Ponešto o kremicama


Ne mogu da se setim kada sam poslednji put pisala o kozmetici - digla sam ruke od tog segmenta bloga jer me nije ispunjavao, bar ne toliko da bih se redovno bavila time, ali želim s vremena na vreme i da se osvrnem na tu oblast, pošto ionako čini deo moje svakodnevne rutine. Danas ću podeliti svoje utiske o proizvodima koje koristim poslednja 2-3 meseca, pa možda nekome pomognu. 

Prva stvar koju stavljam na lice nakon jutarnjeg umivanja je serum. Trenutno koristim Vichy Aqualia Thermal. Tokom prvih 10-15 dana korišćenja bila sam izuzetno zadovoljna jer sam zimus imala manjih problema - koža mi je bila stalno suva - pa sam uvela serum u svakodnevnu negu. Odmah sam primetila razliku. Koža je na dodir bila mekša, delovala je glatkije i punije, čak mi se činilo da nema potrebe za kremom (ali sam je ipak nanosila, u nešto tanjem sloju). Međutim, nakon izvesnog vremena primetila sam da mi ne hrani kožu koliko u početku - moguće da se veoma brzo navikla ili mi je lice bilo toliko dehidrirano da mu je trebalo nešto jače. Stoga se usuđujem da kažem da nije odgovarajući za veoma suvu kožu - rekla bih da je za normalnu - kao i da je pogodniji za upotrebu u toplijim mesecima. Pakovanje mi se dopada, cena nije visoka, a sama bočica mi je trajala blizu 3 meseca (nedavno sam ga potrošila). Nisam sigurna da bih ga opet kupila - od dnevnog seruma tražim nešto više. 

Alchemy Divine Eye je serum za negu područja oko očiju i merkala sam ga neko vreme pre nego što sam se odlučila na kupovinu. U pitanju je mešavina esencijalnih ulja (jojoba, jagorčevina, lavanda), uz dodatak semena šargarepe i kafe,   kao i vitamina E. Dopada mi se što ne sadrži veštačke dodatke. 
Velika mana je pakovanje - dobar deo tečnosti mi se prosuo kad sam slučajno prevrnula bočicu dok sam utrljavala serum, tako da ubuduće verovatno neću kupovati ništa što se nanosi pomoću pipete, već isključivo u tubi ili s pumpicom za istiskivanje. Plus, nije mnogo higijenski ako svakodnevno otvarate bočicu. Sem pakovanja, nemam drugih zamerki - pruža mi potrebnu hidrataciju, a cena je 2000 dinara, što nije mnogo za serum.

Collistar Energy Brightening Sorbet Cream - da ne trošim reči - ništa ne radi. Zagladi lice, ali na dodir deluje vrlo isušeno i žedno. Krema bi trebalo bar donekle da nahrani kožu, ali s ovom se to ne dešava. Pritom, nisam uzela onu koja je namenjena masnoj koži (ta je u žutoj tubi, a moja je roze). Bolje je namazati i običan pantenol nego ovo i tako uštedeti gomilu novca. Iako spada u jeftinije Collistar kreme, svejedno je bacanje para jer niti posvetljuje kožu niti je hidrira. 

Ako bi pomenute proizvode trebalo da poređam onim redom kojim su mi se svideli, to bi izgledalo ovako: 1) Divine Eye 2) Aqualia Thermal 3) Sorbet Cream

Коментари

  1. Interesting beauty products. We keep in touch. xx

    ОдговориИзбриши
  2. I meni je ovaj Vichy delovao zanimljivo. Međutim, već neko vreme koristim arganovo ulje posle umivanja i posle njega mi ne treba krema. Koža je neverovatno nežna i meka :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар