Nedelja u slikama

Leto u gradu za mene podrazumeva hladovinu parka, filmske projekcije na otvorenom, predah u bašti kafića na vrhu zgrade (u koje većina nas zalazi isključivo zbog pogleda na grad), brčkanje u bazenu, čitanje nešto laganijeg štiva i litre limunade. Takođe podrazumeva i gužvu u gradskom prevozu (apel ljudima koji se ne tuširaju da počnu to da čine što pre, čini mi se da stariji muškarci prednjače u tome; letnji red vožnje je stupio na snagu ovog vikenda), dosadne insekte i vrelinu koja udara u glavu već u 9 sati izjutra, kao i nezaobilazno mazanje losiona sa zaštitnim faktorom pošto spadam u one srećnike koje koža na određenim delovima tela peče ukoliko je ne namažem i izložim suncu duže od 5 minuta. 

 Šveps od mandarine mnogo volim, a retko pijem, valjda zato što ga nema u svakoj prodavnici. Probala sam i onaj somersbi od lubenice, sviđa mi se, kao i ova margarita s donje slike, takođe od lubenice. Ko će da odoli kad ih ovako upakuju, a napolju vrućina. Svetsko prvenstvo u fudbalu je počelo, tako da ću imati više vremena za čitanje dok je suprug zabavljen gledanjem utakmica, a neće manjkati ni piva ohlađenog u frižideru - ja volim ono s ukusom grejpa koje ima vrlo malo alkohola. 

Kupila sam i nekoliko tralalica da imam preko leta, pa se nadam da će bar jedna od njih biti ok. Teško mi je bilo da odolim šarenim koricama i popustu, iako sam svesna da bi bilo mudrije da sam kupila jednu dobru knjigu umesto ove četiri. Pošto mi je rođendan za manje od 2 meseca, samo ću diskretno da napomenem da mi se sviđa ona biografija Tesle i Pupina (2u1) u izdanju Agape. 
 Malo sam zapostavila čajeve, logično, ali i dalje padam na lepe šolje. Ovo je najnovija u mojoj kolekciji; zar vam silueta psa ne liči na Emu?

Mojoj mami je bio rođendan 20. juna, tako da je bilo čestitki, poklona i cveća, a bogme i torte, koju sam naravno pojela jer jednostavno ne mogu da je gledam na tanjiru i nameštam za slikanje - to se kod mene pojede u roku od odmah. I zbog ove čestitke silno želim da nađem ovo cveće (božuri?) i donesem ga kući. 

Čime se vi bavite ovog vikenda? Meni su zapali slobodni dani (hvala šefici, mnogo je dobra),  vodila sam sina na Kalemegdan, pa možda odgledam koju epizodu Medičija, a čitam i jedan triler. 

Коментари

  1. Divne fotke! Kod mene je sve uobicajeno osim sto mi je dete jako nazeblo, pa kaslje da se sve trese, tako da se cuvamo, odmaramo i lecimo ovog vikenda, pa od sutra po uobicajenom redu i poretku. :) Knjigu sam malo zabatalila tokom vikenda, vise provodim vreme sa suprugom posto je kuci, a kako nemamo TV, utakmice nas ne ometaju. :D Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Prelepe slike! Obožavam gradsko leto i hvala što mi vraćaš Beograd, osećam se kao da sam opet tamo.:)*
    Nisam znala za ovu vrstu "Švepsa", to je retko gazirano piće koje volim i mogu da pijem, baš ću potražiti. Kuca na šolji stvarno liči na Emu!:) Inače, mojoj mami je rođendan 20. maja, a torta nam se isto "ne okrene", ma, bilo šta slatko, još ako je sa voćem u ove letnje dane...
    Javi utiske za "Medičijeve"!:)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар