U radno vreme

Kancelarijska romansa

Stela je uspešna sredovečna žena koja je zaposlena u naftnoj kompaniji. Takođe ima muža i dvoje dece i balansira između poslovnog i privatnog života. Kada joj dodele novog pripravnika, koji je najpre nervira, a potom počne da je privlači, nastaje haos u njenom životu. Čovek bi pomislio da ionako ima previše posla, a sada mora i da izmišlja izgovore da bi se krišom sastajala sa svojim potčinjenim koji je mnogo mlađi od nje, zanemaruje sopstvenu porodicu i otaljava radne zadatke. 

Bela je sekretarica i radi u istoj kompaniji kao i Stela. Ona je mlada samohrana majka male devojčice i bori se da sebi i ćerki obezbedi normalan život. Ipak, upušta se u vezu sa svojim šefom, oženjenim sredovečnim čovekom iako je ta veza od početka osuđena na propast. U početku su joj dovoljni povremeni tajni susreti, ali vremenom ona poželi više i živi u nadi da će Džejms ostaviti svoju suprugu (ili ona njega), pa da bude samo njen i da ne moraju više da se kriju. 

Već na početku romana je otkriveno da su se obe veze neslavno završile, tako da vam neću pokvariti čitanje ako vam kažem da knjiga govori o preljubi i njenim posledicama. Lusi Kelavej nije neki pisac - to se može zaključiti i pre nego što na kraju knjige pronađete njenu biografiju i pročitate da je novinar. Mislim da vreme možete ispuniti i na neki bolji način ALI ova knjiga nije potpuno beskorisna jer nosi važnu pouku - da preljuba uglavnom ne donosi ništa dobro, a uništava mnoge živote. Do nje ne dolazi jer se dve osobe beznadežno zaljube jedna u drugu već zato što im je potrebno uzbuđenja u životu, izlazak iz kolotečine i onda samo čekaju da naiđe osoba pogodna da im to omogući. P.S. Ne navodim ovo kao apsolutnu istinu već sam to izvukla čitajući ovu knjigu, a u priličnoj meri odgovara mom stavu kada je o takvim stvarima reč. Šta vi mislite?

Коментари

Постави коментар