Another autumnal


Još malo jesenjih slika, znam, dosadna sam, ali meni se sviđa i koristim ove dane, dok nije opalo sve lišće, da ovekovečim jesen u svoj njenoj lepoti. Gole grane su tako tužne. Nemam mnogo vremena ovih dana, opteretili su me neki poslovi (ali dobro je dok se radi), a pohađam i dva kursa, ili bar pokušavam, a da ne pominjem porodične i kućne dužnosti i staranje o (bolesnom) psu. Zasad ništa od mog odlaska u teretanu i dodatnih časova vožnje, ali možda se nosanje deteta do vrtića žonglirajući s kišobranom računa kao trening?

Pošto nemam ništa više da vam kažem, ostavljam vam jednu pesmicu Desanke Maksimović: 

Teško je naslikati kišu
i pogoditi koje je boje:
možda je siva kao u miša, 
možda je zelena kao zova,
možda je bela kao mleko, 
možda je šarena kao duga iznad vrta...

Zato je dete neko 
od neba do zemlje do krovova
povuklo nekoliko raznobojnih crta.

Коментари

  1. Nisi dosadna, nipošto!:))) I ja prosto OBOŽAVAM jesenje boje i lišće, zaista šteta što kratko traje, prebrzo ogole grane i onda moramo da čekamo sneg da im da novu "toaletu".:)
    Jesen je melanholična i poetična i toliko koloritna, da je prosto šteta ne iskoristiti to besplatno izvorište dobrih slika, a tvoje su predivne i profi i zaista za uživanje i svaku pohvalu!:)
    Uz stihove.:)

    P.S. S obzirom na toliko obaveza (samo dete i ljubimac su više nego dovoljni, verujem!), mislim da ti teretana za sada nije nužna!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ❤️

      Odlažem taj aerobik iz meseca u mesec, na kraju ću ga pomeriti za januar jer je to početak godine, pa da krenem kako treba.

      Избриши

Постави коментар