pariska osveta Stiva Berija (čini mi se da je to kao neki serijal u kom se pojavljuje isti lik, bivši agent tajne službe po imenu Koton Malon). To sam pozajmila od drugarice, ali sam zabrljala jer nisam dobro zatvorila termo-šolju s ostacima kafe (tj. samo je talog bio ostao), tako da mi se to lepo prosulo po unutrašnjosti torbe i Pariska osveta je nastradala, sada ima veliku fleku od kafe na sebi i razmišljam koju bih knjigu kupila drugarici da joj nadomestim ovu (ona se nećka, ali džaba, red je da joj nadokadim, a znate već kako se ja teško nakanjujem da kupim knjige). Pored Pariske osvete, zajmila sam i neku Egipatsku princezu, za koju mislim da je o Kleopatri i naravno da tu knjigu neću pustiti ni blizu šolje s kafom. Dakle, to što je pozajmljeno najpre hoću da pročitam da bih vratila vlasnici, a onda da se pozabavim hrpom sopstvenih knjiga koje sam kupovala - recimo, Ben Hur me veoma privlači i mislim da je knjiga po mom ukusu, Za kim zvono zvoni je smeštena u Španiju, pa bih mogla i to, Malufova Fotelja na Seni već neko vreme čeka, a bila sam tako nestrpljiva da je uzmem i ima tu još tušta i tma naslova koje merkam već dugo, a merkaju i oni mene s police i tako se uzajamno gledamo i uzdišemo. E,  Šum vremena Džulijana Barnsa takođe.

Ovog leta ništa od mora jer sam prešla na novi posao, pa još nemam pravo na godišnji, tako da mi sleduje leto u gradu koje ću tu i tamo da osvežim nekim izletom, kupim sebi još koju knjigu pošto ih nemam dovoljno, a vidim da se pojavio i Somersbi od lubenice, pa se i tome radujem. Vidite što sam skromna. A na jesen planiram komplet preuređenje svoje biblioteke, nove police i štošta - ok, sad sam otišla previše u budućnost i znam da već ovog popodneva može da me zgazi auto ili tako nešto, pa da ne bude ni mene ni biblioteke, ali znate, već, ako sve bude u redu, svakako ću podeliti s vama taj veličanstveni trenutak kada budem smestila sve svoje knjige i malo dečje odeljenje koje sam tek počela da gradim. 

Javljam vam se za vikend, a dotad me možete naći na Instagramu @books_and_lilies , gde sam redovnija nego ovde. Šta ćete vi čitati predstojećeg leta?

Коментари

  1. Kakav sinhronicitet :-) baš sam sinoć opet pregledavala tvoja videa u kojima prezentuješ divne knjige koje imaš u svojoj biblioteci :-)
    Kod mene je trenuno aktuelan Put u središte Zemlje, Žila Verna, a nakon toga me čeka Samarkand. A pošto mi je dragi nedavno kupio drugi tom Igre prestola mislim da je to sledeće na repertoaru.
    Svaki put me osim odličnog teksta oduševe i slike koje objavljuješ, zaista predivno upakovan blog.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ooo, Igra prestola, čeka te prava uživancija! Neizmerno sam zahvalna na svim lepim rečima i podršci, mnogo mi znače, pogotovo pošto redovno dobijam i kritike kako čitam ''loše, neozbiljne knjige'' i još koješta. Put u središte Zemlje nemam, moram i to da stavim na spisak.

      Избриши
  2. "Za kim zvona zvone"! Dobro si me podsetila. Godinama mi izmiče. P. S. Sad videh u "Laguni" akcija, 10 knjiga za 999 dinara do 14.-og maja.U ponudi ima oko 300 naslova. Nije loš izbor. Za te pare vredi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Videla sam, na sve strane neke akcije, biće dobro ako izvučemo živu glavu :-DDD

      Избриши
    2. Izvinjavam se zbog "upada", ali nikako mi nije jasno zašto kod nas većina knjigu zove "Za kim zvonA zvonE", kjad je to nesrećno zvono u jednini -kao što Aleksandra lepo i napisa u tekstu.:)

      A sad da se nadovežem na tekst, divne slike, sjajni i ambiciozni planovi, jedva čekam da nam preneseš utiske, a posebno se radujem tvom preuređenju biblioteke i ovom prilikom te molim da, kada bude završen taj divni posao (ja sam baš prošlog leta, kada su moji krečili stan, uspela da iskamčim "kutak", police i koliko-toliko uredim ličnu čitaonicu, pa ću na leto verovatno pisati i fotkati sve to), podeliš sa nama slike, obožavam da "zavirim" u tuđe "fondove", jer verujem da se i tako bolje upoznajemo.

      Избриши
  3. "Upad" je dobrodošao. Ja ceo život slušam da tu knjigu zovu "Za kim zvona zvone", pa nisam obratila dovoljno pažnje u Aleksandrinom tekstu.
    Hvala što si mi skrenula pažnju. Pozz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste, jeste, u originalu "For whom the bell tolls", inače preuzeto od Džona Dona.:)
      Nekako se "u narodu" ustalio nepravilan oblik, pa nije suvišno podsetiti.

      Избриши
    2. I ja sam u originalu videla da je jednina, kada sam prvi put uzela knjigu iz biblioteke, pre petnaestag godina. Nažalost, tada nisam bila dovoljno uporna i vratila sam je, pa nameravam da ispravim taj propust :-) Hvala, Isidora.

      Избриши
    3. Poslednji put sam je čitala još u srednjoj školi, imala sam tada Hemingvej-fazu :), pa si me divno podsetila da se i sama vratim ovom romanu.:) Meni je, doduše, "Zbogom, oružje" njegov omiljeni, pa ti ga od srca preporučujem, ako već nisi pročitala, baš kao i "Pokretni praznik".

      Избриши

Постави коментар