This Thirtysomething Life


Za svakog od nas u životu dođe trenutak kada se moramo oprostiti od bezbrižnog života, celovečernjih izlazaka, konzumiranja preteranih količina alkohola, spontanih putovanja i izležavanja u krevetu, i uhvatimo se ukoštac s roditeljstvom, dugačkim radnim vremenom, isprekidanim snom i umorom. Hari Spenser, oženjeni tridesetvogodišnji nastavnik istorije, saznao je da će postati otac i oseća kako mu se čitav život poremetio. Njegov dobro utabani, poznati život, večeri u pabu s drugarima i opijanja se bliže kraju, a on nije spreman na promene. Zabrinut je kako će izaći na kraj s trudnom suprugom, a kasnije s roditeljstvom, vaspitavanjem, osećajući zebnju da će potpuno podbaciti kao otac. Ima dve mogućnosti: da prigrli svoj novi život, koji uključuje menjanje pelena, kupovinu nameštaja vikendom u Ikei i retke izlaske s prijateljima ili da ostane bez supruge i pridruži se klubu samaca, a zbilja je tužno kad sredovečna osoba izlazi svake večeri, opija se i nabacuje devojkama upola mlađim od sebe. 

Utisci: Na momente smešno, potom, kako radnja odmiče, postajalo mi je sve dosadnije i jedva sam čekala da se Emili porodi i da bude kraj knjige. Ima zanimljivih situacija domaćeg, bračnog života koje su duhovite jer su realne, malo špijuniranja novih suseda, problema na poslu, posebnog odnosa sa dedom i zavrzlama kada treba pričuvati prijateljevu decu. Nije nešto što bih ponovo čitala. Pošto je pisano u prvom licu, u vidu dnevnika, podseća me pomalo na Adrijana Mola, pa ako ste ljubitelj, možda vam se dopadne i Ovaj život od trideset i nešto.

Za kraj, pogledajte Harijev spisak ''za i protiv'' koji je sastavio kada je saznao da mu je žena u drugom stanju (loše strane pronađite u knjizi): 

DOBRE STRANE
1. Deca su slatka i obično se smatra da su nešto dobro.
2. Moja majka će biti najsrećnija majka na čitavom svetu.
3. Emili će biti najsrećnija supruga na čitavom svetu.
4. Možda ću čak i ja biti srećan.
5. Imaćemo nekoga da vodi računa o nama kad budemo stari i kukavni.
6. Imaću nekoga da ga ukalupim po svom liku.
7. Moglo bi da bude zabavno.
8. Godine prolaze.

Коментари

  1. Nisam čitala ni tu knjigu, ali sada kada sam pročitala tvoje utisle mislim da je neću ni kupiti. Trenutno čitam od Ane Bučeić ''U vortexu ostvarenih želja'', knjiga je fenomenalna!

    Veliki pozdrav, Kristina ♥

    http://onlyforgirlsbykristina.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши

Постави коментар